PARTYINFO

 

FLOW

flyer
Datum konání:
18.01.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Fatty M & Roman Rai, Flux
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
vstup do 23:00 zdarma, poté 100 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
DJ Flux: "Hudbu dělím na dobrou a špatnou"

Už dnes, tedy v pátek 18. 1. se v Roxy odehraje první letošní díl pravidelné klubovky Flow. V roli specálního hosta se představí držitel několika mistrovských titulů z mistrovství CZ/SK i mezinárodních ocenění DJ Flux, kterého mají možná mnozí z vás spojeného s žánry jako hip hop či old school jungle. Jak se ale mimo jiné dozvíte z rohovoru, který s Fluxem udělali rezidenti Flow Roman Rai a Fatty M, na škatulky moc nedá, což jistě milerád potvrdí i večer v ROXY.

 

První otázka je klasika, ale jelikož nejsi DJ house music, musíme tě představit lidem z tanečná scény. Tedy - kdy a jak si se dostal k DJingu?

K hraní jsem se dostal v roce 1998, kdy jsem si pořídil první pořádnej gramofon. Už předtím jsem ale kupoval vinyly a obhlížel techniku..

Je známo, že miluješ vinyly. Stále hraješ jenom vinyly, a když ne, jak často je bereš na hraní sebou?

Vinyl je pro mě pořád to nejlepší, stále rozšiřuju domáci sbírku o funky, jazz, old schooll...atd. Ale v dnešní době se člověk díky hraní s pomocí různých softwarů a kontrolerů pousouvá daleko jinam. Už to není ta klasika, ale ve spojení s klasickým turntablismem je to větší zábava. Vinyly sebou beru asi tak jednou za 3 měsíce na akce, kde to má smysl.

Kromě hip hopu se zajímáš i o jiné žánry hudby jako house, minimal nebo elektronickou hudbu. Pokud vím, máš hodně rád i old school jungle. To není mezi hip hop DJs zvykem nebo se mylím? Máš mezi minimal nebo house producentama oblíbence, od kterého máš víc tracků?

Neřekl bych, že jsem vyloženě hip hop DJ. Hudbu dělím na dobrou a špatnou, najdu si to svoje skoro ve všem. Už když jsem začínal, kupoval jsem si desky se vším možným a všechno se to snažil míchat dohromady. Základem pro mě byla technika, scratchování a beat juggling... Z tanečních producentů mám rád spíše starší záležitosti. Jmenovitě to jsou třeba Josh Wink, Armando, DJ Sneak, Erick Morillo. Z nových jmen pak třeba Bollo z Bratislavy.

Tvůj DJ partner je DJ Friky, s nímž máš společný projekt Trouble Team. Jak jste se dali dohromady a kdy vás napadlo účastnit se různých DJských mistrovství?

S Frikym vystupujem jako Trouble Team už 4 roky, naše show se zakládá na tom, že hrajeme ze 4 gramofonů dohromady, plus různý kontrolery. Jsme trojnásobní mistři v českém a slovenském DMC Team. Z mistrovství světa DMC 2012 v Londýně máme 5. místo. Když něco děláš pořádně, musíš přece omrknout, jak to dělaj ostatní...:)

Jak dlouho ti v tvých začátcích trvalo, než jsi se naučil obstojně scratchovat a kolik hodin denně jste trénovali sestavy s Frikym na DMC čili mistrovstvi světa DJs v Londýně?

Řekl bych, že naučit se základy scratchingu mi tak dva roky, ty základy. Na DMC se trénuje v průběhu celýho roku, s tím že poslední pár týdnů to je třeba 4 - 6 hodin denně...

Z dob, kdy jsem se pohyboval na hip hopové scéně si pamatuju, jak skvělej Battle DJ byl Five z Brna a Mehdi nebo Arsen. Z pražských pak Trafik a samozrejme DJ Vec z Bratislavy a legenda z Ostravy DJ Odpor, ktery vyhral prvni DJ Battle v ČR. Inspiroval tě někdo z nich?

Jistě, v té době bylo málo informací o technickým djingu. Ale sledovat zahraniční dje, mělo větší smysl.

Hrál jsi někdy na ryze taneční party jako je Flow?

Ano, mnohokrát..

Znáš party Flow? Co si myslíš o hostech, které na Flow zveme?

Nikdy jsem se nezúčastnilm ale vím o co jde. Výběr hostů je, myslím, kvalitní, je dobře že se věnujete týhle hudbě...

Díky za rozhovor a v pátek se vidíme!

 
Lednové vydání Flow v Roxy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016