REPORT

 

Report z akce Loutka 50 Bday w/ Undercatt od čéši

Tak si představte, že už hrajete nějakých třicet let, je vám padesát a pořád máte takovou energii, že nejen oslavujete, ale na své oslavě rozdáváte radost a potěšení všem kolem vás. To přesně zažil pan DJ Loutka v pátek na svých narozeninách v Roxy, kam mu přišli popřát nejen stoupenci z řad clubberů, ale i Undercatt z labelu Diynamic, z labelu, který nám Roxy představila skoro kompletní.

 

Na oslavu narozenin jsem dorazil poměrně brzy, i když oslavenec byl ohlášen až na samotný závěr mejdanu, což bylo naplánováno cíleně, jelikož tuto noc se v Praze konala další velká párty s velikánem Paulem Kalkbrennerem a spousta lidí měla v plánu dorazit i do Roxy. Prvním hrajícím na hlavním pódiu, ze kterého jsem se po celou noc skoro ani nehnul, byl Adam Cloud. V posledních několika článcích jsem jej již představoval a chválil a nebude tomu jinak ani nyní. Adam hrál o něco tvrději, ale jak už jsem říkal - v Roxy hrají svižněji skoro všichni. Jedinou výtkou, kterou mám k jeho perfektnímu setu, ale za kterou Adam nemohl, a sám zní byl velice rozhozený, byl levý odposlech, který mu skoro až do konce setu stále praskal a vydával velmi špatný zvuk. Až na třetí pokus byl úspěšně vyměněn, ale to Adamovi zbývalo do předání playerů nějakých 10 minut... Stane se, ale zamrzí to.

Loutka 50B*Day

Po něm již převzal otěže spolubydlící pana Loutky, jeho velký kamarád a kolega v hudební branži, DJ Subgate. Ondra klasicky v rozevlátém tričku pevně sevřel dav do svých tónů tak, jak to umí jen on. Přesné mixy, nekompromisní tracky a i straší remixy takových skladeb, jakou je například nesmrtelná "Music Is The Answer" a věřte, že tomu tak opravdu je. Hudba nejen navozuje nádherné pocity, ale spojuje lidi a dělá lepší náladu. Užívali jsme si to všichni nejen před DJem, ale i za ním. Všichni tančili a mohli se kochat i parádní výzdobou ve formě palem a květin. Vše bylo tuto noc o něco veselejší...

Subgate

A už nastoupili dva taliáni. Malej a velkej, jak bývá zvykem. Undercatt, které jsem ještě nikdy předtím neslyšel a nechal se překvapit. No a vyplatilo se. Začátek měli tedy o něco vlažnější, ale postupem času přitvrdili a ukázali, jak se ve dvou dá krásně vše zvládnout a nedělat žádné přešlapy. Chvílemi se to možná maličko táhlo, ale nikdy ne tak moc, aby mě to nudilo nebo nutilo odejít či snad přestat tancovat. Co je však zajímavé, je fakt, že hráli stejný track jako pár týdnů předtím DJ Hosh ze stejné stáje. "The Age Of Love" je asi oblíbená stará vypalovačka v novém, co baví celý Diynamic.

Loutka 50B*Day

A kdopak se nám tu už smál na celé kolo a ke komu se gratulanti jen hrnuli? Jasná věc, starej dobrej Loutka se skleničkou sektu již přebíral svou milou Roxy a celý dav, který sice prořídl, ale ti, kteří věděli, na co čekají, vydrželi a dostali, co chtěli. Loutka spustil první track, bouchly konfety a celá Roxy rozjařeně jásala. Loutkův první track a pár dalších na mě už byly příliš, a i když to stále vřelo a vypadalo na úžasnou a dost dlouhou oslavu, tak jsem se po necelé hodince vytratil a odešel domů.


Oslava to byla řádná, to vám povím, a mistr Loutka svůj věk ještě na chvíli dokonale zamaskuje. Tedy ne, že by začal barvit šediny, ale snad nám tu ještě nějaký ten pátek bude šmrdlat pod nos, tedy pod nohy, jsem chtěl říct... Tak ještě jednou, vše nejlepší Michale, ač chceš, či ne, jsi legendární!

čéša

foto: Ondra Junek

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016