CLANEK

 

5. ročník festivalu Spectaculare odstartoval

Zimní období pražské klubové scény už pátým rokem opanuje festival Spectaculare, přehlídka aktuální klubové hudby, vizuálního umění, filmů, tance a workshopů. Přehlídka zahájila svůj program tento týden ve Španělské synagoze a v Paláci Akropolis koncerty multiinstrumentalisty Petera Brodericka a projektů Lapalux a klavíristy Carlose Cipa, a pokračovat bude až do konce dubna.

 

Jedna věc festival Spectaculare charakterizuje už od prvního ročníku před pěti lety a tou je spojení hudby a vizuálního umění spolu s netradičními prostory. Mnozí z nás nezapomenou na několikrát reprízovaný koncert Biosphere v Planetáriu, nebo Bvdubovy plochy v DOXu. Letos se návštěvníci budou moci podívat do Jazz Docku, Studia Hrdinů, nového prostoru Mono Fono nebo Ankali, prostoru spolku Hlahol, CAMP či velkého sálu Lucerny. Hlavními lákadly letošního ročníku jsou zcela jistě věhlasný Max Cooper, americký Baths a Synkro DJ set ve Studiu Hrdinů, velejméno Nosaj Thing se supportem českého objevu roku, projektu Two Pixels Above či finálový koncert magického klavíristy Nilse Frahma v Lucerně. Program je ovšem mnohem nadupanější. Na webu si najděte třeba showcase vydavatelství Ilian Tape či Kí.

Nedílnou součástí Spectaculare jsou taneční a filmová představení. V prostoru Alfréd ve dvoře si nenechte ujít tanec magnetické baleríny Andrey Miltnerové. V kinech Oko a Ponrepo proběhne celkem osm promítání zajímavých filmů a to vždy v úterý a v neděli. V Oku se budou promítat filmy s hudbou Maxe Richtera a v Ponrepu doporučujeme zejména dokument Revolution Of Sound o německých průkopnících Tangerine Dream.


Zajímavé odpolední přednášky připraví Synkro, tanečnice Andrea Miltnerová nebo šéfové ambientního labelu Ian Hawgood a Ben Jones. Na koncerty Maxe Coopera, Baths, Nosaj Thing a Nilse Frahma se chystá i naše redakce, můžete se tak na konci dubna těšit na ucelený report z pera reportéra AhZ. No a vy vyražte již dnes 8. února do Roxy na prvního zmiňovaného, Maxe Coopera, který přiveze fantastickou audiovizuální show s názvem "Mesh". Support obstará svým "lajvkem" Sonority a zazní i DJ sety Floexe a IM Cyber.

Vstupenky zde. Prodej vstupenek také na místě konání hodinu před začátkem akce.

Spectaculare Facebook

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016