CLANEK

 

Londýnský klub Fabric nadobro zavírá

Slavný londýnský klub Fabric nadobro uzavřel brány svým návštěvníkům. Důvodem je odebrání licence, o kterou tento klub minulý týden po dlouhých jednáních přišel.

 

Uzavření klubu způsobila úmrtí dvou devatenáctiletých mladíků, která se stala v průběhu pouhých devíti měsíců. Přímo u londýnského starosty Sadiqa Khana se poté za neodebrání licence přimlouvala spousta známých tváří z hudebního světa, mezi nimiž byla jména jako Jamie Jones, Sasha nebo Eats Everithing. Současně probíhala i petice, kterou podepsali například Skream, Alan Fitzpatrick nebo Ben Sims.

Goldie

To vše nakonec nepomohlo a minulý týden po dlouhých debatách byla licence klubu Fabric nabobro odebrána. Předsedkyně výboru, který uděluje klubové licence, Nora Williamson poté prohlásila: "Ve Fabricu vyrostla taková drogová kultura, kterou management klubu není schopný kontrolovat." Legenda drumandbassové scény Goldie poté v jednom z interview uvedl, že na protest proti uzavření Fabricu roztaví svůj Řád Britského Impéria, který obdržel v únoru letošního roku, a doporučil tento klub podpořit i ostatním DJům.

stanjah

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016