REPORT

 

Report z Oldschool Techno Classics Boat 2 od fjanty

Projížďka parníkem po Vltavě není lákadlem jen pro turisty, i příznivci taneční hudby již mají v Praze tradičně možnost spojit příjemné s ještě příjemnějším. Pořadatelé eventů Oldschool Techno Classics stejně jako v loňském roce převlékli v sobotu 20. května 2017 parník Tyrš do podoby dvou plovoucích pódií. Vyvýšenou záď parníku zabrala OTC stage pro příznivce techna a na úrovni hlavní paluby byla připravena House stage s nabídkou pomalejších beatů. Pro odpočinek od tancování a kochání se plavbou krásným okolím řeky Vltavy byla k dispozici také vyhlídková paluba.

 

Předpověď počasí bohužel tentokrát vyšla a slunce se schovalo za mraky, i tak se paluby parníku příjemně zaplnily. Lehce po 18:00 k velkému překvapení některých kolemjdoucích opustil parník Tyrš Rašínovo nábřeží a vydal se směrem proti proudu za hráz vodní nádrže Vrané. Na OTC stage to již rozjížděli interpereti z live projektu Prague Music Therapy (DJ Twin, saxofon Rich.FD, bongoman Rafael a doprovodné vokály mother@work). Později je čekalo také představení jejich produkce v pomalejším tempu na house stage. Návštěvníci si příjemně zahřáli taneční střevíce pro vystoupení dalšího v pořadí na OTC stage, kterým byl ostravský DJ No-On. Zběsile uhánějící techno beat na chvíli vystrašil i přemnožené nutrie, lidé z břehu nám závistivě mávali a parník již mířil na zdymadla v Modřanech. K našemu překvapení zde po vystoupání v plavební komoře naskočily dvě zástupkyně něžného pohlaví, které nestihly nalodění u Rašínova nábřeží. Nikdy není pozdě naskočit do rozjetého parníku! :)

Prague Music Therapy

Dalším kapitánem za pomyslným DJ kormidlem na OTC stage byl jeden ze spolupořadatelů událostí Oldschool Techno Classics, DJ B.One.K, který si umí pohrát s mixpultem i s rukama za zády. Naservíroval tanečníkům další porci tracků, od groovy skladeb po tvrdší techno, co se jen do omezeného časového prostoru vešlo. Nálada byla příjemná i na House stage, která byla méně zaplněná, ale postupně se i zde partypeople ukotvili a vytvořili příjemnou atmosféru.

B.One.K + Marco Zaffarano

Hlavní slovo měla ale stále OTC stage, kde již znělo intro k dalšímu setu. To už za mix pultem rozjížděl skvěle poskládané vinylové placky DJ Daho, který byl společně s Gingerem 15 let (od roku 2000) srdcem i duší vinylového shopu Nula2. Sluší se jim touto cestou alespoň poděkovat za podporu vinylů v České republice a doufám, že u hraní zůstane ještě dlouho, neboť jeho set patřil k tomu nejlepšímu, co jsme mohli na parníku slyšet. Zárukou kvalitního techna byl také jeho nástupce, domácí DJ a producent Makarov, který svým osobitým stylem mixu pomalu připravoval půdu pro hlavního headlinera Marca Zaffarana, častého účastníka parties a festivalů pořádaných v posledních letech v Praze, kterého není třeba blíže představovat.

Oldschool Techno Classics Boat 2

Pomalu se blížil čas návratu a parník obklopen tmou spokojeně vrněl po proudu. Než jsme se ale dostali na dohled centra Prahy, ještě jsme zastavili pro poslední dávku techno tracků s volume na maximum, které si schoval v rukávu známý český hard techno DJ a producent Golpe. Tentokrát ale šlo hard techno stranou a bylo to příjemné překvapení poprvé slyšet hrát Golpeho "normální" techno. To nebylo vůbec na škodu!

Oldschool Techno Classics Boat 2

Blížila se půlnoc a s ní i návrat na Rašínovo nábřeží, OTC stage se musela z důvodu omezování nočního klidu pozvolna ponořit do ticha, a otěže převzala House stage pod velením Pavla Faktora. Poslední tanec na rozloučenou s parníkem Tyrš a hurá na after party do blízkého klubu Uhelna, kde se hrálo a tančilo až do rána. Nezbývá než jen poděkovat pořadatelům za příjemnou plavbu a doufám, že příští rok si zase vyjedeme. Ahoj!

fjanta

foto: blaster

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016