REPORT

 

Videa z festivalu Beats for Love od ronnyho

Tak máme za sebou již 8. ročník festivalu Beats for Love, který se letos opět uskutečnil v Dolních Vítkovicích, v úchvatném a jedinečném prostoru... Že jde o ten nejlepší český festival, potvrzovali pořadatelé všem návštěvníkům od 1. do 4. července. Pro fanoušky elektronické hudby bylo připraveno 13 pódií, na kterých zahrálo přes 400 vystupujících z celého světa. Letošní hlavní Love stage byla opět neskutečně vymazlená se všemi vychytávkami, jež jsou na světových akcí již standardem, ať už se jedná o úžasná světla, projekci, lasery a nádherný kvalitní a silný zvuk, který ani po čtyřech dnech nezanechal nějaké následky na sluchovém ústrojí. Za tohle obrovská pochvala, protože ne vždy tomu u nás tak bývá...

 
Prostor zde byl dostatečný i pro headlinery, ale malou výtku si vysloužilo umístění VIP zóny, která byla umístěna na opačné straně než směřovala hlavní stage, což prakticky znemožňovalo extra výhled na vystupující. Hned o kousek vedle se i letos nacházela poměrně chudá Techno ČEZ Energy stage, která určitě mohla být o poznání vychytanější, ale i zde byl výborný zvuk a techno se zde hrálo opravdu parádní!




EDM & Trance stage byla umístěna v šapitó zhruba uprostřed areálu a tento koncept mi přijde pro tuhle hudbu jako ta nejlepší volba, jen zde chyběly větráky a tudíž tu bylo poměrně velké vedro... Ale opět parádní zvuk a projekce!




Pódium Drum And Bass Ostrava!!! má své stálé místo a ani letos tomu nebylo jinak. Zde se opravdu vyplatí mít VIP vstup - ten výhled na prostor před stage stojí za to, musím opět pochválit výborný zvuk i vše ostatní dotažené k dokonalosti.




Kolem ostáních pódií jsem jen prošel, opravdu nebylo v lidských silách se nacházet všude. Je opravdu radost na vlastní kůži zažít, jak jsou pořadatelé v Češku schopni vytvořit festival světové úrovně, kde opravdu nic nechybělo. Kdo měl velký apetit, tak určitě navštívil nespočet různých pochutin. Všude to krásné vonělo, stánky s výborným ostravským pivem Radegast taky nechyběly a prakticky se skoro nikde nečekalo. Kdo chtěl zažít adrenalin, mohl také využít spoustu různých atrakcí včetně skuzavek, kolotočů a tak dále. Byla zde i spousta sociálního zařízení. Pojďme ovšem na hudbu, což je základ tohoto festivalu.




Páteční den patřil belgickému producentovi Lost Frequencies, který v ne moc energickém setu zahrál třeba "Where Are You Now", "Here With You" nebo "Reality", song, který vyšel na labelu Armada, a právě s ním své vystoupení odstartoval. Závěr dne obstaralo izraelské duo Vini Vici, které spolupracovalo na největších hitech Armina van Buurena. Bohužel v ten den zasáhl festival obrovský liják a produkce musela být na nějaký čas zastavena a dokonce D´n´B stage se už ani nerozjela.




Sobota přinesla opět pěkně počasí a festivalový rej mohl opět pokračovat. Mezi hlavní hvězdy patřil britský hitový D´n´B pruducent Sub Focus. V jeho setu samozřejmě nemohla chybět spolupráce s Wilkinsonem na pecce "Illuminate", která zazní prakticky na každém večírku rovných beatů. Letos jsem ho slyšel již podruhé a přijde mi, že bez nějaké extra energie...




Na techno stage mě zauajlo duo Spektre, které jsem nějak extra neznal, ale rozjelo neskutečný techno diktát! Ne nadarmo oba vydávají u Drumcode nebo Filth on Acid (pro měj nej label, kde je aktuální techno sound). Vlastní ho Reinier Zonneveld a tak každý fanoušek toho nejlepšího techna dobře ví, že jej prostě musí poslouchat...




Na EDM pak řádili Blasterjaxx, tedy pouze jedna polovina této dvojice, a stan se otřásal v základech a málem spadnul při tracku "Superman", který vznikl ve spolupráci s Arminem van Buurenem.




Nedělní program uzavíral Australan Timmy Trumpet, který dle mnohých včetně mě předvedl jednu z nej show. Neustále hecoval dav a ten mu to náležitě oplácel. Prvním výborným songem byla jeho vlastní "Dance Tonight" s hardstyle podkresem, kdy si snadno získal dav na svou stranu a zabodoval i s trackem "Toca".




To nejlepší na závěr si zřejmě řekli pořadatelé a tak zavěrečný den přinesl jednu světovou hvězdu vedle druhé! Chybět určitě nemohl Andy C, který letos ovládl anketu o nej D´n´B DJe...




Dále se představila norská megastar a tvůrce nesmrtelného hitu "Faded" Alan Walker, který se do Ostravy vrátil po čtyřech letech. Nemohla chybět ani spolupráce s K-391 na mega hitu "Ignite" a fanoušky určitě potěšila vzpomínka na zesnulého Aviciiho se songem "Waiting For Love".




Finále samozřejmě nemohl obstarat nikdo jiný než můj nejoblíbenější holandský DJ Armin van Buuren. Čekání pro české fanoušky bylo docela dlouhé, ale konečně se svého miláčka dočkali! Jako na většině svých vystoupení i zde v Ostravě začal Armin songem "Oumuamua", který vyšel na jeho aktuálním albu "Feel Again, Part 1". Následovala spolupráce se Shapovem "Let's Rave, Make Love", pro mě však byl tím nejlepším songem večera track "Come Around Again (Club Mix)" - naprostá trance lahůdka s úžasným vokálem irského zpěváka JC Stewarta. Během vystoupení opět vládla neskutečná atmosféra, kdy se mávalo, skandovalo, skákalo, prostě Armin jak má být. Přesto ho většina lidí aktuálně kritizuje, že už nehraje tolik trance songů jako dříve... Závěr obstarala klasika všech a po již delší dobu jeho závěrečný song "Blah Blah Blah". Ještě jednou díky pořadatelům za nezapomenutelný zážitek a opět na značkách začátkem července! Ano, další ročník se uskuteční od 5. do 9.7. 2023. Zatím můžete nasát atmosféru festivalu ve 4K videích s většinou hlavních hvězd!
 
ronny
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016