PARTYINFO

 

COMMANDERS OF HARDCORE

Datum konání:
19.04.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Hoodoo
DJs:
Dano, Tellurian, Painbringer, The Philisopher, Danny Firestone, Masox, Raiden, Ychy, Eddrum aka Eddie Mur, Peter Costa, Rob Smile, Jag Kiranmay, Different DJ, NGR
Info:
http://www.facebook.com...
vlad-im-ir@centrum.cz
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Tellurian: "We are ready with classical & brand new hardcore stuff!"
Tellurian: "Připravíme si klasické věci versus nové pecky stylu hardcore!"

Slavný holandský DJ a producent Tellurian, který je už po dlouhá léta ikonou divokého stylu hardcore, se znovu chystá do Prahy, aby se představil tanečníkům na akci Commanders Of Hardcore v klubu Hoodoo. Ještě před tím se však slušně rozpovídal a tak už víme, kde ho to loni bavilo nejvíc, jak na něj Praha zapůsobila, co pro něj znamená house music, když si tentokrát zahraje i na house pódiu, i co zhruba bude obsahovat jeho set... Hezké čtení!

 

Telluriane, minulý rok jsi spolu s DJem Chosen Few přijel poprvé do Prahy na unikátní párty k výročí 20 let Mokum Records. Jak jste byli s touto párty v klubu Hoodoo spokojeni? Jak na vás vlastně Praha zapůsobila?

Na párty byla naprosto skvělá atmosféra, lidi se bavili. To je vždycky úžasný pocit a o tom celém jsou akce... Praha je překrásná, opravdu jsem si to u vás užil a viděl jsem taky část města a pár památek.



V průběhu roku 2012 jsi vystupoval na mnoha velkých evropských hardcore akcích, včetně legendární Thunderdome Final Exam. Jak jsi byl s Thunderdome Final Exam spokojen a jak sis ji užil?

Bylo to velmi vzrušující! Hrál jsem s Dannym Firestonem a hráli jsme spoustu tracků z našeho nového releasu, Rai v Amsterdamu je jedním z největších míst pro pořádání akcí v mém rodném městě, takže to pro mne bylo opravdu skvělé. Taky jsme natočili hudební video, které brzy vydáme.

Můžeš nám přiblížit některé z těch nejzajímavějších akcí roku 2012, na kterých jsi vystupoval?

Za všechny musím zmínit vyprodaný festival Groundzero, jediný venkovní festival přes noc v Holandsku, belgický Last World Festival, Dance 2 Eden, který slavil 20 let a kde jsem hrál společně s Ruffneck & The Philosopher, Playground The Maze (což bylo velmi pěkné místo se šílenými dekoracemi), Ravers Night (párty, kterou pořádá sám Ruffneck) a abychom to završili, pořádali jsme akci Cenobite Hardcore Classics 29. prosince, kde byla super atmosféra, pohoda a samozřejmě většina umělců z Cenobite crew plus další hostující DJs. Dělali jsme i spoustu menších akcí, které mám také rád kvůli bližšímu kontaktu s publikem.



Kterou z nich bys označil za tu nejvydařenější?

Na to je těžké odpovědět. Myslím si, že festival Groundzero byl jeden z těch nej. V temném lese přes noc a ráno při východu slunce na hlavním podiu... :)

Letos se chystáte, spolu s DJem DANO, v Praze vystoupit jako hlavní hvězdy párty Commanders od Hardcore. Spolu s vámi si zde zahrají i další DJs z Cenobite Records. Díky tomu nás v Praze čeká unikátní večer holandského stylu hardcore s 5 DJs! Navnadíš naše fanoušky tvrdé hudby, na jaké subžánry tohoto stylu se mohou těšit? Připravili jste si pro české fanoušky něco speciálního?

Předvedeme tu nejnovější hardcore produkci od Cenobite a připravíme sety půl na půl, tedy klasické pecky versus nové věci. Čím víc budete křičet a tancovat, tím šílenější to bude! ;)

Vím, že v průběhu roku pilně skládáte pro Cenobite Records a Mokum Records nové hardcore pecky. Zazní z toho tedy něco i na Commanders of Hardcore?

Vždy máme v plánu vydat spoustu nových věcí. Aktuálně to jsou nové tracky od Dannyho Firestone + remixy a celé album. Pak 8 tracků od talentovaného DJe Damiana, který už dlouho skládá nejrůznější žánry elektronické tvorby. Pak novinky od takových jmen, jako jsou Painbringer, Manic, Stormrage, The CyberDemon, Leviathan a spoustu dalšího materiálu.



Na Commanders of Hardcore vystoupíš i na druhém pódiu, které je konceptem "Good Faires of House Music Fusion" a věnované house music. Pro mnoho českých fanoušků je spojení dvou stylů - hardcore a house music - neobvyklé a tvé vystoupení zde bude pro ně velkým překvapením. :) Můžeš nám krátce říct něco o tvém vztahu k této hudbě a o tom, na co se od tebe můžeme na tomto pódiu těšit?

Jakžto oldskool raver jsem byl na spoustě klasických house parties a jsem i nadále velký fanda této muziky. Plánuju zahrát nějaké klasické EDM hity, na které se dá tancovat a které mám stále rád. Bude to eklektický mix té oldskool house music a rozhodně budu hrát tyto styly pozdních 80. a 90. let: oldskool, hiphouse, mellow, techno, trance a acid...

Díky za rozhovor a těším se na viděnou a na slyšenou v Praze.

Ptal se Vlad Havelka jun. v březnu 2013.

foto: archiv

DJ a producent Tellurian se představí 19. dubna na akci Commanders Of Hardcore v klubu Hoodoo.

 
Legendární holandští DJs Dano a Tellurian aka Leviathan dorazí do Prahy

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016