PARTYINFO

 

HOME ACTION

Datum konání:
07.07.2012 - sobota
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
Jindra (Bukanyr.cz), Javas (PE!Music), Rescue (Pure-Rhythm
Live:
Legendary Bucaneers (www.bandzone.cz/legendarybucaneersofpekarion)
 
 
Sobotní Houm Ekšn U Bukanýra

Prázdninové pokračování oblíbeného večírku Houm Ekšn je opět tady a to v sobotu 7.7.2012. Jindra si pozval na tuto červencovou noc staré ostřílené mazáky domácí taneční scény ale především kamarády Djs Rescue a Javase. Oba tito pánové hrají skvělý house, což si můžete sami poslechnout na těchto lincích soundcloud.com/dj-rescue a soundcloud.com/javas, nebo si vyrazit v sobotu na Bukanýr..

 

Bio o hostech:

Dj Rescue a jeho začátky djingu se datují do roku 1999, kdy se poprvé postavil za gramofony. Zhruba po roce dostává šanci zahrát si v pražském klubu CZ Beat, kde mu je po jeho prvním hraní a poslechu demo mixu nabídnut rezidentní večer, který pojmenovává Baysound night.

Roku 2000 se stává členem Pure Rhythm sound systemu. Toto seskupení má nyní za sebou řadu úspěšných akcí, počínaje hraním v chill outu Roxy až po rezidentní večer v klubu Roxy s názvem Pure Rhythm session, ale také hostovali mnohokrát na velmi oblíbených pondělních akcích uváděné pod hlavičkou Free Mondays. Jednou z posledních aktivit této skupiny je open air Bordel, pořádaný na zřícenině hradu Borotín.

Rescue svými pulzujícími rytmickými zvuky deep & tech-house music, doplněné atmosférickými prvky nastoluje jedinečnou atmosféru burcující euforie s možností dokonalého odreagování. Dává do hraní veškeré své zaujetí a energii s důrazem na kvalitu, kterou se snaží svými mixy a výběrem tracků docílit.

Proto po hraní v malých klubech dostává příležitost i v klubu Roxy a to na večerech Futuresoundz, Nightphunk, na legendární party Mix dje Trávy, mnohokrát také na velmi oblíbené party Free Mondays , Climax, Electra, Human Traffix, Mixer a Midweek Lounge.

Postupem času ho můžete slýchat ve většině pražských klubech: Radost FX, Abaton, Houseboat Bukanyr, Chapeau Rouge, Akropolis, Duplex, Central Lounge, Karlovy Lázně, Punto a na dalších místech jako Brno (Perpetuum, Coffee house), Go Planet Roxy (Tábor), Plzeň (klub Mix), Benešov (Bang Bang) …

Mnohokrát byl také hostem v radiových pořadech jako Nightphunk, Fresh Fruit, C.R.A.Z.Y. na Radiu Dj, Vinyl Vibration na Kiss FM, Dance Extravaganza na Evropě 2 a v internetovém pořadu serveru Techno.cz na Radiu Akropolis.

Od roku 2002 začíná pracovat v tehdy nově otevřeném houseovém vinyl shopu Fosny, ve kterém pracuje a stará se o něj po další dva roky. Dále se věnuje výrobě originálních modelů oblečení a spoluzakládá značku Pure Rhythm wear CO.

Jeho hudební produkce dostává nový rozměr v podobě vlastního zvukového studia, které vybudovává spolu s ostatními členy Pure Rhythm. Nový prostor nese název New Age studio a vlastní produkci dje Rescue si můžete poslechnout na stránkách soundcloud.com/dj-rescue.

Začátky Javase se datují do roku 1996, kdy se podílel na atmosféře tanečních večírků brněnského klubu Mersey spolu s bratrem Koalou a DJ Vikem. Při postupném získávání zkušeností a kontaktů se začal objevovat ve známých pražských prostorách, jako je Radost FX, Roxy, Akropolis, Mecca apod., kde vešel do povědomí české klubové scény, a otevřela se tak možnost představit se širší veřejnosti.

Zhruba kolem období roku 1998 vzniká spolupráce s významnou multiinstrumentalistkou Ivou Bittovou, která je posluchačům, jež mají rádi alternativní a etnickou muziku, dobře známá. V následujícím čase jsou hosty mnoha akcí po celé ČR a Slovensku, kdy do Javasova flexibilního house rytmu vkládá improvizovaným způsobem svůj hlas Bittová. Vzájemně tak dokazují publiku schopnost prolínání různých vlivů elektronické a alternativní hudby. Jejich společné účinkování vrcholí v roce 2005 vydáním mixované edice „The Party“ u známého českého labelu Indies.
Rovněž nelze opomenout podporu saxofonistky Hanky Mikoláškové, se kterou Javas vystupuje v řadě podniků a na několika speciálních večírcích (Metropolis Live Session apod.) s vřelým přijetím různorodého publika. Samozřejmě za zmínku stojí Javasovo působení v populárním brněnském sdružení DJs a promotérů Family Circle, jenž bylo na přelomu nového milénia jedním ze zásadních hybatelů moravské scény, díky skvělým akcím typu 54´s či Solid Session.

DJ Javas hraje jednak deep tech-house, nu disco, electro a někdy dojde dokonce i na drum´n´bass. Jak už bylo zmíněno, bývá častým hostem ve známých klubech i na festivalech v Čechách a na Slovensku, včetně několika dalších DJ výletů do zahraničí, např. Velká Británie (Manchester, Nottingham, Lincoln), Francie (Chamonix), Rakousko (Wien, Graz), Polsko (Warsaw, Krakow, Kattowice apod.) nebo Maďarsko (Gÿor).

PE! Music byl vídeňský projekt dvojice Oscarsix and Natasza, zabývající se aktivitami, které jsou spojeny s elektronickou muzikou (label, produkce, DJ sety, párties). Javas před časem podporoval tuto sestavu společně s osobnostmi jako Asad Rizvi, Murray Richardson, DJ Freestyle, Tom Gillieron, Vernon & DaCosta, JR From Dallas, Edmund, Martin Haberland atd.

Javas vydává v současnosti své skladby a remixy u digitálních vydavatelství PE!Music (AT), 3am Recordings (UK), Decibel NYC Records (USA), Harlem Station (USA), Nightphunk Recordings (CZ), Solstice Recordings (CZ).

Start je naplánován na 22.hodinu ale samozřejmě je od 18 hod. otevřena letní terasa kde si můžete dát třeba něco z grilovaných dobrot , nebo jen tak pivko a fotbálek než se otevře music bar. Vstupné jako vždy zdarma a kdy bude konec? …….

Více o dalších akcích na Bukanýru, které jsou pro vás připraveny na tento týden se dočtete zde: www.bukanyr.cz/newsletter

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016