CLANEK

 

Floex vydal již pátý herní soundtrack

Již pátý herní soundtrack vydal multiinstrumentalista Tomáš Dvořák aka Floex. Tentokrát pro polskou adventuru Papetura, dlouho očekávaný debut vývojáře Tomasze Ostafina. Ačkoliv má Dvořák bohaté zkušenosti s komponováním soundtracků pro studio Amanita Design, "Papetura" se liší v žánrovém rozpětí i volbou instrumentů.

 

"Pro každý takový projekt se vždy snažím vytvořit vlastní zvukový hudební vesmír. Hudba v Papetuře je záměrně čistší, blíže k současnému neoklasickému zvuku. Zjednodušeně bychom mohli říct, že jsem si střihnul jednoduchý soundtrack na bázi piana a smyčců. Myslím, že to skvěle sedí na svět Papetury. Souvisí to i s dřevěnou kvalitou různých nástrojů utvářejících zvuk soundtracku. Výborně se propojují s papírovým světem Papetury," říká Floex, jenž ke spolupráci na desce přizval violoncelistu Tomáš Jamníka a houslistku Eva Jamníkovou.

Floex

Trvalo šest let než Petums, tedy Tomasz Ostafin, vdechl hrou o postavách Papeho a Tury, a jejich boji s příšerami, život světu z lepidla a papíru. Hudba odráží křehkost papíru, strach ze samoty a de-strukce i naději a přátelství.

Floex

Sám Floex zná Papeturu zpaměti nejen po hudební stránce: "Hru, do které skládáte hudbu, si musíte zahrát mnohokrát, desetkrát, stokrát. Musí se vyladit všechny možnosti toho, co bude hráč dělat. Možná to není hraní v klasickém smyslu slova, ale rozhodně to není oddělený proces. U Papetury byla situace trochu složitější vzhledem k ručnímu procesu výroby adventury, nicméně testovat a zkoušet se muselo stále a dokola."

Floex

"Papetura Soundtrack" přináší devět převážně ambientních neoklasických skladeb, o master se postaral Matouš Godík. Součástí 180 gramového vinylu v barvách růžového mramoru jsou také tři velkoformátové tisky s výjevy ze hry. "Papetura Soundtrack" vyšla v digitálním formátu 7. května u českého vydavatelství Minority Records. V den vydání spustilo vydavatelství na svém e-shopu také předprodej vinylového alba s datem vydání 18. června.

"Papetura Soundtrack" je k poslechu na streamovacích službách.


Další připravované tituly v roce 2021:

Floex - "Samorost 3 Soundtrack" 2LP

(dolis na 180 gramovém vinylu v barvách modrého mramoru)  V prodeji 28.5.

Tomáš Dvořák - "Machinarium Soundtrack" LP

(dolis na 180 gramovém vinylu v barvách olejové skvrny) V prodeji 4.8.

Tom Hodge & Floex - "Je Suis Karl Soundtrack" LP

(180 gramový vinyl černé barvy)  V prodeji 16.9.

Facebook 

Instagram

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016