PARTYINFO

 

14. HOŘICKÝ FILMOVÝ FESTIVAL

Datum konání:
14.09.2012 - 16.09.2012
Místo konání:
Hořice - Koruna
DJs:
HsK, Lumiere, Joseph, Chmeli
Live:
Midi Lidi, Teapot
Info:
http://ffhc.cz
 
 
14. Hořický Filmový Festival

Již 14. filmovou přehlídku pořádá o.s. Prove ve spolupráci s DK Koruna za přispění města Hořice a uskuteční se uprostřed  září od pátku 14.9 do neděle 16.9.2012. Letošním tématem je spojení filmu a hudby. Diváci se tak mohou těšit na dokumenty o hudebních kapelách a hrané filmy s výraznou hudební složkou nebo o hudbě vůbec . Program se zaměřil na skoro celé široké spektrum hudebních žánrů a nabídne i program pro děti a pro seniory (muzikál, hudební pohádka). V rámci slavnostního zahájení  se uskuteční  přednáška  o typologii osobnosti v souvislosti s preferovanou hudbou a vernisáž výstavy ve foyer (Filip Kartousek – fotografie a Jindřich Janíček – grafiky). O příjemný doprovod se postará DJ HsK (raggaultras) se speciálním dub-reggae setem. Festivalovým vrcholem bude sobotní program, který nabídne speciální uvedení nové a netradiční komedie Marka Najbrta POLSKI FILM za účasti tvůrců (od 19.00 v Biografu na Špici).

 

Následovat bude koncert přední české alternativní elektro kapely MIDI LIDI, kteří složili hudbu k Polski filmu (za hudbu k filmu Marka Najbrta Protektor získali Českého lva) a velmi dbají na vizuální složku svých vystoupení.

Koncert doprovodí  vystoupení slovenského hudebníka ukrytého pod názvem TEAPOT (experimental idm elektro),  diskošou uskupení DISJOKEJOVÉ (DJ Martin – Petr Marek z Midi Lidi a DJ Mirka – Johanka Švarcová z Kazet) a oblíbení hořičtí DJ’s - Lumiere, Joseph, Chmeli ve společném setu. Vše začne v 21.00 v DK Koruna.

Dalším  doprovodným programem budou také projekce zdarma ve foayer kina.

Program festivalu zpříjemní čajovna, knihkupectví a antikvariát, výstava a stánek s občerstvením ve foayer  kina.

Cena jednotlivých projekcí bude od 30,- do 70,- Kč, akreditace na celý festival 250,-, vstupné na koncert bude 150,- (s akreditací  100,-).  Předprodej do 12.září: Městské informační centrum, nám. Jiřího z Poděbrad, Hořice – akreditace 200,-, koncert  130,-. Od září pak v kině – dle programu.

Soutěž:
Která slavná německá industriální kapela se skrývá v logu festivalu? (nápověda: zpěvák a leader kapely hrál v minulosti v Bad Seeds Nicka Cavea). Své odpovědi posílejte na mail kina - kinohorice@centrum.cz do 12.září. Ze správných odpovědí vylosujeme 3 držitele akreditace na všechny filmy, 5 držitelů vstupenek na Polski Film a 5 držitelů vstupenek na koncert.

Program (změna vyhrazena):

Pá 14.září

09.30 – PROTEKTOR / historický, školní projekce s diskuzí
13.00 – ZPÍVÁNÍ V DEŠTI / klasiký muzikál
14.45 – THE DOORS: WHEN YOU’RE STRANGE /hudební dokument
16.30 – ROLLING STONES  / koncert
19.00 – SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ – VERNISÁŽ, PŘEDNÁŠKA – foayer kina, zdarma
20.00 – TRAINSPOTTING / černá komedie
21.30 – DJ HsK /RAGGAULTRAS - foayer kina, zdarma

So 15.září
10.00 – FOR SEMAFOR / hudební dokument

13.00 – KDYBY TISÍC KLARINETŮ / klasický muzikál
15.45 – ELVIS: THAT’S THE WAY IS / hudební dokument
17.30 – INTIMNÍ OSVĚTLENÍ / poetická komedie
19.00 – POLSKI FILM – absurdní komedie - slavnostní uvedení s autorskou delegací – režie, produkce, herci, autoři hudby.

KONCERT – DK KORUNA – 21.00

MIDI LIDI + TEAPOT + DISJOKEJOVÉ + DJ LUMÍR, DJ JOSEPH, DJ CHMELI

Ne 16.září
10.00 – ŠÍLENĚ SMUTNÁ PRINCEZNA  / hudební pohádka                                                               12.00 – WOODSTOCK / hudební dokument – záznam
15.15 – BIG LEBOWSKI  / černá komedie
17.30 – TADY TO MUSÍ BÝT / hudební  road-movie                                                                           20.00 – VLASY / klasický muzikál

Podrobnosti k programu  najdete na stránkách festivalu ffhc.cz nebo na stránkách kina: biografnaspici.webnode.cz

Jan Pařízek, dramaturg

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z koncertu Midi Lidi v Hořicích od Sody
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016