REPORT

 

Report z Magnetic Festivalu od TIGiho

Největší tuzemský house mejdan - Magnetic Festival - si pro zimní edici přichystal opravdu kvalitní jména! Kromě holandského průkopníka Afrojacka byl line-up prošpikován tím nejlepším z aktuální house scény. Jména jako Laidback Luke, Quintino či Dyro dávala tušit, že půjde o kvalitní mejdan...

 

Do haly jsem dorazil kolem desáté hodiny, u vstupu mě čekala obligátní bezpečnostní prohlídka a kontrola vstupenky. Následně jsem zamířil k šatnám, které se nově nacházely v pravém křídle a jejich kapacita byla několikanásobně navýšena. Pro návštěvníka se pochopitelně jednalo o zvětšení komfortu a zkrácení doby čekání na minimum. Tímto si u nás organizátoři zasloužili palec nahoru.

Ze šaten jsem zamířil rovnou do haly, abych omrknul zdejší prostředí. To oproti minulým edicím nedostálo žádné změny, tedy kromě zadních tribun, které organizátor schválně zmenšil. Z důvodu vyprodání a navýšení kapacity... Hned zkraje mohu prozradit, že hala po zbytek večera určitě nebyla přecpána a lidí se zde nacházelo "tak akorát".  S tím souvisela i kapacita a obsluha barů, která byla taktéž rychlá a bezproblémová. Pojďme se ale podívat na to, kvůli čemu jsem mejdan vlastně navštívil... Na hudbu!

Prvním, koho jsme měli možnost ten večer slyšet, byl holandský velvyslanec z labelu Releaved Recordings – Dyro. Ten svůj set postavil na poměrně známých a provařených hitech, včetně těch, které naleznete na jeho domácím labelu. Dannic and SIck Individuals s "Blueprint" či Hardwellova "Countdown" a jejich vzájemná spolupráce - "Never Say Goodbye". Celý dav si jednoznačně podmanil, jen nevím, proč hrál v kulichu? :)

Dalším na pořadu dne (nebo večera) byl mazák Quintino. Ten předvedl velice enrgetickou show a zároveň nejméně melodický set ze všech. Kdo zná jeho styl, určitě nebyl překvapen, ale naopak potěšen! Tvrdé tlučení a progresivní zvuk tvořily hlavní náplň jeho představení, což určitě nebylo na škodu. Lidé, včetně mě, se skvěle bavili a nechávali se strhnout atmosférou, která byla po celý večer výborná. Quintino potěšil zejména svým remixem "Chaising Summer", původně od Tiesta, a nejslavnějším vlastním hitem "EPIC". To už se ale blížil konec jeho setu a my očekávali příchod headlinera celé akce...

Afrojack

Už začátek jeho setu nás utvrdil v tom, že půjde o skvělé vystoupení! Perfektně zpracované intro, plná hala, skvělá atmosféra a vynikající vizuální show bylo přesně to, co jsme očekávali a stejně jsme se toho nemohli nabažit. Nick nás po celý set zahlcoval svou produkcí a stylem, na který jsme u něho zvyklí. Hned zkraje jsme mohli slyšet vokál z tracku "Can´t Stop Me", na kterém spolupracoval společně se Shermanology. Vrchol párty však přišel se skladbou "Peanuts" a s vokály z "Titanium" od Davida Guetty. Tím to však neskončilo. Set postupně gradoval a ke slyšení zde byly například tracky: "Reload" od Tommyho Trashe, "Cannonball" od Showtekk a k závěru i jeho aktuální hitovka "Spark" v nějakém "pisklavém" remixu. Sečteno a podtrženo - pro mě se jednalo o jeho nejlepší set, který jsem měl letos šanci slyšet! A jelikož naše další návštěva baru proběhla opět bez problémů a jakékoli fronty, mohli jsme se soustředit na dalšího vystupujícího, kterým byl náš oblíbenec...

Laidback Luke

Ten zcela pochopil situaci a rozhodně nehodlal zpomalovat. Jeho set byl velice energetický, tvrdý a skladby se střídaly v krátkých intervalech, včetně kvalitního a rychlého mixu. To je přesně to, co dělá Laidbacka výjimečným. Pochopitelně nesměly chybět ani skvělé songy z jeho vlastní produkce či koprodukce. "Blow", "1,2,3,4" či "Till Tonight" byly ozdobou jeho setu a "Maximal Crazy" od Tiesta už jen podtrhla celou atmosféru. Za mě jednička s hvězdičkou!



I když jsem si párty na 100% užíval, tak na mě dolehla únava z náročného pracovního týdne a rozhodl jsem se odjet domů. Mejdan bych shrnul jako velice povedený, jako největší plusy vidím ve významném posílení šaten, kvalitě účinkujících, atmosféře a rychlosti obsluhy. Člověk se ani nediví, že byla tato párty vyprodána... Další díl se bude konat v květnu a už teď vím, že se tam uvidíme. ;)

TiGI

video: ronny

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016