PARTYINFO

 

REPUBLIC OF TWO

Datum konání:
27.11.2012 - úterý
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Republic of Two, Lanugo (akustický set)
 
 
Republic of Two připravují jedinečný koncert v Paláci Akropolis

Kapela Republic of Two vystoupí v úterý 27.11. v Paláci Akropolis na svém jediném podzimním vystoupení v České republice. Tento koncert bude výjimečný z mnoha důvodů. Kapela se představí pražskému publiku naposledy před plánovaným jarním turné, které by se mělo uskutečnit v březnu. V rámci tohoto turné spojí své síly Republic of Two a písničkář Jan Burian. Návštěvníci koncertu budou mít jedinečnou možnost slyšet pár písniček z připravovaného alba, které by mělo vyjít na podzim příštího roku. Republic of Two zpravidla účinkují v komorním složení (tedy pouze Jiří Burian a Mikoláš Růžička), někdy si však pozvou na pódium další muzikanty. Republic of Two vystoupí v Paláci Akroplis s kompletní kapelou, což dodá některým písničkám nový rozměr.

 

Jako předkapela se představí pražští Lanugo se svým speciálním akustickým setem.

Mimo tento koncert se Republic of Two ještě představí o čtyři dny později (tedy 1.12.) v Budapešti, kde vystoupí s dánskou kapelou Efterklang, která vydává své desky na uznávaném labelu 4AD.

 

Skupina Republic of Two vznikla v létě 2009. Jedná se o indie folkovou hudební formaci Jiřího Buriana a Mikoláše Růžičky. Na podzim roku 2010 vydali debutové album Raising the Flag, za které byla skupina oceněna Akademií populární hudby Cenou Anděla v kategorii Objev roku 2010. Druhé studiové album Republic of Two vyšlo pod titulem The End of War v listopadu 2011.

Lanugo je nadžánrové seskupení hrající moderní pop, jazz a soul s jemnými doteky elektroniky v sobě spojuje hned několik silných momentů a trumfů. Převážně autorská tvorba vyniká neotřelými aranžemi a barevností hudebního vyjádření. Koncerty skupiny Lanugo jsou výjimečné svou intimní náladou.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016