PARTYINFO

 

CONFERENCE

flyer
Datum konání:
15.05.2013 - středa
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Caravan Palace (FR)
Info:
http://www.cnfrnc.cz
 
 
Caravan Palace: "Chceme ukázat všechny barvy electroswingu"

Francouzští Caravan Palace jsou nejznámější kapela hrající electroswing. Fungují už od roku 2005 a v poslední době díky neustále vzrůstající popularitě electroswingu nevědí kam dřív skočit. Už 15. května dorazí na Conference do pražského klubu Roxy. Přečtěte si rozhovor s touto partou electro kabaretiérů.

 

Ahoj, Caravan Palace. Jak se máte?

Trochu unavení, ale metafyzicky šťastní.

V posledních pár letech se elektroswing stal neuvěřitelné populárním. Vy jste stáli u jeho zrodu. Odkud poprvé přišel nápad na tento žánr?

V roce 2005 jsme (Arnaud, Charles a Hugo) pár let pracovali společně v manouche jazzové kapele, která hrála v barech a na svatbách. Ale byli jsme také producenti elektronické hudby. Každý z nás nahrával skladby ostatních. Dostali jsme zakázku na soundtrack k němému pornosnímku z 20. let a zbytek se dostavil přirozeně… Můžeme předpokládat, že kdybychom hráli v taneční skupině a produkovali metalovou hudbu, vynalezli bychom Metal-Musette :-/

V Česku už jste hodně populární, ale přesto, jak byste ji popsali pro někoho, kdo o vás nikdy neslyšel?

Název říká hodně: spojení elektronické a swingové hudby. Zatímco druhý styl měl vlastní období (20. až 50. léta), ten první je živá hudba, která se vyvíjí a tvoří každý den. Elektroswing tak může mít mnoho různých tváří, od slz po smích, od smutného a deštivého pařížského počasí po modré a slunečné nebe na Broadwayi.

S jakou vizí vznikalo vaše druhé a stále aktuální album Panic?

Jiný elektroswing. Popularita žánru nás vedla k tomu, abychom přehodnotili skládání naší hudby, aby byla více ambiciózní a neočekávatelná. Chtěli jsme veřejnosti ukázat, že žánr má nekonečné, nebo aspoň velmi široké pole možností mísení. První album bylo například skutečně ovlivněné jazz manouche (Djangem Reinhardtem a Stéphanem Grappellim), který na druhém albu skoro úplně zmizel a byl „vystřídán“ americkým swingem v jeho velice široké různorodosti.

Jak byste popsali proces tvorby hudby Caravan Palace?

Je to trápení!!! Tvorba nové skladby Caravam Palace je vždy dlouhá, obtížná a frustrující! Jsme čtyři koproducenti, každý z nás pracuje ve vlastním domácím studiu. Prvním krokem je vytvořit „náčrtky“ písniček. Posíláme si je navzájem e-mailem. Pokud odpověď přijde rychle, můžete svou písničku považovat za dobrou. Pokud ne…! Pak se na ní každý snaží pracovat odděleně a pravidelně posílá své nápady ostatním. Když si myslíme, že máme něco dobrého, setkáme se v Charlesově studiu (to větší a v centru Paříže) a nahrajeme nástroje a písničku dokončíme.

Kam míří elektroswing dál? Myslíte, že žánr vydrží?

Zvuk elektroswing dozrává. Na každé elektroswingové afterparty, na které jsme v poslední době byli, jsme si všimli, že DJové hrají tvrdší zvuky, což zavádí elektroswing do nových oblastí. A to se snažíme dělat taky!

 

Vstupenky na koncert Caravan Palace prodává klub Roxy a předprodejní sítě Ticketpro a Ticketportal.

www.cnfrnc.cz

www.roxy.cz

www.caravanpalace.com

 
Francouzský kabaret Caravan Palace roztančí Roxy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016