REPORT

 

Report z akce Futurum Club Nights w/ Pablo Bolivar od JHR

Druhou únorovou sobotu se v pražském Futuru konala další klubová noc ze série Futurum Club Nights, tentokrát s mistrem "sametového" zvuku Pablo Bolívarem a s brněnským modular synth mágem HRTL. Možná i proto, že se den předtím konalo několik výraznějších akcí, tak bylo Futurum poloprázdné, což ale nijak neubralo na kvalitě produkce obou pánů.

 

HRTL

HRTL aka Leoš Hort je přední postavou české modular synth scény a zároveň součástí výrobce těchto mašinek Bastl Instruments, takže bylo jasné, že live set bude opravdu autenticky syňtákový. Byla to jednoznačně kvalita a pomalejší tempo sedělo jako ideální naladění na hlavní jméno večera. Atmosféře taky vydatně pomohly vizuály z dílny XYZ.

Pablo Bolivar

Pablo Bolívar je matador elektronické scény ze Španělska, který vydává na značkách jako Desolat nebo Seven Villas a už pěknou řádku let produkuje a mixuje dubově zamyšlený house a techno. Odehrané roky byly zcela zřejmé ze sebevědomí, se kterým celý set skládal. Přechody mezi styly a variace v intenzitě působily hodně přirozeně a řádně nabasovaný emotivní zvuk rozhýbal většinu přítomných. Jednoznačně povedená klubová akce s "typickými" drobnými nedostatky (personál na baru, zakouřeno, 90. atmosféra Futura), s tím se ale jaksi dá počítat a kdo dorazil, tak nelitoval...

text + foto: JHR

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016