REPORT

 

Report z akce The Freestylers live od sody

Do Prahy zavítala kapela, která formovala elektronickou scénu už v devadesátých letech. Na svém kontě má celou řadu úspěšných desek a výběr těch nejlepších tracků od The Freestylers jsme mohli slyšet minulý čtvrtek v Lucerna Music Baru.

 

Podzimní počasí nám dává jasně najevo, že letní festivaly jsou minulostí a nám tak nezbývá nic jiného, než se zase na půl roku vrátit do klubů. Podzimní nabídka je jako obvykle velká a po delším rozhodování padla karta na elektronickou legendu The Freestylers. Nejprve ale začněme u předskokana...

The Freestylers

Tuto roli dostala pražská formace The Tchendos, kapela s mnoha různými vlivy. Dominantním zvukem je elektronika doplněná metalovou kytarou a neotřelým zpěvem. Kapela nás opravdu nenechala v klidu a některé okamžiky mě opravdu rozesmály. Nejvíc mě asi bavil kytarista, který vypadal jako by byl z úplně jiné kapely - dlouhé vlasy a metalová kytara mi sem nějak neseděly. :) The Tchendos jsou určitě zajímavou formací s originálním stylem, který dokáže pobavit. Následovala rychlá přestavba podia a šlo se na věc!

The Freestylers

The Freestylers nastoupili za silného aplausu, jako kdyby šlo o velkou světovou star (samozřejmě pro mnohé návštěvníky tomu tak určitě bude). Hned od prvních tónů se rozpoutala šílená jízda! Podobný mazec jsem zažil jenom na rockových koncertech a velmi rychle jsem pochopil, že složení publika je zde trochu jiné, než jsem původně čekal. Většinou tu byli "vysloužilí hiphopeři" nebo skejťáci utržený ze řetězu. Ti všichni teď společně skákali a užívali si koncert naplno. Postupně mi docházelo, že oproti zbytku publika nejsem oním typickým fanouškem tohoto uskupení. Hlasité výkřiky a zpívání oblíbených skladeb doprovázely skvělou atmosféru.

The Freestylers

The Freestylers tvoří především producentské duo Matt Cantor a Aston Harvey. Mají za sebou pět studiových alb a nespočet singlů, přičemž tím posledním je EP "Club Tracks vol. 4", které vyšlo letos v červnu. Do Prahy dorazila celá kapela ve složení: Matt Cantor, Aston Harvey, MC Sir Real, Chris Bishop, Andrew Galea a legendární MC Navigator. V tomto složení se tu jen tak nevidí! MCs se na pódiu střídali, aby si každý dal tu svoji, až na úplný závěr se na pódiu potkali všichni tři, aby nás totálně rozsekali svou bass music.

The Freestylers

Tracků na svém kontě mají tolik, že by mohli hrát až do rána, ale to není v lidských silách, takže jsme se museli spokojit s tím, co se do playlistu vešlo, přestože mnoho známých věcí nezaznělo. Koho by taky bavilo hrát to samé už dvacet let, že?! Jsem rád, že jsem mohl vidět naživo koncert The Freestylers, legendy elektronické bass music, kteří ovlivnili spoustu lidí po celém světě. Tak zase příště na nějakém koncertě, nebo párty!

soda

foto: Peter Fulop Photography

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016