PARTYINFO

 

HERBALISER

flyer
Datum konání:
12.12.2012 - středa
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
Live:
Herbaliser, Ghettosocks
Popis:
vstup 490/590 czk
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Herbaliser v Praze vystoupí společně s kanaďanem Ghettosocks
Herbaliser, chlapíci vydávající na kultovním labelu Ninja Tune, dorazí do Prahy

Po více než osmnácti letech své hudební cesty jsou The Herbaliser větší, silnější a pořád lepší. Všechno začalopočátkem devadesátých let, kdy západolondýnské duo JakeWherry a Ollie Teeba objevilo společnou vášeň prohip-hop, groove, funk a jazz. James Brown, DJ Premier, Lalo Schifrin, Pete Rock a David Axelrod byli v té dobějejich hudebními hrdiny.

 

Jake a Ollie byli vášnivými sběrateli vinylových desek a tak logicky používali nejčerstvější samplovací techniky. Jake uměl navíc hrát na kytaru a basovou kytaru. Jejich první demo nahrávky putovaly na label Ninja Tune - ty se pak staly základem debutového alba s názvem Remedies, které vyšlo v roce 1995. Nabízelo typicky londýnský sound s funky beaty naládovanými samply, scratchováním a sekanými rytmy a stalo se vlivnou a inspirativní undergroundovou klasikou.

Druhá deska Herbaliser nazvaná Blow Your Headphones (1997) byla zemitější, s více vokály. Americká rocková bible Rolling Stone pěl ódy na “hlaďounké rytmy” a desku nazval “experimentální milenkou amerického hip-hopu”. Jake a Ollie navíc objevili obrovský talent undergroundového rappera a vypravěče z New Yorku Jeana Graeho, který vystupoval pod jménem What What. Koncem devadesátých let se jako koncertní kapela rozrostli na devět členů a stali se festivalovou senzací po celém světě.

Na dalším albu z roku 1999 nazvaném Very Mercenary spolupracovali s dalšími budoucími hvězdami anglického hip hopu - s Bladem a Roots Manuvou. “Je super mít nadupanýho MC ze Států, ale je taky důležitý reprezentovat Británii” říká Jake.

V roce 2000 vychází živák - dvojvinyl Session One, o kterém The Guardian napsal, že je “nejlepším důkazem, že tahle hudba zní mnohem líp, když ji hrají muzikanti než samply.”

Album Something Wicked This Way Comes z roku 2002 přidalo Herbaliser další odstíny světla a temnoty. Instrumentální groovy a funky hip hop a škála hostujících vokalistů - MF Doom, Phi Life Cypher, zpěvák opery Seaming To a Rakaa Iriscience z Dilated Peoples.

Přišly další desky, další ůspěchy a nové barvy v paletě Herbaliser. Jake a Ollie si ale před časem uvědomili, že jejich nejlepší věci vznikly kolem tvrdšího, temnějšího soundu. A tak vzniklo nové album : There Were Seven. Je to 15 pecek super těžkého, psychedelického, beatově laděného, post-hip-hopového audia pro vaše uši i mysl.

Sedmé album Herbaliser vás vezme na výpravnou pouť se samuraji zvuku a jejich novými souputníky. Na albu nechybí ani noví géniové ve svých počátcích - George the Poet ve skladbě “A Sad State of Affairs”, šeptající zpěvačka Hannah Clive v “The Lost Boy” a super MCs ze zámoří - Twin Peaks a Teenburger.

Všechny skladby složili a produkovali Jake Wherry a Ollie Teeba. THERE WERE SEVEN vychází 8.října 2012 na vlastním labelu The Herbaliser ‘Department H’. Herbaliser přijedou představit své nové album také do Prahy a to 12.prosince do Lucerna Music Baru.

Vstupenky v sítích Ticketpro, Ticketstrem, Ticketportal za 490,- Kč + poplatky, a v Lucerna Music Baru (bez poplatku). V den koncertu na místě za 590,- Kč.

Vstupenky jsou k dispozici také online přímo na klubových stránkách www.musicbar.cz anebo na Facebooku on.fb.me/Qh2BiH

Více info na:

www.theherbaliser.tumblr.com

www.musicbar.cz

www.facebook.com/lucernamusicbar

www.dsmacku.com

www.facebook.com/dsmackupromotion

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016