CLANEK

 

V Praze proběhne první BNCexpress Academy

BNCexpress Academy se rodí z nutnosti šíření znalostí o hudebním undergroundu a také produkci Drum and Bass music. Hudební trh se v posledních několika letech radikálně změnil a v dnešní době viditelnost DJs závisí hodně na hudbě, kterou produkují. Na druhou stranu dnešní technologie nabízí šanci dosáhnout vysoce kvalitních výsledků ve sférách malého domácího studia i bez potřeby drahých přívěsných zařízení nebo profesionálních postprodukčních studií. Hudba je jazyk a všichni se mohou v této digitální éře vyjádřit. Nezávislý hudební label BNCexpress, jemuž šéfuje Francesco Oliveto alias DJ Promenade, představuje svoji první hudební akademii.

 

"Vyjádřit emoce, a to navzdory různým osobním profesním úrovním a potřebám. To je přesně to, co učíme," popisuje nám majitel značky BNCexpress Francesco Oliveto. BNCexpress Academy se nachází v Praze, jednom z nejživějších evropských měst, pokud jde o současný hudební průmysl. Celý kurz trvá šest měsíců a je tvořen týdenními lekcemi po dvou hodinách, založenými na využití hlavních produkčních softwarů, jako jsou Live, Logic, Fruity Loops a dalších, dotýkajících se základů hudební teorie a vedoucí k efektivnímu přístupu k uspořádání hudby. Toto vše je také zaměřeno na možnou produkci hudby pro druhé, což usnadňuje porozumět potřebám klienta.

BNCexpress Academy
Francesco Oliveto dále dodává: "výuka se dotýká tématu návrhu zvuku a vzorkování pomocí nejznámějších softwarových syntezátorů, jako je Massive, Serum, Operator, Es2 a mnoho dalších. Hudební složení bude projednáváno a praktikováno dvakrát za měsíc, to vše za přítomnosti instruktora a povzbuzující spolupráce dalších účastníků kurzu. Je to důkaz toho, v co věříme, že hudba je o kulturní výměně a my v BNCexpress Academy zdůrazňujeme význam učebního procesu založeného na výměně názorů, myšlenek a osobních hledisek. Jedna lekce bude přístupná pouze třem studentům, a to proto abychom získali větší šanci uspět v tom, čeho se snažíme dosáhnout touto metodou výuky."

BNCexpress Academy
Poslední dva měsíce kurzu se zaměří na finalizaci hudebních produktů: základní míchání a mastering je třeba vysvětlit a realizovat, aby jednotlivé produkce "hrály" podle standardů kvality hudebního průmyslu. Před příchodem do akademie vám osobní rozhovor pomůže vybrat si konkrétní kurz a rozhodnout se, jak mohou být lekce přizpůsobeny vašim potřebám. Lektory jednotlivých kurzů budou producenti, kteří mají za sebou dlouholeté zkušenosti s tvorbou elektronické hudby. Mezi první zveřejněná jména patří Philip TBC, Houbass, Promenade a další jména budou ještě dále přibývat. Pro více informací sledujte web labelu BNCexpress, kde již brzy najdete veškeré info spolu s termíny a přihláškami.

stanjah

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016