PARTYINFO

 

DIMENSIONS FESTIVAL (HR)

Datum konání:
06.09.2012 - 09.09.2012
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Little Dragon, Theo Parish, Moodymann, Marcel Dettmann, Ben Klock, Joy Orbison, Dyed Soundorom, Gold Panda, Cassy, Scuba, Surgeon, Shackleton, Jimmy Edgar, Todd Terje, Levon Vincent, Roman Flugel, Floating Points, Andrew Weatherall, Mala - Digital Mystikz, Kode 9, Morgan Geist – Metro Area, Axel Boman, John Talabot, Motor City Drum Ensemble, Ryan Elliott, Pearson Sound, Nathan Fake, dBridge, Loefah, Boddika, Kyle Hall, Benji B, Ben UFO, Blawan, Kassem Mosse, Space Dimension Controller, 2562, Portico Quartet, Pinch, Huxley, Machinedrum, Joel Mull, Iration Steppas, Untold, Mungo's Hifi, Deadbeat, Jack Sparrow, Author, Pariah, Pangaea, Sigha, Objekt, Midland, Alexander Nut, Anstam, Funkineven, Locked Groove, Amit, Dub Phizix, Loxy, Synkro, Consequence, SP:MC, Barker, N>E>D, Paul Spymania a David Martin.
Live:
Carl Craig presents 69 live, Four Tet live, Mount Kimbie live, Fatima live
Info:
http://www.dimensionsfestival.com
Popis:
Fort Punta Christo, Pula, Croatia vstup: 120 £ + poplatky
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Další informace k Dimensions festivalu

Už takhle nabitý line up chorvatského Dimensions festivalu, se rozrostl ještě o další dvě velká jména. I v případě, že se tam se tam zrovna letos nechystáte, zbystřete. Akkord a Nicolas Jaar rozhodně stojí za poslech a kdo ví, třeba do našich končin také někdy zavítají…

 

Akkord je uskupení umělců z Manchesteru, které na svém vlastním stejnojmenném labelu vydalo už několik releasů. Poprvé se hned jejich dva tracky objevily v Resident Advisor Podcastu, který namíchal Synkro na začátku února. Pak už se čekalo na jejich vydání jako na smilování. Následovaly ještě další geniální skladby, a to Submerged, Nexus a Persistence. První jmenovaná je dokonce stále zdarma ke stažení na: www.xlr8r.com/mp3/2012/02/submerged Ačkoli od doby, kdy se tahle parta hudebníků ocitla na světle hudební scény, uplynulo už nejméně půl roku, ani dnes o nich v podstatě nikdo nic neví. Na anonymitě si zakládají natolik, že při vystupování v klubu jsou zahaleni do mikin s kapucemi. Jejich live show možná i díky tomu v kombinaci s vlastní originální projekcí a temným a vybasovaným zvukem má tak ohromující atmosféru. Ať už nám jednou odhalí svoji identitu, nebo zůstanou tajemní jako Burial, dala bych ruku do ohně za to, že o nich ještě hodně uslyšíme. Už teď vystupují vedle takových jmen jako Machinedrum, Dark Sky nebo Pariah.

Nicolas Jaar je dvaadvacetiletý student komparativní literatury, který na sebe upozornil už ve svých 17ti letech svým Student EP, debutem vydaným na labelu Wolf + Lamb. Tvorbě hudby se věnoval i dál, ale přelom v jeho kariéře mu zajistila až loňská deska nesoucí název Space is Only Noise. Dočkala se velkého ohlasu, ačkoli by se vůbec na první poslech vůbec nezdálo, že by byla nějak líbivá. Ba naopak, podlézavost je to poslední co by se na ní dalo najít. Její hloubavá nálada se nese příjemným pomalým rytmem k posluchači a dostane se mu hluboko pod kůži ať se mu to zrovna líbí nebo ne. Ale najde se tam i pár skladeb, které nemají k optimismu daleko, ale ani při jejich poslechu by se neměl nikdo nechat oklamat jenom příjemnými beaty. Důležité jsou i momenty se odehrávají mezi nimi… Nico na své tour vystupuje s kapelou a zvuky z laptopu kombinuje s tóny kytary, bicích a saxofonu. Jak vypadá jeho vystoupení se můžete podívat níže:

 
Dimensions Festival je v pevnosti plné skutečných hvězd! Chorvatský festival Dimensions má v září line-up snů!

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z chorvatského festivalu Dimensions od Abayo
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016