PARTYINFO

 

VINYLA II. SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ

Datum konání:
21.02.2013 - čtvrtek
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Federsel & Mäkelä, Papalescu, Vložte Kočku, Zrní, Illex Asside.
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start 19:00, vstup 150/180/240 czk
 
 
Vyhlášení II. ročníku Hudebních cen Vinyla na Flédě a křest vinylu složeného z nominovaných

Slavnostní vyhlášení II. ročníku hudebních cen Vinyla proběhne 21. února od 19:00 hod. v brněnském klubu Fléda. Večer bude opět pojatý jako komponovaný hudební večer, na kterém postupně vystoupí Federsel & Mäkelä, Papalescu, Vložte Kočku, Zrní a Illex Asside. Součástí večera bude i křest limitované edice vinylu, obsahující vždy jednu skladbu od každého z nominovaných.

 

Dramaturgii jsme se snažili postavit v duchu cen Vinyla, tedy bez jakýchkoli žánrových omezení – což se nám snad povedlo a diváci se mají na co těšit. Celý večer bude opět přístupný široké veřejnosti a za vstřícnou cenu. Kapely se budou střídat na dvou scénách a každá odehraje plnohodnotný koncert,“ říká za koordinátory ceny Pavel Uretšlégr.

I letos vychází výroční vinyl v limitované edici v počtu 100 kusů, který obsahuje po jednom tracku od všech nominovaných (tedy z kategorií Deska roku a Objev roku). „Autory obalu desky jsou výtvarníci David Böhm a Jiří Franta, za což jim patří náš velký dík. Vinyl zároveň poslouží jako artefakt pro vítěze – tyto kusy David Böhm a Jiří Franta autorsky dotvoří,“ upřesňuje za koordinátory ceny Tomáš Grombíř. Vinyl vychází hlavně díky společnosti GZ Digital Media, a.s., která se stala partnerem ceny a vinyl vyrobila. Autorkou grafické úpravy obalu vinylu je pak brněnská umělkyně Pavla Kačírková. (Obrázek obalu desky naleznete v příloze.)

Samotné slavnostní vyhlášení bude situováno zhruba doprostřed komponovaného večera. Půjde o cca 30 minutový blok, jímž provedou moderátoři Radia Wave – Veronika Ruppert a Tomáš Turek.

Letošní novinkou jsou Pražské ozvěny Vinyly, které proběhnou 5. března ve velkém sále NODu. Program zahájí diskuze hudebních publicistů nad stavem a vývojem české scény v roce 2012. Následovat budou tři živé koncerty kapel nominovaných v letošním ročníku Vinyly. Přesný program bude brzy oznámen.

O Vinyle

Hudební cenu Vinyla iniciovalo a produkčně zajišťuje občanské sdružení Goliart, zastoupené Pavlem Uretšlégrem a Tomášem Grombířem. Na konceptu ceny spolupracuje Rada ceny Vinyla ve složení Jana Kačurová (Full Moon), Antonín Kocábek (Týden), Karel Veselý (aktualne.cz), Petr Ferenc (His Voice). O vítězích letos rozhoduje 24členná porota aktivních publicistů.

V prvním ročníku Vinyly byly oceněny v jednotlivých kategoriích skupina B4 za album Didaktik Nation Legendary Rock (Deska roku), Fiordmoss (Objev roku) a festival Creepy Teepee (Počin roku).

Partneři

Hlavním partnerem Hudebních cen Vinyla je obchod s hudebními nástroji Kytary.cz., KZK tiskárna s.r.o. a společnost GZ Digital Media. Mediálními partnery jsou časopisy Respekt, A2, His Voice, Full Moon a the aardvark, aktualne.cz a dále rádia Rádio 1 a Radio Wave. Partnerem slavnostního vyhlášení je pak klub Fléda.

Nominace II. ročníku hudebních cen Vinyla

(nominovaní jsou řazeni abecedně)

Deska roku

DVA – Botanicula (Minority records)

Květy – Bílé včely (Indies Scope records)

Please The Trees - A Forest Affair (Starcastic records)

Zrní – Soundtrack ke konci světa (Zrní / APPLAUSE booking)

Objev roku

Kyklos Galaktikos

Planety

The Pololániks

Počin roku

Babel Prague

Úspěch soundtracku Botanicula od skupiny DVA

Vydavatelské aktivity Polí5

 

Vinyla II. slavnostní vyhlášení výsledků

21. února 2013 ve 19:00

Fléda, Štefánikova 24, Brno

Vstupné: 180 / 240 Kč, pro studenty 150 Kč

Předprodej: Ticketstream, Ticketportal, Smsticket, Fléda Báreček, Indies prodejna, DPL – Student Agency

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016