REPORT

 

Report z akce OONZ s Klangkarussell od čéši

Tak kde jste protančili víkend, clubbeři? Už v pátek se mnoho mých přátel vydalo na taneční toulky do chrámu zvaného Roxy, já si ale sílu šetřil na svatyni zvanou Storm. Jelikož se k nám z Rakouska přihnala dvojice Klangkarussell, nebylo zbytí a do vyprodaného klubu jsem se musel vydat stůj co stůj. Co nám hoši ve svém tříhodinovém příběhu naservírovali? Vše a možná něco navíc se dočtete níže...

 

O víkendu nám již přituhlo, a tak jsem se pěkně odpočatý ve čtvrt na dvanáct rozhodl, že vyrazím do klubu. Škrábat zamrzlé okno svého auta v nočním tichu a narušit tak sídlištního ducha nebylo úplně ideální... Ale což, opodál hulákající opilci tomu všemu beztak dodávali punc originality. Do Stormu jsem přijel lehce po půlnoci a opět jsem se elegantně vyhnul neskutečně dlouhému hadovi směřujícímu k šatně. V tu chvíli již libozvučně roztancovával zaplněný klub Adam Cloud. V uprostřed umístěném pódiu si pod prsty pohrával s přehrávači a vybíral báječně znějící tracky, které dokázaly navodit hned v začátku neskutečnou atmosféru. Ihned jsem se postavil do prvních řad a narušil tak soubor krásných žen svou přítomností. Vydobil jsem si místo u zábradlí a ujal se tance.

Klangkarussell

Nebylo pochyb, že tato noc bude skvěle protančená, za ta léta to už celkem poznám a Adam mi navodil opravdu báječnou náladu a příjemné pocity. Chvílemi jsem opět tančil a měl zavřené oči, vnímal jen dunivý beat a nechával vše volně plynout, tedy své kroky, své myšlenky. Nebylo třeba víc, jen tančit s volností sobě vlastní a naštěstí všude kolem mě tak činil skoro každý... Lehce po jedné hodině Adama vystřídali pánové Tobias Rieser & Adrian Held aka Klangkarussell. Hned prvním trackem odpálili nálož, která měla za následek více jak třihodiny emočních výbuchů a taneční slasti. Atmosféra se v klubu nedala ani krájet, ta se přímo loupala z každého centimetru. Lidé šíleli a každým jedním trackem nás pánové přesvědčovali o tom, že jsou právem tam, kde jsou.

Klangkarussell

Perfektní souhra v hraní, korigování mixů a neutuchající energii. Zahráli mnoho svých hitů. Například vynikající track "We Want Your Soul", který mi už dávno před lety utkvěl v paměti díky Adamu Freelandovi nebo dokonalý track "Clap Your Hands" v remixu od v současné době fenomenálního Solomuna, a zahráli i stálici elektroniky pana Garniera a mnoho dalších mnou nerozpoznaných, avšak procítěných a protančených tracků. Prostě pánové dokázali naprosto podchytit situaci a celý klub si podmanili ve svůj prospěch. Díky za to, tohle bylo po delší době zase něco jiného. Od techna trošku vzdálené, avšak neskutečně taneční, dokonale znějící a tak moc zábavné. Přehlédnout ten jásot, ten les rukou a vřískot při některých momentech, to nejde popsat, to musíte vidět, slyšet, to musíte zažít! Po nich nastoupil Jan Brachtl a neměl to lehké...

Klangkarussell

Někdy je úděl DJe začínat a půdu připravit, někdy má za úkol to rozjeté publikum udržet a zasít další beat. Pustil se do toho statečně a opravdu, i když část lidí opustila prostor, mnoho z nás udržel až do samého konce. Nebylo nutné odcházet hned, to byla celkem škoda. Honza uměl krásně navázat i na takové hvězdy jakými byli Klangkarussell - však už za sebou má pár vystoupení po boku velkých a těch nejlepších... Mně však již docházely síly a rozbolela mě pata. Není radno tančit několik hodin bez přestávky v mém ěku, ale zkuste to ovládnout, když vás hudba má plně ve své hrsti... Co říci závěrem? Snad jen opět jedno velké díky! Díky za takové mejdany, a i když nás sužovalo velké horko, bylo to lepší než posledně. Každopádně i tak jsem musel tričko vyždímat. Mějte fajn podzim a zase na nějaké klubovce nazatančenou!

čéša

foto: Petr Korčák (Storm Club Prague)

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016