PARTYINFO

 

OTHER MUSIC

Datum konání:
20.11.2012 - úterý
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Sophie Hunger
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Other Music 2012 uvádí koncert Sophie Hunger

Písně Sophie Hunger očarovaly renomovaného jazzmana Erika Truffaze natolik, že si ji ještě zcela neznámou vybral jako předkapelu. Díky tomu odehrála Sophie Hunger svůj vůbec první zahraniční koncert v Praze, a když letos už jako světová hvězda plánovala turné obsahující jen ty největší metropole, trvala na tom, že mezi nimi bude i Praha.

 

Její hlas zní jako surrealistické spojení Björk s Nico, Joni Mitchell a Alenkou v říši divů.

Hořkosladké písně Sophie Hunger se pohybují na hranici reality, ironie a fantazie, působí jako kousavé sny, jejichž atmosféru podbarvuje atypická kombinace trombonu s kytarou a pianem. Někdy jsou provokativní, jindy romantické či melancholické, ale vždy bez patosu a sebelítosti. Jako špetku koření do svého repertoáru přidává i písně v němčině či švýcarsko-německém dialektu.

Sophie Hunger byla prvním švýcarským umělcem, vystupujícím na festivalu v Glastonbury, získala ceny Swiss Award a Prix de la Création Musicale de France, koncertovala v Severní Americe s jazzovou hvězdou Madeleine Peyroux i s průkopníky pouštního blues Tinariwen.

Po koncertech v pražské Akropoli i na Colours of Ostrava se do Prahy vrací jako hvězda světového formátu a představí své nové album natočené s hostujícími muzikanty z tak elitních sestav jako Red Hot Chilli Peppers, PJ Harvey, Bright Eyes, Danger Mouse, a s producentem Adamem Samuelsem (Warpaint, Daniel Lanois, John Frusciante).

Předprodej: Ticketpro, Palác Akropolis - stání 390,- Kč / sezení (balkon) 440 Kč

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016