PARTYINFO

 

FIGHT NIGHT - TECHNO.CZ HEROES

Datum konání:
23.11.2012 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Kaisersoze, Pavel Krejdl, Daho, Reznyk
Popis:
start 22:00
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Daho: "Techno není všechno :)"

Mejdan v Radosti FX je již za dveřmi a vy si můžete přečíst pár odpovědí na otázky, na které odpovídal jeden z vystupujících – DJ Daho.

 

Ahoj Davide. Docela nedávno jsi měl svatbu. Takže to asi brzy přijdou i děti ne?

Ahoj je to tak! Oženil jsem se 18. srpna s ženou mých snů a jsem moc šťastný! Ne kvůli svatbě, ale díky tomu, že jsem ji poznal a žijeme spolu. Přál bych to v dnešní podivné době každému člověku. A děti? Doufám, že také přijdou. Techno není všechno :)

Jak v současnosti šlape váš shop s deskami Nula2. Svého času u vás nakupoval skoro každý český DJ. Do světa prodeje mp3 se nechcete pouštět?

Dnes skoro každý český DJ hraje prostřednictvím digitálních systémů, z klubů mizí gramofony. Pravý význam termínu DJ se pak dost vytrácí. Takže i Nula2 nemá prodeje jako před lety. Už několikrát jsme chtěli Nula2 zavřít, ale nakonec jsme si vždycky řekli, že to nevzdáme. Shop jede a pořád vozíme novinky a máme stálé zákazníky. Specializujeme se na "hard to find" a prostě děláme zákazníkům radost, že seženeme to, s čím by se na ně jiný mamutí obchod vykašlal. Máme hodně osobní přístup, ale tak to u nás bylo vždycky, však sám víš. Nula2 už přes dva roky není našim hlavním zaměstnáním, takže je to někdy náročné. Teď jsme se také stěhovali, abychom mohli rychleji na objednávky reagovat a expedovat zboží na poštu. Mp3 určitě ne.

Jak to máš dnes s hraním? Pověsil jsi DJ-ing na hřebíček?

Vypadá to tak? : )) Ale není to tak! Samozřejmě, že už nehraju jako dříve, každý víkend. Teď si za gramce stoupnu tak jednou za dva měsíce, ale o to víc mě pak hraní baví. Samozřejmě, pokud se akce povede. Doma manželce hraju docela často, jen tak pro radost, jen si to nepíšu do partylistu :) Pokud nějaké hraní mám, tak se na něj poctivě připravuju, hrabu v deskách, a vybírám to, co si chci zahrát. Hraju pro potěšení, pro zábavu a odreagování, nemusím hrát všude a za každou cenu.

Vzhledem k tomu, že provozuješ e-shop s deskami, tak tvůj přehled o novinkách bude určitě velký, dokázal by jsi říct jestli se techno vyvíjí nějakým směrem a kam? Vím, že bys na tuhle odpověď potřeboval křišťálovou kouli, ale zajímá mě tvůj názor.

Dobrá otázka! Novinky nejenom kvůli shopu sleduju skoro denně a hledám zajímavou muziku na gramofony, ale i na poslech doma. Už jsem měl v jednu chvíli pocit, že nám to techno zdechlo, ale v poslední době je zas spousta zajímavých producentů. Registruju docela dost nových lidí, kteří dělají super hudbu. Někdy je to fakt úplně nový zvuk a někdy tam zas slyším na pozadí retro. Jako DJe mě baví si z toho všeho "vyzobat" to, co budu hrát a co bude snad taky bavit lidi. Techno se vrátilo tam, kam patří, do undergroundu a to je dobře. Každý si dnes může vybrat, jestli jde za muzikou, nebo předvádět nový hadry.

Nula2 podcasty úplně zmizely. Proč? Je to škoda.

Nula2 Podcasty zmizely z techna.cz, protože na ně nemám čas. Nedá se to stíhat díky mojí práci. Na podcasty jsem ale nezanevřel. Dvakrát do roka se neudržím a něco namíchám. Naposledy to byl podcast pro festival Shotgun. Mám profil na www.mixcloud.com/Dahojeufo/ a tam se pár setů snad dá i poslouchat :) Třeba zas příležitostně pro techno.cz něco uplácám :)

Nějaké plány na příští rok se už rýsují nebo vše necháváš plynout?

Nejsem nějaký aktivista, že bych obepisoval známé a naháněl booking. Pokud si mě někdo chce pozvat, tak většinou rád pozvání přijmu a snažím se ze sebe vydat hraním to nejlepší.

Co si pro náš připravíš na vystoupení v Radosti FX?

Jak už jsem psal, na každé hraní se poctivě připravuju. Stejně tak i do Radosti, kde jsme kdysi začínali. To místo pro mě má váhu. Kdysi jsem tam ve středu v padesáti lidech trsal na Jeff Millse, ale to už je dávno. Selektuju nový tracky a taky nějaký starý fláky. Ve specifické formě mě baví i dubstep a v poslední době jsem si zas oblíbil acid, takže toho je docela dost. Namíchám z toho pak pořádnej nášup a doufám, že bude všem zúčastněným chutnat!

Nějaký vzkaz čtenářům?

"Neseďte doma a přijďte se pobavit" David

 
Další informace k Fight Night - Techno.cz Heroes v Radosti FX Pavel Krejdl se po dlouhé době ukáže opět v Radosti FX Fight Night - Techno.cz Heroes v Radosti FX

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016