PARTYINFO

 

MOVE NIGHT

Datum konání:
01.12.2012 - sobota
Místo konání:
Praha - Akropolis (divadelní bar)
DJs:
Stiv Hey (IT), Hory Doly, Tokatko
Popis:
start 22:30, vstup 50 Kč
 
 
Hory_Doly: "O fanynky se nedělíme..."

Za horami, za dolami žili byli tři kluci. Takhle nezačíná pohádka, ale slibná kariéra tří kluků z Moravy, kteří to už spolu, věřte nevěřte, táhnou 10 let. Ideální manželství? Itálie? Více o Hory_Doly se dočtete v databázi DJs a v následujícím rozhovoru...

 

Jak jste přišli k názvu Hory_Doly?

Každý slibuje hory doly, neviděli jsme nikdy nic, tak jsme si ty hory doly udělali vlastní. :) My je totiž neslibujeme, my je máme!

Jací lidé chodí na vaše akce?

Mezi ně patříš i ty. :) Mladí, staří, prostě ti , co mají rádi aktuální evropský sound.

Hory_Doly

Dělíte se o fanynky?


Ne, nedělíme...

Vaše jméno je momentálně hodně spojováno s Itálií, co nám o tom můžete prozradit?

Ano, to je pravda. V první řadě je to tím, že spolupracujeme hodně s italskými producenty a také v poslední době s Italy i hodně vystupujeme. Máme rádi a preferujeme italskou produkci, která je nám stylově asi ze všech nejbližší.

Chystáte vydání prvního alba. Jak probíhá skládání hudby ve tříčlenném projektu?

Chystáme vydání EP ve spolupráci s italskými producenty, kteří si říkají Dema, Axel Ita a Stiv Hey. Společně pracujeme ve studiu a pak si vše přeposíláme přes úložiště a následně vše doděláváme individuálně...

Hory_Doly

Jak to vypadá, když se Hory_Doly sejdou na zkoušku? Zkoušíte vůbec? Každý jste z jiného koutu naší republiky...

Děláme spolu 10 let, takže nazkoušeno máme. :) Zkoušky samozřejmě čas od času proběhnou, ale v poslední době se spíš zaměřujeme na produkci, zkoušíme pouze před nějakým důležitým vystoupením, nebo pokud hrajeme všichni tři live.

Specifikujte mi prosím svůj hudební styl. Jaké vlivy tam můžeme slyšet?

Jedná se o kombinaci těchto stylů: techno, tech house a funk s minimalistickym vlivem a groovy spodky. Snažíme se hrát pouze novinky a věci, které jsou aktuální.

Je někdo, koho ve své branži obdivujete? Jehož práce si ceníte?

Určítě je jich spousta! Mezi ně patří ale hlavně Jaroslav Rauser, který nám hodně pomohl posunout se dál a díky němuž jsme si i zahráli na akcích, o kterých jsme doposud mohli jen snít. :) Zároveň je to teď už i náš manažer.

Hory_Doly
Neplánujete do budoucna spolupráci s někým dalším? Třeba se zpěvačkou? Nebo nezapojíte živé hudební nástroje?

Tak určitě. :) Plánujeme a vůbec se tomu nebráníme, ba naopak. Rádi bychom pracovali se zpěvačkou Charlie One (Ohm Square), se kterou jsme již jednou vystupovali v Paláci Akropolis. Nám i publiku se to moc líbilo. Jinak spolupracujeme s různými producenty, třeba Dema (SCI + TEC, Agile Recordings), Axel Ita (Alleanza, Deeperfect), Stiv Hey (Monique Musique, Diva Records).

Na jaké vystoupení rádi vzpomíníáte? Zažili jste někdy nějakou katastrofu?

Velké vystoupení bylo určitě na Move v Lucerně a LBS Laurent Garnier, kde jsme hráli i po boku Scana X a Benjamina Ripperta. Katastrofu jsme zažili poté, co jsme šli hrát po jednom nejmenovaném DJi, který zapojil sluchatkový in do mixu, takže jsme se opravdu neslyšeli, a to jsme hráli ještě live ve třech. :(

Hory_Doly
Kde čerpáte inspiraci? Stává se vám, že máte producentsky neplodná období?

Máme i neplodná období. Ne vždy je na produkci čas a nálada, což není momentálně náš případ. Pracujeme teď asi na dvou EP, která bychom chtěli vydat už po novém roce. Inspiraci čerpáme z hudby, života a z krásných žen. :)

Věříte v múzy?

Ano, samozřejmě.

Díky za pokec a určitě se uvidíme v sobotu v Paláci Akropolis!

Ptala se sakeé v listopadu 2012.

foto: archiv

Hory_Doly můžete aktuálně slyšet v pátek 30.11. na VIP Party People Night v klubu Atelier a v sobotu 1.12. spolu se Stiv Heyem a Tokatkem v Paláci Akropolis.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016