REPORT

 

Report z akce Cube with Mike Väth od čéši

Troufám si tvrdit, že snad každý na taneční scéně zná jméno Svan Väth... Ale víte třeba to, že jeho mladší brácha Mike se také věnuje hudbě? Je a vždy asi bude ve stínu svého fenomenálního bratra, ale tvořit hudbu umí také a sympaťák je to obrovský. Jaká byla jeho druhá návštěva u nás, tentokrát na akci Cube, a šel Mike vůbec spát?!

 

Další pokračování úspěšné párty Cube se konalo tentokrát v opravdu undergroundovém prostoru Holešovické tržnice, v Hale 36. Tento prostor má v sobě určitě daleko komornějšího a industriálnějšího ducha než velká hala v Kolbence, která je sice fantastická prostorově, ale má své nedostatky, které se projeví například při chladnějším počasí. To naopak v Hale 36 je horko až až, ale to někdy prostě k mejdanu patří.

Cube

Dorazil jsem do prostoru Haly 36 tak, abych slyšel již skvěle hrající DJane Jaqullin. Tato slečna ovládala dav svým tepavým technem již perfektně a dokázala si užít každou zpětnou vazbu od lidí. Jaqullin vsadila na úderné tracky, které v jejím setu a na výborném zvuku musely roztančit každého, kdo pomalu přicházel do temného podzemí zelenou chodbou. Výborným a zapamatovatelným byl například remix Mobyho - "Why Does My Heart Feel So Bad", jenž se halou nesl až do posledního koutku.

Jaqullin

Po Jaqullin se na stage postavila česká legenda techna, DJ Kaisersoze, ale v prvních minutách se dělo něco nestandardního. Buď nejela zvukovka tak, jak měla, nebo jsem ten track nepobral. Nepřijemné zvučivé vibrace a hučení naprosto přebilo jakýkoliv pocit. V tu chvíli jsem nevěděl vůbec, co se děje, ale po chvíli řešení na mixpultu se rozjela ta pravá techno balada, jakou od Kaisersozeho pamětníci mají hluboko zarytou pod kůží. Kaisersoze byl jedním z těch velikánů, kteří v Brně dali mnohým z nás drsnou taneční školu techna na akcích, jakými byly Orion Hall. Jirka to sázel krásně, až mi bylo líto, že jsem si na chvíli odskočil do druhé místnosti pro drink...

Kaisersoze

Tam se mi to ale zamlouvalo! Prvně, když jsem v tomto prostoru byl, každou místnost ochuzoval o prostor bar, nyní byla každá řešena separátně. Hlavní na tanec a pro lidi, druhá na drinky a relax. Paráda... Čas neúprosně letěl dál a po "Kaiserovi" už za playery stál samotný Mike. Je to opravdu super týpek, pařmen a clubber tělem i duší. Procházel se mezi lidmi před hraním i po něm, a když spustil své pojetí techna, lidi se bavili absolutně fantasticky. Při jeho setu se i nádherně vybarvila projekce, která byla zvládnuta opět na výbornou a Mike vypadal, že se také baví náramně. Jeho tracky měly trochu táhlejší znění, nebyla to žádná zběsilá jízda, ale ani žádné nudné bublání.

Mike Väth

Mike se do hraní vžil natolik, že se mu ani nechtělo odejít a tak si maličko hraní protáhl, což nebylo na škodu a DJ Ravic to vzal naprosto sportovně a celé se to pak maličko posunulo... Sice vím, jak dopadla návštěva hlavní hvězdy minule, ale tentokrát snad na hotel na chvíli šel, jelikož druhý den měl hraní na Moravě. Jak jsem již zmínil, po Mike Väthovi se na pódiu už připravoval Ravic, starej dobrej "Ráva", co když spustí svoje techno, duní to jako kráva! Tentokrát to nebylo jinak. Skvěle naladěný, skvěle připravený a stále vždy plný energie začal do nás sypat jednu větši mordu za druhou. Tenhle prostor a takovéhle techno, to sedí jako zadek na hrnec, fakt že jo! Strašně moc se mi to líbilo.

Ravic

Tančil jsem opravdu celou noc a Bosse, posledního hrajícího slovenského bijce, jsem však vnímal již jen sporadicky, jelikož na mě přicházela velká únava a bolest chodidel, a to celé akce ještě zdaleka nebyl konec. Ten byl dle line-upu plánován až na osmou ráno. :) Každopádně akce to byla velice povedená a tak si hlídejte další její pokračování, zcela určitě to bude stát za to! Díky všem a krásný začátek léta přeji...

čéša

foto: Fotovrzal.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016