PARTYINFO

 

SZIGET FESTIVAL 2012 (HU)

Datum konání:
06.08.2012 - 13.08.2012
Místo konání:
-- tip na trip --
DJs:
Steve Aoki, Axwell, DJ Fresh, High Contrast feat. Dynamite MC, Tiga, Borgore, Crookers, TBA
Live:
The Hurts, The Horrors, The Placebo, The Subways, Crystal Fighters, Mando Diao, Noah & The Whale, Friendly Fires, Korn, The Vaccines, Magnetic Man, Two Door Cinema Club, Steve Aoki, Beatsteaks, dEUS, Ministry, Bebel Gilberto, Caro Emerald, LMFAO, The xx, Paolo Nutini, Flying Lotus, Fink, Anna Calvi, Katzenjammer, Glasvegas, Ting Tings, The Pogues, Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Quimby, PASO, Besh o droM, The Killers, Kakkmaddafakka, Flux Pavilion, Saint Etienne, Azari & III, Modeselektor, Dirtyphonics, Maxïmo Park, The Roots, Kraak & Smaak, Agnes Obel, Beardyman, Citizens, Bonaparte, TBA
Info:
http://www.sziget.hu
Popis:
Óbudai-Sziget - Budapešť
 
 
Sziget na plný plyn Všetky oči uprené na Sziget... Stredoeurópsky camp hotel na festivale Sziget!
Američtí The Killers uzavřou letošní festival Sziget!

Ano, ještě to celé ani nezačalo, a my už víme, kdo se stane headlinerem posledního dne 20. ročníku populárního festivalu Sziget u našich maďarských sousedů... Budou to američtí The Killers - rocková parta, která tak ráda kombinuje úplně vše, co jednotlivým muzikantům přijde pod ruce, a spokojeně se může ohlédnout už za třemi alby, která byla vždy obdivně přijata nejen fanoušky, ale také kritikou. Navíc už 15 milionů prodaných desek hovoří za vše... Na té čtvrté se momentálně usilovně pracuje, vydat by ji měli v půlce letošního roku a tak je už teď jasné, že se formace přímo na místě bude chlubit i novými písněmi! A kdo další se v Budapešti představí? Ani DJs nepřijdou zkrátka a během každé festivalové noci by na tom samém pódiu s názvem A38 stage měli hned dva předvést své umění...

 

Nepůjde samozřejmě o žádné zelenáče! Izraelský DJ a producent Borgore je už ve svých čtyřiadvaceti letech skloňován všemi sedmi pády hlavně dubstepovou komunitou, to pravé electro a fidget z Itálie dovezou Crookers a jak snadno se dá spolu zkombinovat electro house a drum´n´bass, předvedou zase francouzští Dirtyphonics.

Dirtyphonics

Další jména v programu jsou neméně zvučná... DJ Fresh má zvláštní dar - skládat muziku, kterou ocení jak publikum undegroundových klubů, tak i posluchači rádia a ani on tak nebude v srpnu na místě chybět! Stejně jako High Contrast, který si už pěkných pár let užívá na výsluní drum´n´bassu a jehož tentokrát za mikrofonem doplní neméně uznávaný Dynamite MC.

Tiga

Kanaďan Tiga, jemuž v žilách z poloviny koluje maďarská krev, bude také u toho, stejně jako Azari & III, kteří tak profesionálně vzkřísili disco 80. let, Berlín budou zastupovat i u nás tolik oblíbení Modeselektor!

Saint Etienne

A také Party Arena hlásí nový přírůstek v programu, který si zcela bezpochyby přitáhne pozornost. Nejenom Sziget slaví 20 let, stejně dlouho skládají pop na úrovní britští Saint Etienne a určitě i vás zasáhne vlna nostalgie. Asi jen blázen by si neudělal s tak hvězdným line-upem druhý týden v srpnu čas... A to nejsou zdaleka poslední jména, která organizátoři odtajnili. Těšíte se?

 
World music má na festivalu Sziget vlastní stage! Téměř tucet nových účinkujících hlásí Sziget! Maďarský Sziget láká na super kapely! Sziget tím NEJ festivalem za rok 2011!

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016