CLANEK

 

Debutové album 1LFF je venku

Deep elektronika, podmanivé vokály, chytlavé, popové aspirace, psychedelické motivy a samozřejmě dub jako stěžejní esence – to je ve zkratce nástin toho, s čím se posluchač srazí na premiérovém albu pražské trojky 1LFF nazvaném "Heliobass Auritus". Možná si zkuste představit křížence Submotion Orchestra, A/T/O/S, Author a Phaeleha, pokud jde alespoň o naznačení směru, odkud vítr vane.

 

Zvuk je hypnotický, valivý a přesto hravý a chytlavý – albový debut 1LFF (OneLoveFoodFun) nenabízí produkt, který lze jednoduše uchopit, vysát a odhodit. Temné, až zneklidňující nálady ("Under All Estimation", "Let Me Stay", "All The Bass I Ever Had") na albu vyvažují bezstarostně prosluněné momenty ("Feel What You Say"), vedle hutných, energických tracků ("Past Won´t Last the Power of the Future") na desce najdeme nostalgií prozářené downtempo ("Nowmember" s hostujícím trumpetistou Tomem Levecchiou), tribal ozvěny ("Grandmoter´s Dream") i otevřené  jamajské konotace ("Krystalex").

Projekt, který tvoří Čech Kryštof Koenigsmark a Slovenky Alexandra Benická (aka VJ Vida) a Lucia Gogoláková, modeloval skladby, které se dostaly na album, téměř tři roky. Výsledkem je koherentní materiál, který 1LFF, deklarující se jako audiovizuální umělecký kolektiv, chystají představit i formou živých vystoupení. Albu "Heliobass Auritus" umetalo cestu "Challenging Private Authorities EP", na které remixy přispěli lokální spřízněnci Sonority, Dleeb, Stroon a Steve Knots. Album, názvem odkazující k dosud neobjevenému záhadnému motýlu, mixoval, spoluprodukoval a masteroval Lukáš Turza (Juanita Juarez, Brooklyn), podepsaný např. pod zvukem světově proslavených elektronických ikon Noisia. Titul vychází na digitálních formátech v celosvětové distribuci The Orchard.

QDR

1LFF

QDR FB

1LFF FB

QDR SC

1LFF SC

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016