PARTYINFO

 

PAUL VAN DYK

Datum konání:
19.04.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - SaSaZu
DJs:
Paul van Dyk, Michael Burian, Jean Luc, Michal Poliak
Info:
http://www.paulvandyk.cz
Popis:
vstup od 590 czk
Line-up:
21:00 doors open
21:30 Jean Luc
23:30 Michael Burian
01:30 PAUL VAN DYK ( 2,5 hour set )
04:00 Michal Poliak
06:00 end
 
3 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Paul van Dyk - line up a poslední info Paul van Dyk: "Miluji to, co dělám" Jean Luc: "Studio využívám na maximum"
Michael Burian: "Mám rád originalitu"

Korespondenční rozhovor s Michaelem Burianem prozrazuje novinky z jeho studia, stejně tak jako důvody nově vzniklé spolupráce s Jeanem Lucem. Pokud Vás zajímá, co považuje bývalý Elektromajk za umění, jak vzniká Dance Extravaganza a co chystá do budoucna, čtěte dále!

 

Ahoj, před pár dny proběhlo předávání cen hudební akademie Anděl. Sledoval jsi vyhlášení? Co říkáš na výsledky?

Popravdě jsem zaznamenal vítězství Charlie Straight v kategorii píseň roku, tu písničku znám a líbí se mi. S klukama pravé něco společného připravujeme, ale k tomu bych zatím nechtěl nic prozrazovat.

Patříš mezi jedny se služebně nejstarších českých Djs. Měl jsi v dobách zrodu Elektromajka nějaký vzor ať už z českých tak světových Djs?

Asi ne úplně vzor, ale určitě jsem měl umělce, které jsem bral jako inspiraci a které jsem sledoval. V té době to byl třeba Carl Cox, Sven Väth, Westbam, DJ Sasha, PVD, ...

Plno lidí lamentuje, že díky softwaru jako jsou Traktor, Serato, Ableton a další může být dneska Djem nebo producentem každý. Vnímáš to také jako negativum?

Já jsem byl jeden z prvních, který přešel z gramofonů na notebook. Nabídlo mi to více možností a bral jsem to jako posun. Já říkám, ať si každý hraje z čeho chce. Pro mě je určující finální produkt čímž je vystoupení jako celek.

Koukám na tvém Facebooku, že jsi zapojený do projektu Life without art is stupid. Prozradíš nám o něm víc?

Byl jsem osloven, a protože rád podporuji zajímavé studentské projekty, tak jsem účast potvrdil. Jde o názory známých lidí na věci okolo umění. Sledujte projekt a dozvíte se více ;)

Co ty osobně považuješ za umění?

V podstatě vše, čím se člověk nějakým způsobem vyjadřuje. Každý za umění považuje něco jiného. To co pro mě může být kýč, může být druhého umění. Osobně mám rád originalitu a tu také v umění hledám.

Jsi známý také svou rádiovou rezidenturou. Jak probíhá taková standardní příprava Dance Extravaganzy a v čem se liší oproti normálnímu setu, který od tebe můžeme slyšet naživo?

Dance Extravaganzu připravuji jednou za měsíc a myslím si, že dost pečlivě vybírám tracky.

Vzhledem k tomu, že se jedná o rádiový pořad, můžu do setu zařadit i věci, které bych v klubu nezahrál, protože většinou vystupuji v hlavním čase, v rámci kterého se nehodí deep housové skladby, které mám rád.

Nepřemýšlel jsi někdy nad alternativní přezdívkou, pod kterou bys produkoval a hrál něco naprosto odlišného od toho, co hraje Michael Burian?

Přemýšlel a dokonce mám něco připraveného. Bude se ale jednat o producentský projekt, se kterým zatím živě vystupovat neuvažuji.

Prozraď nám nějaké zákulisí informace z dílny Bohemian records. Co se chystá a jaká je vize této značky?

V tomto roce je toho připraveného hodně. Mimo moji vlastní produkce máme k vydaní skladby od producentu jako jsou třeba Jean Luc, Sundive & Chris Marchi nebo mladý talent Armel Dees či Pete Luke.

Poslední dobou velmi často spolupracuješ s Jeanem Lucem. Čím tě tento talent oslovil a jak bys jej představil širší veřejnosti v jedné větě?

Po dlouhé době mladý talentovaný DJ a hlavně skvělý producent, na kterého česká scéna dlouho čekala ;).

Máš nějaký oblíbený film týkající se taneční scény a klubového prostředí?

Rád se dívám na všechny filmy, které mají se scénou nebo s hudebním životem něco společného. Mým velmi oblíbeným snímkem je It's All Gone Pete Tong, který tak trochu nechává nahlédnout do zákulisí DJského života.

 
Paul van Dyk - soutěžíme o vstupenky Paul van Dyk zdraví fanoušky před pražským vystoupením Paul van Dyk zamíří v dubnu do Prahy

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Paul van Dyk v SaSaZu od TiGiho
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016