CLANEK

 

Sonja Vectomov právě vydala album "Lamprophrenia"

Producentka a muzikantka labelu Uneventful RecordsSonja Vectomov vydala své debutové album "Lamprophrenia" v pátek 23. září 2016. Název alba je Sonjou vymyšlený latinský neologismus pro jasné myšlení, který kombinuje slova lampro (jasný) s phrenia (mysl).

 

"Lamprophrenia" se skládá z dvanácti elektronických skladeb, které jsou výhradně produkcí Sonji Vectomov (mastering: Gašper Šantl ve Studio Faust Records) až na skladbu "I in Me", která je vytvořena na základě poezie amerického spisovatele Davida Woodarda. "Lamprophrenia" vám otevře třetí oko, které pozná pulzující synťákové rytmy, přiškrcené beaty a široké basové linky s intenzivními příběhy a hravou instrumentací, včetně houslí, violy, harmoniky, mandolíny a různých vintage syntezátorů a dalších nasbíraných zvuků s hlasem Sonji Vectomov.


Sonja Vectomov je finsko-česká hudebnice a skladatelka, pocházející z rodiny, která má hluboce zasazené kořeny v klasickém hudebním světě. Její první hudební experimenty začaly již v 80. letech ve Finsku např. formou musique concrète, s flétnami, dětským sborem, orchestrem a studiem houslí a klavíru na Středofinské konzervatoři. Zároveň pečlivě sledovala vyvíjející se elektronické scény jak ve Finsku tak později v Anglii, kam se koncem 90. let na několik let odstěhovala.

V červenci 2016 před vydáním alba Vectomov vyslala do světa singl a klip "Two in One".

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016