REPORT

 

Čtenářský report z Elektry

V mrazivém únoru jsem se vypravil do pražského klubu Roxy na párty nazývanou Elekra. Speciálním hostem této noci byla elektro princezna Miss Kittin, která nejenom to umí s gramofony, ale obohacuje sety svým zpěvem. Byla tedy velikým lákadlem.

 Dorazil jsem něco po desáté hodině, tudíž jsem se vyhnul frontě u vchodu a šatny. Na placu, již točila kotouče LaDiDa, parket byl ještě prázdný. Hrála zvolna do pohody, jejím mixům není, co vytknout, preciznost profesionála. Projekce, která jela ve stereu, se mi velice líbí. Je pestrá, se zajímavými motivy. Zvuk je v Roxy oproti jiným klubům velice kvalitní i menší halová akce by mohla závidět.

Přestože jsem tam pobyl celou dobu, v uších mi nezvonilo. Parket se zvolna zaplňuje a do vystoupení Miss Kittin je úplně plno. V jednu hodinu nastupuje hlavní hvězda večera. Lidi reagují ovacemi, Miss Kittin se usměje, zřejmě jí uvítání za gramcemi potěšilo. Nasadí o něco vyšší rychlost než LaDiDa a její set lidi burcuje k tanci a různým výjevům. Plac na tancování ještě více zhoustnul a ztěží se dalo projít davem. Všímám si jejího zajímavého tetování.

Na levém rameni nápisu Exhale, pravou ruku má, až od ramena barevně pokérovanou. K tanci hodí i Prodigy – Breathe, což dav náležitě ocení. Hraní obohacuje svým vokálem, ale na můj vkus méně výrazně. Taktéž bych uvítal, kdyby odzpívala celou svou skladbu, což se nekonalo. Po poslední desce, se jí dostalo od roztančeného davu, dokonce i menšího aplausu. To již je připravený a nasazuje své černé placky Orbith. Ještě více zrychlí. Hraje opravdu hodně tanečně, bavím se já, baví se lidi okolo. Dav při jeho setu prořídne, ale to je dáno pokročilou ranní hodinou. Řádění zvuku utichne krátce před šestou hodinou.

 Eletromejdánek se vydařil ke spokojenosti snad všech. Bar fungoval rychle, netvořily se fronty, jak bývá zvykem na jiných akcí. Jediný negativní bych viděl přeplněné záchody, kde se povalují kusy toaletního papíru na zemi. Docela šok nastal, při zjištění, že i slečny používají pánský záchod. Podivný pohled, když v otevřených dveří vstupu na obě toalety vidíte girl. Jít tam prvně, tak bych nevěděl, do kterých dveří vstoupit. ;) Na viděnou na dalším mejdlu ELEKTRA!
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016