REPORT

 

Report z párty Technik od Mikyho Rizka

Letošní únor nabízí spoustu hudebních lahůdek, ale páteční akce pod názvem Technik nasadila laťku hodně vysoko. "Nechvalně známou" značku Drumcode přijel reprezentovat britský producent a DJ Alan Fitzpatrick. A aby toho nebylo málo, Sebastian Morgentau nám přijel ukazát, co se poslouchá u našich německých sousedů..

 

Příchod do žižkovského klubu Storm, který byl kolem jedenácté hodiny, mě nemile překvapil. Než jsem dorazil k baru, navštívil jsem šatnu, kde nebylo v dohledu plné ramínko. V první chvíli, kdy jsem objednával pití, byl klub doslova prázdný. Až na několik sedících skupinek a DJe Aamona, který rozehříval pár nedočkavců...

Šel jsem se podívat, jestli je to prázdné i na druhém pódiu, které bylo po celou noc spíše tvrdší a rychlejší, co se týká klubového techna. Několik lidí stálo u druhého baru a hrstka dalších se nechala vést rychlejším tempem DJe Fleshe. Osobně jsem přišel spíše na hutnější a zvukově různorodější techno, proto jsem se vrátil na hlavní stage.

Stále jsem doufal, že atmosféra pro tento večer bude opravdovější a vytvořená lidmi, kteří se těší na kvalitní klubové techno. Po nástupu DJe Callboye, který svým zvukem začal velmi precizně, se parket pomalu ale jistě začal plnit. Jeho kvalitní nájezdy se pomalu rozjížděly v hudební příběh, který on vyprávěl hutnými a rázně sekanými basy.

V tu dobu se klub už začal plnit lidmi ze kterých bylo cítit nadšení a kteří věděli, co si jdou dnes poslechnout. Pozitivně naladěná atmosféra doplňovala celý tento hudebně vydařený večírek. Na okamžik jsem se šel podívat na druhou stage, která byla v tu chvíli vyplňena opravdu tvrdším a rychlejším rytmem a také tam nebylo málo supportujících posluchačů.

Při návratu zpět na místo u hlavního pódia, které bylo uprostřed a kde zvuk z kvalitních beden FunktionOne opravdu "zněl", si svůj laptop připravoval německý DJ Sebastian Morgentau. Jeho nástup lehce omezila technika, která se naštěstí po chvilce vzpamatovala a Sebastian začal předvádět spíše tech-house show, ale kvalitně namíchanou. Jeho nabízený německý zvuk rozpumpoval místní publikum a vytvořil opravdu úžasnou atmosféru, ale to byl jen začátek...

Po nástupu Alana Fitzpatrika se rozjela show, která byla doplněna i lehčími dresscody od podporujících posluchačů. Alan nakopl svůj set, kde zvýraznil basovou pasáž a výrazně zrychlil tempo oproti německému kolegovi. Do basové linky přidával temné ambientní zvuky a celé publikum začal ovládat svými kvalitními mixy. Jeho set byl neuvěřitelně energický a přechody dokonale čisté.

Po Alanově opravdu nabitém setu se obecenstvu nechtělo z parketu a tancovalo se až do ranních hodin. Na hlavním pódiu se dál pokračovalo v podobném duchu, ale na druhém, kde jsem zakotvil na delší dobu, se hrálo stále o něco razantněji. Po dlouhé době jsem zavíral žižkovský klub s nadšením...

Miky Rizek

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016