CLANEK

 

Bratři vydali nový singl "Running"

Elektronické duo Bratři v novém singlu "Running" nabízí obraz útěku z pandemického chaosu. Dvojčata Ondřej a Jiří Veselý proto použili poprvé i vokál a ostatní ingredience přisypávají v přesném a efektním poměru. Kombinují napětí, techno a lehce syrovou přímočarost. Rozběhněte se a prchněte s Bratry z lockdownové pasti!

 

Pro poslední singl před podzimním vydáním celého alba Bratři vybrali skladbu s vokálem. "Na Running mají také trochu podíl naši kamarádi z kapely Teepee. Dělali jsme jim remix na skladbu "Parallel World" a jejich vokál se nám líbil natolik, že jsme ho použili i pro "Running". Zároveň jsme chtěli zanechat náš zvuk a taneční vibe," sděluje Jirka a Ondra dodává, co další skladbu odlišuje od předchozích singlů "Signal" a "Rise". "V průběhu podzimního lockdownu jsme se přemístili do malé chaty obklopenou lesy a čistou přírodou, kde jsme přes týden mohli v klidu pracovat a trochu uniknout před stereotypy velkoměsta. Tady vznikly první motivy a myslím, že ty lesy a čistá příroda jsou v "Running" cítit."




Celý singl je zahalen do mlhy, která mu dodává napětí. "Přidávali jsme do "Runningu" zároveň i naději a pozitivní náladu. Ale určitě nás v tvorbě nyní ovlivňuje i současná pandemie, a tohle je přesně výsledek současné situace. Únik, lockdownová krize i naděje."

Zuzka Bonisch


Bio Bratři

Bratři jsou nový objev na české elektronické scéně. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hrané živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie. V roce 2017 vydali Bratři EP "Monster" a následující rok singl "Manual". Od vzniku v roce 2016 odehráli velké množství koncertů a festivalů, jako je např. Beseda u Bigbítu, Povaleč nebo Colours of Ostrava. Jako support se objevili například před jmény jako Rone, Chrome Sparks, Jan Blomqvist a v březnu 2019 před Jonem Hopkinsem ve Fóru Karlín. V dubnu 2019 vydali singl a videoklip "Monarch" a zúčastnili se showcase festivalu Tallinn Music Week, kde bylo jejich vystoupení vybráno mezi deset nejlepších živáků celého festivalu. V červenci 2019 si Bratři zahráli na prestižním francouzském festivalu Chateau Perché, kde jejich vystoupení sklidilo velký úspěch. Na podzim 2019 a začátkem roku 2020 se zúčastnili showcase akcí Nouvelle Prague, budapešťské BUSH, MENT a prestižní Eurosonic. V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem, se kterým pracují na debutové desce.

Web
Facebook
Instagram
Streaming


foto: Zuzka Bonisch

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016