CLANEK

 

Baris Carloff opět zabodoval v zahraničí

Mezinárodní festival elektronické hudby ElectroSplash patří mezi špičku svého druhu na Pyrenejském poloostrově a ke svému 13. ročníku, který proběhl letos v průběhu 9. - 11. července přizval také nejvíce vhodného domácího zástupce, hudebního průkopníka a soustavného inovátora Borise Carloffa. Po dvou anglických koncertech z počátku tohoto roku jde o další úspěšnou zahraniční misi.

 

Svojí rozlohou a počtem pódií může být festival řazen do kategorie komornějších, ale právě semknutost areálu, který se nachází v bezprostřední blízkosti prosluněných pláží a palmových zákoutí, jej společně s dokonalou organizací a pestrým hudebním programem řadí mezi nejvíce oblíbené hudební události jak mezi umělci, tak návštěvníky. Čtyřicet tři interpretů z řad kapel a DJs – hvězdy typu ÂME, Benedikt Frey nebo Tama Sumo, od domácích zástupců přes účastníky z Německa, USA, Velké Británie, Holandska či Ekvádoru a jediného reprezentanta z Čech vytvořilo tři dny nekončící hudební mix, v němž se prolínaly styly house, deep house, techno, disco a indietronic.

Boris Carloff

Vystoupení Borise Carloffa, kterého ve Španělsku doprovázely jeho kmenoví spoluhráči Terezie Kovalová (violoncello / Republic Of Two, Vladivojna La Chia) a Jan Andr (klávesy / Support Lesbiens, Tonya Graves) proběhlo během sobotního večera na "Indietronic stage" a dle vyjádření zástupců festivalu hudební projev a zvuk patřily mezi nejlepší za všechny ročníky ElectroSplash. Organizátoři si našli cestu k Borisovi i díky jeho aktivitám s legendami španělské house music scény, triem Cannibal Ink, kteří oslovili Borise ke spolupráci na základě poslechu jeho poslední studiové a unikátní desky "Morphosis" (2014), natáčené na Islandu. Vznikl tak společný projekt nazvaný Wolframe, jehož prvním singlem je skladba "LSD", do které Boris přispěl pěveckými party, syntetizátory a píseň zároveň smíchal. V obou případech, jak v rámci festivalu ElectroSplash 2017, tak ve spojitosti s Cannibal Ink, jsou již v řešení další spolupráce. Fanoušci mohou sledovat průběžné informace na oficiálním webu Borise Carloffa, facebook profilu nebo prostřednictvím zastupující agentury Rocking Planet. Po Anglii jej přivítalo Španělsko.




AUDIO

Wolframe - "LSD"

Boris Carloff

BIO

Boris Carloff - přední český producent, skladatel, zpěvák, studiový inženýr a zvukový experimentátor, jehož hudba osciluje mezi elektronikou, rockem, soulem či jazzem. Věnuje se současně skládání vážné a filmové muziky. Českou a zahraniční kritiku zaujal dvojicí studiových desek "The Escapist" (2012) a "Morphosis" (2014), kde za první jmenovanou obdržel Cenu české hudební kritiky Apollo 2012 a současně získal dvě sošky hudební ceny Anděl 2012 (Nejlepší album v žánru elektronická hudba a Nejlepší klip roku za video k písni "Falling") z celkových pěti nominací. Album "Morphosis" získalo nominaci na Cenu české hudební kritiky Apollo za rok 2014. Boris Carloff má klasické vzdělání na housle, s nimiž procestoval téměř celou Evropu (Německo, Velká Británie, Norsko a další státy). Debutoval s projektem Palm Beat u londýnského labelu Tracktion v roce 2003 a ve slavné rozhlasové show Gillese Petersona Worldwide na BBC byla dokonce dvakrát hrána píseň "First Joy". Další skladba byla licencována v Japonsku a vydána u labelu Nuro Japan. V roce 2005 vydal s projektem kNot Photogenic album "Underexposed" (projekt Borise Carloffa, Boba Mustarda a Charlie One). Spolupracoval s věhlasným americkým producentem Stevem Albinim (Nirvana, Pixies, PJ Harvey a mnoho dalších) v rámci desky "Breath" české formace A Banquet a podílel se na nahrávkách a projektech dalších českých interpretů, mezi které patří Kryštof, Skyline, Sunshine, David Koller, Wohnout nebo Ivan Hlas a bezpočet dalších. Jeho pražské studio Soundevice nabízí jedno z nejlepších prostředí pro nahrávání a patří také mezi nejvyhledávanější v České republice.

www.boriscarloff.com
www.rockingplanet.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016