CLANEK

 

Co posloucháš, když... (11. díl)

Čas běží a my vyslýcháme vesele dál. Co si pustí u vaření známá to DJka Ladida, u čeho se nejlíp nají Pierre Urban a na co nejradší paří DJ AhZ? Tady jsou jejich odpovědi, které vás, doufáme, také inspirují...

 

Ladida

Ladida (DJka, hudební producentka)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Poslouchám sety svých kámošů a oblíbenců, jako jsou Richie Hawtin, Paco Osuna, Marco Carola, Dance Extravaganzu na Evropě 2 nebo sety elektroniky, které jsem mixovala pro Wellness Miura Hotel. Když vezu děti, hraje Svěrák s Uhlířem...

...pracuješ?

To, co na párty...

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Při domácích pracech mám nejraději ticho.

...jíš v restauraci?

Příjemného číšníka.

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Na párty jsem v práci, takže jedním uchem poslouchám to, co hraje a druhým to, co bude hrát...

…si užíváš sex?

Od Karla Gotta – "Kdepak ty ptáčku hnízdo máš?"



Pierre Urban


Pierre Urban (DJ Radia 1 a stará se též o program tohoto radia)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Když jednou za čas jedu do práce autem, tak poslouchám Radio 1. Občas, když jezdím v neděli odpoledne z Krkonoš a proti mě zapadá slunce, užívám si poslech R1 s Nitrousem nebo Myclickem a Edou. Ještě než naladím R1, tak mi hraje třeba tohle. Po Praze ale moc autem nejezdím, takže to pak vytahuju CD nebo flešku. Vybírám spíš mezi klidnější hudbou a je toho hodně. Naposledy jsem si teď vzal pár nových desek s sebou na cestu, ale nakonec celkem průměrný výběr, takže vyhrála nová deska Orcas (Rafael Anton Irisarri a Benoit Piulard) - "Yearling" na Morr Music a podcast pro Kurator mojí nové kolegyně z Radia 1 Evy Porating.

...pracuješ?

V práci mám celý den puštěný Radio 1 jako kulisu. Občas volume doprava. Občas doleva. Plus hodně nový muziky. Občas si na něčem ujedu (s tím pak otravuju lidi na facebooku) a pouštím si tu skladbu třeba 20x za den. Není tu ale moc klid na poslech - musím dohánět o víkendech...

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Při uklízení je to taky různý. Záleží podle nálady.

...jíš v restauraci?

Málokdy se mi restaurace trefí do vkusu. Všude furt hrajou Café del Mar nebo Nouvelle Vague.

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Záleží na tom, na co jdu. Moc ale akce nedávám, spíš chodím na koncerty. Teď se ale chystám do Neone na večírky Lunchmeatu, Mozaik nebo Seed.

…si užíváš sex?

Bez komentáře.

P.S. Můj největší léčitel je BVDUB. Toho můžu poslouchat vždy a všude.



AhZ

AhZ (DJ, člen uskupení Volnej Průběh)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Vlastní káru v domácnosti nemáme, takže se vše řídí audio systémem v té půjčené. Většinou tedy vyštrachám stará CDčka, takže třeba teď je v kejsu Swayzak -­ "Dirty Dancing", Primal Scream -­" Echo Dek", DJ Shadow -­ "Live from Austin", Lamb -­ "What Sound", Unkle ­- "Psyence Fiction", FSOL -­ "The Issnes", Towa Tei ­- "Last Century Modern", Petr Míkovec -­ "Vogelvijk", Banco de Gaia - "Big Man Cry", Jam & Spoon ­- "Tripomatic Fairytales", Cassius ­- "1999", MJ Cole -­ "Sincere", Brian Eno -­ "Drawn from Life" a Stanton Warriors - "Stanton Session". Ale když je auto vybaveno USB dírou, sjíždíme třeba Autonomic a BluMarTen podcasty, kde se mísí staré s novým v perfektním poměru.

...pracuješ?

V práci (pokud tím nemyslím DJing) poslouchám hlavně Radio 1, povětšinou ve sluchátkách. A pak taky to, co se objeví ve schránce od kamarádů, nový tracky, alba, doporučené odkazy, novej Narovinu Zlomenej Podcast nevyjímaje. Taky by se slušelo dodat, že v práci poslouchám šéfa. Během pracovního DJingu poslouchám právě hrající desky, do toho pozvánky na panáky a špeky, taky žádosti o něco "rychlejšího" nebo "temperamentnějšího" anebo nervózní vyhazovače, co si klepou na hodinky a řvou jak tur, že jako za třicet minut konec, vole!

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Tady je třeba to rozdělit: Když luxuju, tak nasazuju špunty, pač se nám ňák nalomilo víko přístupu k sáčku, takže když saju na plnej céres, lux vydává šílenej ultrazvuk. Bude třeba koupit novej. Když vařim, tak poslouchám elpíčka, co máme doma, dneska třeba AIR ­- "Moon Safari", často pak 4Hero, Boards Of Canada nebo ambienty jako starou Ecstasy Of Saint Theresa, z novějších pak Loscil či Dan Habarnamovo album. Musim ale přiznat, že pokud se mi po půlhodině nechce otáčet deska, sobecky posloucham svoje starý sety, protože ty písničky mám prostě furt rád (ty mixy už méně).

...jíš v restauraci?

To je kapitola sama pro sebe. Ze začátku svůj žaludek, to bezesporu. Poté muziku, co hrajou z tamnějších audio soustav, což je ovšem dosti tristní zážitek. Všechna rádia, krom toho Jednoho, jsou velký utrpení, zvlášť, když sedím u stolu sám. To pak radši tasím knížku a sluch vypínám. Když jsme ale ve dvou a více lidech, je to občas i zábava poslouchat takovej Blaník, aspoň můžeš hořekovat společně, anebo ten shit prostě nevnímat v záplavě konverzace kolem stolu. Fantastický to je pokaždé v Café Neustadt nebo v Bageterii Boulevard. Big up!

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Na párty nebo na koncertě poslouchám rád toho, kdo je na pódiu a kvůli komu jsem přišel. Jsem asi divnej, ale v těhle chvílích mě i dost štve, když mi něco říkaj kámoši. Mám rád celistvý zážitek, rád se do produkce z pódia ponořím a nevnímám vpravo­/vlevo. Debaty a hodnocení samozřejmě pak rád proberu v kuloárech u piva, ale jakmile se zhasne, jede koncik nebo DJ a někdo na mne mluví, přeřazuju na model "kejvat a usmívat se".

…si užíváš sex?

Vždycky něco na zpříjemnění atmošky, takže určitě něco deep, nemusí to být ubrečený, ale měl by to být konzistentní, milý set bez MCs. Deephouse, autonomic, dubtechno, atmosferickej D´n´B. Konkrétně si ale teďka nějak nejsem schopen vzpomenout...

Ptala se Nika77 v březnu 2014.

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016