REPORT

 

Anketa: Co říkáte na Svojšice?

A jsme tu opět se Svojšicemi. Tentokrát nabízíme deset spontánních reakcí tak, jak jsme je posbírali těsně po festivalu.

 

agentAgent (Fylo):
Na Svojšicích mě zklamala obrovská zima v noci a Stoll, že se na to vyflák. Podle ohlasů se některým lidem nelíbily některá lajvka. Že to prý nešlapalo. Že prý dobré na poslech, ale ne na pařbu. Možná jo, možná ne. Každým pádem sme se snažili pro lidi připravit něco jiného, nového. Díky moc všem, že tam byli i když počasí nebylo zrovna ideální.
Respekt všem!

sedlonJosef Sedloň (Rádio 1)
Svojšice mají pro mě stále charakter ´undergroundu´, což mě těší. I když to mělo i své chybičky  jako nepřítomnost zvukaře na 2. houseové stagi, kde byl zvuk slabý a dostavil se až po výpadku, zároveň vypodložení gramofonů místo jedné pevné desky 4 kusy, které ve finále nadzdvihovaly uprostřed gramofon, takže si se nemohl pohnout, bylo opravdu obskurní.
Celkově to byl zatím hudebně nejlepší zážitek za tento rok, zahrálo se díky úžasným lidem parádně a tak vše je odpuštěno:). Zároveň Colin Daleovi nepřijely desky a převážně hrál z mých takový set, který bych asi nikdy nezahrál. Užil jsem si to se vším všudy.

Mouk (Techno.cz)
Tak asi jako každý jsem doufal, že se počasí umoudří. Přesto se mi tam líbilo. Dobrá hudba, malé fronty, hodně míst k sezení hodně kladů měla tato party. Možná opět chyběly go-go tanečnice i když rozhodně bylo co fotit :o). Já tento 1.letní festival hodnotím jenom kladně.

michalMichal Walterstein (Clubber.cz)
Svojšice 2004 pro mě opět byly těmi pravými Svojšicemi.) Krásné prostředí uprostřed přírody, příjemně postavené festivalové městečko, hodně známých tváří a celková pohoda. Z hlediska hudby to byla už tradičně náročná pro mě velmi zajímavá main stage plná live actů, která musí uspokojit opravdové techno požitkáře, druhá Lucky House stage, kde je vždy pořádně veselo a bylo i tentokrát díky Merkurákům, parádním setům Dana Cooleyho a Colina Dalea a Aiffelově ranní exibici a konečně Jungle stage, kam dojdou většinou skutečně jen skalní příznivci tohoto stylu, takže já, ač tyto beaty absolutně uznávám a mám rád, jsem to tentokrát na Koogiho a spol bohužel nestihl. Bylo to moc fajn. Díky a respect to Džejár & family a Agent!

matrixMatrix (Techno.cz)
Svojšice byly super. Opět super. Kluci maj štěstí na počasí, letošní pětiminutovou spršku bych jako naplnění sloganu "Waiting for the rain" nebral. Tradičně nekompromisní lineup, soundsystém, technické zázemí i lednička v backstagi. Já jsem se prostě výborně bavil!

dzearekDžejár (DC Promo)
Potešil mě Echoplex a Boss — bylo to zajímavé. Zklamal mě Stoll, už nikdy nebudu bookovat žádné amíky! Jinak jsme rádi, že i přes nepříznivé předpovědi dorazilo dost lidi, které neodradilo ani chladnější počasí...

eeteeEetee (Techno.cz)
Svojšice dostály svému mottu a na déšť se skutečně čekalo. Naštěstí dvě propagační přeháňky fesťák ani v nejmenším neohlrozily. Nastala dlouhá jízda přes velmi krátkou noc po dlouhé a unavené ráno. Hudebně mě nejlépe nakrmil melodický Hyde, překvapilo zajímavé lajfko pana HU zo Slovenska a dokonale rozebral temperamentní Colin Dale svým totálním nasazením pod hauzovou plachtou - respect. A ještě jedna věc dámy a pánové, západ i východ slunce na Svojšickém areálu stály za  to úplně najviac. A co Vy, kdo byl viac? :o)

Dan Kafka (Techno.cz)
Letošní Svojšice byly docela dost ohroženy nepřízní počasí, nicméně vše se k dobrému obrátilo a v noci nekápla ani kapka. Plusem je jako vždy super atmosféra a lidi, kteří se na Svojškách fakt vždy baví. Jako pozitivní hodnotím i letošní zařazení drum'n'base stage a Colina Dalea jako headlinera v house/progressive stanu. Jako zápor vidím hlavně zvukovou nudu u většiny liveactů a katastrofální (neexistující) navigaci na místo konání.

patrikPatrik (Techno.cz)
Jak je zvykem, Svojšice mě ani tentokrát nezklamaly. Kvalitní line-up, celkově příjemná atmosféra a dokonce i počasí se nakonec umoudřilo, takže ani nebylo nutné se ukrývat ve stanech věnovaných stylům jungle a house (ne, že by to co se v nich hrálo nestálo za poslech - ba naopak:).

kugyKoogi (Shadowbox.cz)
Jediná věc, která mě vadila, byla zima. Když se člověk nedostatečně oblékl, tak měl dvě možnosti. Buď tancovat a pařit, nebo jít domu. Jen tak postávat v mikince a poslouchat mohli jen eskymáci. Jinak jsem nenarazil na problém. Naopak bych chtěl pochválit kvalitu zvuku na všech podiích. Jsem zvyklý, že junglové floory jsou na podobných akcích dost šizeny, ale tady bylo vše ok i když pořadatelé, pokud vím, nejsou žádnými velkými fanoušky dnb.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016