PARTYINFO

 

RAVE NATION 10

flyer
Datum konání:
01.02.2013 - pátek
Místo konání:
Pardubice - Ponorka
DJs:
Aleš Bleha, Killer, Lucas, Shiva, Benny
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start 20:15, vstup zdarma
 
 
Aleš Bleha vystoupí po letech v Pardubicích jako DJ, přijít na něj můžete zdarma

Zajímavá zpráva, především pro pamětníky zlatých časů české techno scény, přišla z Pardubic, kdysi kolébky klubových akcí. Za mix se tam po dlouhé době  postaví právě jedna z nejvýraznějšich osobností, která stála u zrodu české taneční scény a má na ní neoddiskutovatelné zásluhy. Promotér, vizionář a teď opět i DJ A.B., tedy Aleš Bleha, se vrací "domů" a po letech zahraje zase v Pardubicích na akci Rave Nation 10 v Ponorce. Více o akci nám sdělil její zakladatel a pořadatel Honza Köhler aka DJ Killer, pardubický propagátor acid techno soundu. Taky vysvětlí, proč je vstup zdarma.

 

"Od dětství jsem sledoval vývoj pardubické scény, sám jsem zažil její zlaté časy a proto mi bylo líto, když jsem viděl, kam se ubírá a jak zájem lidí upadá. Proto jsem před pěti lety založil Rave Nation, měnší klubovou akci spíš pro pamětníky a příznivce klasické energické elektronické hudby, která není ovlivněná zpomalující nebo minimalistickou vlnou. Je to původně undergroundová multižánrová akce, kde se hrají snad všechny styly, co jen rovné beaty nabízí, od house, přes trance, psytrance, techno, acid nebo rave. Najednou je tu už desátý díl a jsem opravdu rád, že se mi podařilo na výroční Rave Nation dostat právě Aleše. Asi nemá cenu ho dlouze představovat, pamětníci ví a mladší ho určitě znají zejména jako zakladatele a organizátora festivalu Summer of love.

V poslední době se může zdát, že Aleš už párty moc nedělá, ale opak je pravdou, jen se jeho aktivity přesunuly do zahraničí. Proto jsem moc rád, že si našel čas a přijal pozvání. Dost lidí se mě ptá, jak se mi to povedlo, přesvědčit ho, aby v Pardubicích po takové době zahrál, ale ono se přitom jen stačilo zeptat a doladit termín. Aleš se tomu vůbec nebránil a byla s ním velmi dobrá domluva. Mám velkou radost, že se objeví právě na naší akci, myslím, že je to totiž přesně dvacet let, co začal dělat klubové párty a co začínal hrát v Life klubu, takže je to celkově takové jedno velké výročí. A to je zároveň i odpověď na to, proč jsem se rozhodl akci "zadotovat" a dát vstup zdarma. Je to takový dárek a pokus dostat ty "původní" klubery, kteří si tím vývojem prošli, zase na akci ve starém stylu, sejít se a zavzpomínat. Vím, že už to jsou většinou lidé ve středním věku, ale proč si taky někdy nevyrazit, jako dřívTakže doufám, že se na tomto "srazu pamětníků" sejdeme a podpoříme nejen Aleše, ale i další DJe. Kromě něj zahrají ještě Lucas, Shiva, Benny a na závěr trocha toho acid techna a starých rave hitovek ode mě. No a co zahraje Aleš? Avizuje techno set ve stylu Chrise Liebinga, ale určitě uslyšíme i nějaké klasiky, které nám připomenou staré časy v "Elku". Všechno to proběhne v pátek 1. února v pardubickém klubu Ponorka, tradičním místě Rave Nation. Takže Pardubice, bring back our techno scene! Uvidíme se tam.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016