PARTYINFO

 

BASS CASEMATE

Datum konání:
09.02.2013 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Shackleton (UK), Guido (UK), District (UK), Abu, Mad4Bass & Robick, Priapus, Telka, Bill Youngman live (D), Ghándí, Sepap, Redcliff, Audiot, On_dra
Popis:
start 20:30, vstup 70/120 czk
Line-up:
20:30 - 22:30 Telka
22:30 - 23:30 Mad4Bass & Robick
23:30 - 01:00 District (UK)
01:00 - 02:30 Guido (UK)
02:30 - 04:00 Shackleton (UK/GER)
04:00 - 05:30 Priapus
05:30 - ??:?? Abu

dolní stage:

21:00-22:15 On_dra
22:15-00:00 Sepap & Audiot
00:00-01:00 Ghándí
01:00-02:15 Bill Youngman Live (GER)
02:15-04:30 Redcliff & Ghándí
 
 
Sobotní BassCaseMate v Crossu

Akce BassCaseMate je pohrobkem a přímým dědicem původní fundamentální aliance SoundHeadQuarters, který je poctivě odkojený crossáckým cyberpunkem a pražským podsvětím stejně jako VeryForeignAffairs nebo BassTrap. Smyslem mejdanu je valit do lidí nejen netuctový dubstep, ale i další více či méně spřízněné odnože bassmusic, které rezonují dnešním uspěchaným světem. Jednou zazní trochu víc deep, jednou trochu víc dubby, jednou je to našláplý a jednou je to naživo i s vopravdickejma škopkama… Jednou se to v Crossu celý zblázní, protože dorazí zahrát a zakalit dubstepové kombo Pinch – Cyrus – Tunnidge, jednou je to decentně futuristická exhibice ve stylu juke, ke kterému se zručností finalisty DMC buduje své „kosmické mosty“ Om Unit, poté zase poctivá dubová vypalovačka s Robem Smithem aka RSD. Minulá „rap edition“ představila experimentální rap & beaty a rodinná atmosféra na podiu, pod podiem i za podiem byla pro všechny z nás velkou odměnou! No a co tam teda máme dál?

 

Minule byla řeč o košaté rodině bass music. Tentokrát zúžíme zaměření a budeme hledat pestrost ve zvuku, postupech a atmosféře samotného dubstepu, protože jsme se na internetu dozvěděli, že „dubstep je mrtvej, kámo“! Je zvláštní, že tohle někdo tvrdí, ale odpověď dnešních dnů se více než nabízí přibližně takhle: „Kámo, spíš bych si tipnul, že seš pěkně línej hrabat se v tunách produkčně nedotaženýho marastu a vyhajpovanejch sra*ek a hledat něco pořádnýho! Stav se tuhle sobotu v Crossu mrknout na týpky, který si jedou každej fuckt něco jinýho a rozhodně to nezní mrtvě…“ Vostrej jak pán, co? Neasi, tak to projdem…

Hlavní stár bude člověk, který je přímo spjatý s kořeny hudebního stylu jako takového i elevací dubstepu do masivního veřejného zájmu. Říká si Shackleton, produkuje hudbu s téměř hmatatelnou atmosférou kmenového ohně, pod taktovkou má po kultovním Skull Discu v pořadí již druhý label Woe to the Septic Heart, „hraje tady třikrát do roka“ a hlavně…hlavně hraje neuvěřitelný živáky!  Na svém kontě má tři převážně poslechová alba, objevuje se snad na přes dvaceti EPs, které obsahují více tanečního materiálu, a vydal i dva oficiální mixy. Nicméně v rámci svého živáku mu žádný z jeho materiálů není svatý – dekonstruuje, rekonstruuje a porůznu zaměňuje jednotlivé nápady, melodie a další party svých skladem do parket drtící bassové masy s tribal příchutí.

Ten druhý v Crossu představí dubstep s přesahy a vlivy, kterých jsme si zatím moc neužili. Jedná se o zástupce tzv. Bristol soundu, jeho hudba je velmi barevná a dominantní barvou je „purple“! Jeho jméno je Guido, jeho hudební kořeny sahají až k R’n’B a šéfuje labelu State of Joy. Prosím vás, toho R’n’B se vůbec neděste, právě naopak – umí totiž produkovat a hrát opravdu melodicky. A když už je řeč o melodiích, vězte, že se rozhodně nejedná o žádný „jednoprsťáky“  Dokonce odvážně tvrdí, že sexy melodie tzv. „purple sound“ (který v Bristolu tlačí spolu např. s Jokerem) úspěšně lákají na parket i kočky, co utekly před příliš bububáckým temným dubstepem.

Třetí headliner přijede zadiktovat labelu Chestplate, což vypovídá samo o sobě, protože tenhle label lze považovat za jeden z pilířů dubstepu a od plenek se o něj stará starý dobrý sluníčkový metalák Distance. District je ze zmíněných tří headlinerů služebně nejmladší, takže od něj očekáváme solidní drcení parketu mezi bassou a kovadlinou. Jeden z jeho releasů vyšel u Kryptic Minds na labelu Osiris a společně se zvukem spřízněný drtičů (často se objevuje v kolaboraci se Sleeper, jeho hudbu hraje nezkrotný bratr v mixu Youngsta) jsou jeho atmo-deep-massive temné vize nazýván jako „dungeon style“.

Celou akci rozjede moderátor pražského Rádia 1, člen syndikátu Roots ‘n‘ Future a crossácký soundboy Telka. Na něj naváže jeho kolega z R’n’F a multistylový dj Mad4Bass, kterého na perkuse naživo doplní Robick. O CZ support se dále postará pražský „dubstepový badboy“ Priapus. Věříme, že nás po ránu pokosí solidní zásobou dubplates od svých kámošů jako Mala, GothTrad nebo Benny Ill. Akci zatípne jeden z organizátorů celé akce Abu, se svým „lapačem basů“.

Spodní stage v Crossu po delší době opět ovládne pražské seskupení Spiritual Sound System v čele s live show berlínského experimental & techno producenta Billa Youngmana, který zastupuje německé labely Tresor a Killekill. Těšit se můžete na zajímavé a osobité pojetí techna, minimalu a electra. Nebudou chybět UV dekorace, milí lidé a přátelská atmosféra.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016