CLANEK

 

Radio 1 se představí na United Islands of Prague

V neděli 13. září Radio 1 rozbije mobilní studio na festivalu United Islands of Prague. Od 16:00 do 22:00 bude přenášet dění z hlavní scény festivalu. V rámci přímého přenosu se mohou posluchači Radia 1 jako obvykle těšit na rozhovory s jednotlivými účinkujícími. Festival se letos uskuteční na Výstavišti v Praze – Holešovicích v rámci unikátního třítýdenního projektu PRAHA ZÁŘÍ.

 

Radio 1 odvysílá celkem 3 koncerty. Prvním bude vystoupení domácí kytarové kapely Dalekko, která je posluchačům Radia 1 dobře známá. Naváže na ně rakouská dvojice Elis Noa, jejíž záběr se pohybuje od synth-popu, přes R&B až k future soulu. Dění na hlavní scéně pak uzavře německá indie kytarovka Kytes. Přenos z mobilního studia povedou moderátoři Radia 1 Wlado del Rey a Vojtěch Tkáč.

Line-up přenosu Radia 1:

16:30 - 17:30 Dalekko (CZ)
18:30 - 19:30 Elis Noa (AT)
20:45 - 22:00 Kytes (DE)

17. ročníku festivalu United Islands bude patřit víkend od 11. do 13. září 2020. Letos probíhá jako "Deutsche Edition". S unikátním konceptem přidat k United Islands of Prague podtitul a přivézt do Prahy hudebníky z jedné země, naposledy z Británie, přišli organizátoři minulý rok, a nápad sklidil mnoho pozitivních ohlasů. Letos se návštěvníci mohou těšit na mnoho talentovaných hudebníků ze sousedního Německa. Vedle již zmíněných kapel vystoupí například disko-funk čtveřice Jeremias, jazzová kapela Jin Jim, soulový Ferge x Fisherman, indie zpěvák Shelter Boy, Česko-německý kabaret nebo Antonio Lucaciu & Günter "Baby" Sommer. Německé instituce v České republice s radostí podpořily letošní festival. United Islands s německými a českými kapelami a umělci je nejlepší příležitosti, jak oslavit dvě důležité události tohoto roku: 30 let od znovusjednocení Německa a právě probíhající předsednictví Německa v Radě Evropské unie. Současná korona pandemie potvrdila, že krize se nejlépe zvládnou společně. Německé velvyslanectví v Praze podpořilo i přímý přenos Radia 1.

Více informací o festivalu United Islands of Prague najdete na www.unitedislands.cz.
Další informace o projektu PRAHA ZÁŘÍ jsou dostupné na www.prahazari.cz.

Přímý přenos z United Islands podporuje Německé velvyslanectví v Praze.

Radio 1 je možné poslouchat na frekvencích 91,9 FM (Praha a okolí), 97,5 FM (Plzeň), 98,7 FM (Liberec) a 100,2 FM (České Budějovice). Samozřejmě také po internetu a digitálně v síti DAB+. Více informací najdete na https://www.radio1.cz/jak-naladit/, kde jsou ke stažení i mobilní aplikace.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016