CLANEK

 

Liveurope Online Festival startuje již dnes

24. a 25. září proběhne poprvé mezinárodní Liveurope Online Festival, který představí nové talentované interprety z více než desítky zemí. Ti v rámci livestreamu rozezní pódia ikonických hudebních sálů, mezi nimi i pražský Palác Akropolis. Českou republiku bude na festivalu zastupovat Zvíře Jménem Podzim. Liveurope Festival zároveň nabídne odborné diskuze, konference a další pestrý program nejen pro hudební profesionály.

 

"Navzdory mnoha omezením, které vypuknutí Covid-19 přináší, jsou hudební kluby sdružené v platformě Liveurope odhodlané hledat nové způsoby, jak dát možnost hudebníkům zahrát před publikem. V tomto případě to bude virtuální mezinárodní publikum z dvanácti různých zemí. A jsme moc rádi, že se nám podařilo zapojit do této akce českou kapelu Zvíře Jménem Podzim. Myslím, že české texty nejsou překážkou pro mezinárodní úspěch, když je tvorba dostatečně originální," dodává koordinátorka projektu Liveurope v Paláci Akropolis, Petra Ludvíková.

Liveurope

Livestream platformy Liveurope přinese koncerty mladých nadějných hudebníků z celé Evropy. Diváci se mohou těšit například na Charlotte Adigéry (BE), Mekdes (DK), Nebraska band (FR), Drens (DE), Pijammies (SI), Ooostblok (NL), Anna Andreu (ES), BÖBE (HU), Malin Pettersen (NO), DJ Danifox (PT) a Jelsa (PL). Za Česko nahrál Palác Akropolis pro tento festival hudební kolektiv Zvíře Jménem Podzim, který založil hudebník Jakub König. Kapela vydala v roce 2017 u Indies Scope eponymní album, v září 2019 pak vyšlo druhé album s názvem "Září", které hned po vydání sklidilo nadšené ohlasy u kritiky i posluchačů. Album se umístilo na předních místech v několika anketách a v červnu 2020 si pak členové kapely převzali dvě Ceny Anděl za rok 2019 – v kategorii Objev roku a Alternativa & elektronika.

Zvire jmenem podzim

Celý festival proběhne online, na koncertní část se mohou diváci připojit v pátek 25. září od 17:00 skrze facebookový profil hudební platformy Liveurope či Paláce Akropolis. Kromě hudební části festival nabídne konference a diskuze, mezi ně patří i panelová diskuze pro hudební profesionály a tvůrce legislativy, účast přislíbila poslankyně Evropského parlamentu Sabine Verheyen a Mariya Gabriel, evropská komisařka pro inovace, výzkum, kulturu, vzdělávání a mládež. K diskuzím se bude možné připojit oba dva dny, mezi plánovaná témata patří například "Inovativní způsoby, jakými kluby zůstávají aktivní i v době, kdy jejich sály zůstávají prázdné" či diskuze na téma "Posílení evropské hudební scény? Nyní je ten správný čas!" Část programu je pouze pro registrované. Více informací o festivalu a kompletní program na www.liveurope.eu.

O Liveurope

Liveurope je mezinárodní klubová platforma, kterou tvoří 16 evropských hudebních klubů, mezi nimi také pražský Palác Akropolis. Zakládající institucí je Ancienne Belgique z Bruselu, mezi další členy patří například kluby A38, Rockhal, Vega, Sala Apolo, Melkweg, FZW, L´Aéronef a další. Liveurope je první iniciativa svého druhu, která spojila známé evropské kluby s cílem poskytnout více prostoru EENNAs (Europen Emerging Non National Artists) a zvýšit tak cirkulaci živé hudby v Evropě. Za dobu existence se prostřednictvím platformy Liveurope představilo více než 2.500 začínajících umělců.

FB event

foto: Katarina Korlo (Mindworks)

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016