REPORT

 

Report z párty Technik se Samem Paganinim od čéši

Tak tento prodloužený víkend v Praze byl asi jedním z nejnabitějších párty víkendů vůbec. Dlouho se nestalo, aby se v jeden den konalo tolik akcí, které by stálo za to navštívit a navíc ještě několik dní za sebou. Ve čtvrtek, v den před státním svátkem, to party people mohlo rozhodit do několika velkých klubů za opravdu skvělými jmény současné elektronické hudby. Já si protentokrát zvolil svůj druhý nejoblíbenější a tím se stal klub Storm, kde se tuto noc odehrála fantastická akce, na níž vystoupil italský techno DJ, zástupce Drumcode, Sam Paganini...

 

Dorazil jsem zavčasu, kdy měl Storm rozehřívat český zástupce Spiriakos. Vyzvedl jsem si svou pásku na vstupu a přijal tak pozvání na tento večer. Chystal jsem se sestoupit do útrob klubu, avšak na začátku jsem byl ihned zaskočen neuvěřitelně dlouhou frontou na šatnu. Mnoho z nás totiž zvolilo podobný čas příchodu a nedalo se tudíž vše tak rychle zvládnout. Odložil jsem si tedy věci v zákulisí a vydal se projít kompletně celý otevřený klub. Lidí tu již bylo několik desítek a tančilo se ve svižném tempu, které Spiriakost udával. Poslouchal jsem basy linoucí se z reproduktorů F1, masírující celé mé tělo, když tu z ničeho nic zvuk přidal asi na trojnásobku své intenzity. Prásk! To byla taková šlupka, že mi z té rázové vlny málem vypadaly chloupky z nosu...

Sam Paganini @ Storm

Spiriakos se s tím vůbec nepáral a valil do nás fantastické tracky, jež pomalu ale jistě začaly působit na lidi značně tanečně a zyšovaly tak energetický výdej tanečníků a tím také teplotu uvnitř klubu. Toto byl asi největší zádrhel po celou noc - obrovské horko... Bohužel tak velké, že kondenzace vzduchu byla již viditelnou a hmatatelnou. Klub Storm však na této jediné mnou vytknuté věci intenzivně pracuje, tak se můžeme v budoucnu těšit už jen na svěže protancované večírky. Po Spiriakosovi se za pult postavila slečna vystupující pod pseudonymem Zoe.

Sam Paganini @ Storm

S panem Paganinim, se kterým ale spolupracuje již delší dobu, dokáže rozpoutat slušné peklo, jako tomu například bylo na festivalu ADE v Amsterdamu... Já měl bohužel první příležitost k poslechu až nyní, a musím vám povědět, že to bylo perfektní! Totálně si podmanila celý klub a půdu pro samotného Sama připravila dokonale. Moc dobře si byla vědoma toho, jak nastavit laťku vysoko a jak tanečníky nevyčerpat před samotnou hvězdou večera. Tleskal jsem, moc se jí to povedlo, opravdu!

Sam Paganini @ Storm

Sam Paganini přišel ve svých kovbojských botách a ihned, jakmile se dotkl přehrávačů, začalo něco neuvěřitelného. Smršť dechberoucích tracků, dunivých beatů a absolutně bezchybných mixů. Oni to ti Italové mají fakt tak trochu asi v krvi. Ten temperament, to nadšení... Tady to bylo úplně zřetelné, jak moc do té hudby jde přímo z něj. Vůbec nenastal jediný moment, ve kterém by člověk pomyslel na nějakou přestávku či pauzu. Jen se tančilo s rukama před sebou, vedle sebe a hlavně nad hlavou. Závěř byl fenomenální. Blikající světla a totální euforie v klubu vytvořily atmosféru, na kterou si určitě ještě několikrát rád vzpomenu. Mimochodem, když už jsem u těch světel, moc se jimi neplýtvalo, což bylo na jednu stranu dobře, na druhou stranu mi dělalo problém rozpoznat své dobré přátele od cizích lidí. :)

Sam Paganini @ Storm

Sam Paganini to zakončil s grácií a předal žezlo našemu panu Ravicovi. Ravic, jenž je jedním ze zakladatelů uskupení CODE, které tuto celou akci ve spolupráci s klubem Storm dělalo, dokáže každým svým trackem rozdrtit jakoukoliv snahu o odpor. Tentokrát tomu nebylo jnak a bránit se tanci nemělo smysl. Prostě vás to semlelo, byli jste jak kus masa vzhozeni do mlýnku a společně s pár kapkami potu, lehce zauzeni kouřem a semleti ve zbytku svých sil nakonec vyplivnuti zpět na podlahu a tak pořád dokola. Krása a pro nohy zaručená slast... Já se ale již v takových chvílích vždy odeberu trošku do ústraní a tentokrát jsem mohl v klidu a v chladnější druhé místnosti využít skvělého setu dvojice JB & Flesh. Kluci byli sehraní jak dva polské kamiony na dálnici a jejich společná jízda vedle sebe nenechala v klidu nikoho z nás. Jeli si dle svých pravidel, dle svého tempa a nám nezbývalo než jen vydržet do konce a tančit. Bylo to super, díky kluci! Zmizel jsem lehce po šesté hodině ranní, vděčný za tento mejdan, a těšil jsem se už teď na další podobný, který bude následovat... Děkuji všem a užívejte podzimu!

čéša

foto: Bimbo Photography

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016