PARTYINFO

 

NOVÁ GENERACE

Datum konání:
05.12.2012 - středa
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Kittchen, Oliver McGillick, The Linings & special guest
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start 19:00, vstup 100 czk
 
 
Roxy bude 5. prosince patřit Nové generaci

Ve středu 5. prosince bude ROXY patřit nastupujícím talentům tuzemské alternativní scény! Právě tento den totiž v renomovaném pražském klubu odstartuje jedinečný projekt Nová generace, jež si klade za cíl dostat dostat nadějné české kapely a hudební projekty do širšího povědomí odborné i laické veřejnosti.

 

Pod titulem Nová generace tak vystoupí 5. prosinceROXY Kittchen - lo-fi písničkář který loni nadchl svojí debutovou deskou Menu, písničkář a klavírista Oliver McGillicka kapela The Linings, jež vyhrála soutěž startér Radia Wave a několikrát se představila i německému publiku. Aby toho nebylo málo, můžete se navíc těšit také na vystoupení již zavedené kapely, jejíž jméno však zůstává pro tuto chvíli tajemstvím.

„Novogenerační myšlenku jsme s naším pracovním týmem rozvíjeli po dobu několika měsíců. Došli jsme k závěru, že mladé kapely neví, jakým způsobem oslovovat kluby, pořadatele nebo media, často tak neumí plně využít svých možností,” přibližuje podstatu celého konceptu manažerka Šárka Vávrová a dodává: „Je na místě těmto talentům pomoci. V případě ‚Nové generace‘ se tedy nejedná o jednorázovou akci v rámci několika koncertů, je to dlouhodobý proces. Pražskými prosincovými koncerty vše nekončí, ale začíná. Chtěli bychom se stát pomyslným hybatelem tuzemské klubové scény.”

Kromě již zmíněných koncertů se zjara příštího roku vydá ‚Nová generace‘ i mimo metropoli. Při sérii koncertů napříč republikou budou kromě již zmiňovaných interpretů, sdružených pod značkou ‚Nová generace‘, přizváni i vytipovaní mladí umělci dosud lokálního charakteru, kteří ve své tvorbě projevují pomyslný novogenerační cit.

„V podzemí vznikla nová česká vlna a je na čase, nechat ji vybublat na povrch,“ tvrdí další ze zúčastněných, hudební publicista Lukáš Benda, který mladé interprety dlouhodobě prostřednictvím série článků ‚Nová generace‘ monitoruje. „Nezájem veřejnosti o mladé tuzemské projekty, jež se zformovaly mimo hlavní proud, je třeba ukončit přímou konfrontací. Aby česká scéna mohla žít a přežít, je třeba podporovat alternativu. Je třeba změnit vkus obyčejného hudebního konzumenta. Tím, že se ‚Nová generace‘ proti nikomu nevymezuje a zakládá si na žánrové pestrosti, nepochybuji o úspěchu celé naší mise.“

WEB

Kittchen: http://bandzone.cz/kittchen

Oliver McGillick: http://bandzone.cz/olivermcgillick

The Linings: http://bandzone.cz/thelinings

FB Event: http://www.facebook.com/events/134326373382362

ROXY: http://roxy.cz

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016