REPORT

 

Report z akce Technik w/ Keith Carnal od therry

Na svatého Martina jsme se vydali do naší stověžaté matičky na techno klubovku pořádanou pod záštitou projektu CODE, což je, jak známo, vždy zárukou kvality. Zamířili jsme rovnou do, pro nás nového, klubu Futurum Music Bar, umístěného v historických prostorách Národního domu na Smíchově, jenž se pyšní jedním z nejlepších sound systémů v ČR. A to se svým aktivním KV2 Audio ES zcela bezpochyby je.

 

Akce Technik po čtyřech úspěšných letech mění svůj celkový koncept a zaměřuje se, samozřejmě vedle kvalitního zvuku, i na nové technologie v projekcích a vizualizacích. Dala se tedy očekávat pořádná audio-vizuální show. :) Hned po příchodu do klubu s kapacitou pro cca 400 lidí nás přivítal DJ Zechmeister a mně bylo hned jasné, proč se o Futuru říká to, co se o něm říká. Krystalicky čistý zvuk s hutnou temnou basou mi skoro vyrážel dech a zůstala jsem fascinovaně a konsternovaně stát a nasávala tu temnou atmosféru. Vizualizace dokonale doplňovaly zvukovou stopu a já se cítila jako v ráji. Projekce byly v prostoru promítány dvěma projektory tak, že vše tvořilo dojem 3D - radost pohledět!

Technik

V celém pomalu se plnícím klubu byla doslova tma jako v pytli, přesně tak, jak si to na techno párty představuji, a kolem nás se houfovaly skupinky do rytmu si podupávajících návštěvníků. Půl hodiny před půlnocí si žezlo za mixážním pultem přebrala, pro mne do té doby neznámá, ale po chvilce už nezapomenutelná, DJane jménem Adelia. Tato 23letá na pohled křehká víla se s tím ale vůbec nepárala a sypala do nás to nejtvrdší techno, které jsem u nás dosud slyšela. Všechna čest této talentované slečně, a s klidem mohu říci, že by se od ní spousta DJs leckdy mohla učit. Po hodině a půl jejího diktátu si teď už zaplněný klub přebral holandský headliner a můj dlouholetý oblíbenec Keith Carnal, a hned v prvních vteřinách nenechal nikoho na pochybách o tom, kdo je pánem tohoto večera.

Technik

Keith sázel jednu pecku za druhou a nedal nám ani chvilku si odpočinout. Celý set byl tak temný, že jsem se až ztrácela v prostoru, a se zavřenýma očima si tu atmosféru užívala, jak nejvíc to jen šlo. Po vyčerpávajících dvou hodinách předal nadšený dav šéfovi celé akce DJi Ravicovi, který se toho chopil se ctí, navázal na Keitha a pokračoval v pořádně tvrdém tempu další hodinu a půl. Bylo na něm vidět, že si hraní užívá a radost z dobře odvedené práce skrze hudbu a její energii pumpoval do lidí.

Technik

O půl páté se pak hudebního dirigentství při svém "closing setu" ujal DJ Callboy, který byl pomyslnou třešničkou na dortu. Celý set jsem si užívala až do poslední minuty a Adam tak perfektně se vyvíjejícím příběhem uzavřel další skvělý večírek pod taktovkou projektu CODE. Během večera jsem měla možnost s headlinerem mluvit, a jeho nadšení z celé akce mě jen utvrdilo v tom, že kluci to dělají opravdu dobře. Moc dobře! Celá akce se obešla bez větších problémů, po organizátorské stránce výborně zvládnutá, bylo o nás skvěle postaráno a všude panovala přátelská atmosféra.

Technik

Celý nový koncept Techniku se mi víc než zamlouvá, fandím mu a již teď se nemohu dočkat dalšího únorového dílu, na kterém nás svou návštěvou poctí slovutný Lewis Fautzi. Děkuji, že jsem toho všeho opět mohla být součástí, a bude mi ctí jí být i příště. Nejpozději v únoru se tedy těším opět na viděnou a na slyšenou!

therry

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016