REPORT

 

Report z akce Technik w/ Paco Osuna od čéši

Tak vám mohu říci, že ze Stormu se stává mé druhé nejoblíbenější místo a můj druhý klubový domov. Vždy, když tam dorazím na nějaký mejdan, dýchne na mě skutečná a nefalšovaná párty atmosféra, skládající se z perfektního hudebního programu a parádních lidí uvnitř. Tentokrát jsem se tam vydal na akci Technik pod taktovkou party Code, která dokázala přivézt hvězdu takového formátu, jakou Paco Osuna bezesporu je. Co nám předvedl tento barcelonský rodák? O tom si můžete počíst níže.

 

Dorazil jsem klasicky po jedenácté hodině, a i když klub prozatím teprve polehoučku přijímal návštěvníky, linulo se z jeho útrob melodické minimal techno, které prezentovala slovenská žena za pultem Kevi Anavi. Její hutná basová linka se prozatím linula skrze lehce zaplněný klub a já si vychutnával první tóny sedíc v sedačce a rozjímajíc o dnešní noci. Kevi Anavi dokázala nádherně set gradovat do svižnějšího konce a dokonale rozhoupala první odvážlivce k tanci.

Technik w/ Paco Osuna

Po ní se za mixážní pult mohli postavit JB & Flesh. Kluky znám už nějaký ten pátek, ale mohu potvrdit to, co jsem již asi psal... Do hraní dávají opravdu srdíčko - oni nepouští jen tracky, nemíchají jen zvukové stopy, vždy do toho dají ještě trochu něco navíc a jejich hudební výkon pro tuto noc byl ještě o něco peprnější. Hráli o trochu víc svižně, než jsem měl poslední dobou zažito, tvrdší tóny už nenechaly nikoho jen tak přemýšlet, zda-li jít na drink, či začít tancovat. Klub se již příjemně plnil a páry nohou v něm dupaly o 106.

Technik w/ Paco Osuna

Dokonce už v tuto chvíli přišla vhod zrekonstruovaná klimatizace, která nám dopřávala fantastické taneční podmínky a příjemný pocit. Jen to kouření mi vadilo, ale to se za pár měsíců změní, naštěstí... Ani jsem nepostřehl, že by kluci byli nějak nervózní a s perfektním načasováním předali otěže hlavní hvězdě večera, velkému Paco Osunovi. Ten si nachystal všechny svoje mašinky a kontrolery a začal na mixpultu PLAYdifferently MODEL1 vytvářet nekonečně valivé mixy, bublající basy a dunící techno. Tohle byl na poslech a na tanec opravdu dokonalý set! On se sice příliš nepohyboval, ale zato celý Storm jen kmital. Paco Osuna opět dokázal, proč jsou někteří tak daleko...

Paco Osuna
Jeho set byl jako rozjetá lokomotiva, dunící těžkotonážní mašina valící se kupředu a odfukující neskutečné beaty. Nenudil ani chvíli, ale člověk si občas musel udělat pauzu. Na chvíli se vzdálit dunivé reprosoustavě přišlo vhod a ty dvě hodiny utekly jako voda. Paco si nás užil snad stejně krásně jako my jeho, tohle bylo opravdu vysoce taneční. No a koho jiného bych si mohl nechat na závěr než pro tuto noc slavícího Ravica. Nejen, že měl narozeniny, ale absolutně skvěle převzal žezlo po Paco Osunovi a Storm pro mě dokonale rozbil a připravil mě na odjezd, který nekompromisně musel nastat.

Technik w/ Paco Osuna

Únava si nevybírá, a i když se stále hrálo fantasticky a v klubu tančily desítky lidí, já už setrvat nemohl. Posbíral jsem tedy všechny své věci a vydal se na cestu k domovu. Co říci závěrem? Snad jen, že děkuji, děkuji moc za taková jména, a i když je dnes velmi těžké obstát v konkurenci hudebních akcí konajících se v Praze, tento mejdan se vyvedl na výbornou. Držím tedy palce do dalších dílů a vidíme se opět někde nazatančenou...

čéša

foto: Bimbo

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016