REPORT

 

Report z festivalu Nature One od TiGiho

V areálu bývalé raketové základny v západním Německu se uskutečnil již 19. ročník velice populárního festivalu Nature One, který se koná poblíž malebného městečka Kastellaun... Letošní ročník s podtitulem "Time to shine" byl opět dvoudenní, hostil více jak 64.000 návštěvníků, a vystoupilo zde několik desítek DJs. Z časových důvodů jsem se rozhodl navštívit pouze jeden den festivalu a to sobotu... Line-up byl velice nabitý a hlavním tahákem německý domorodec Paul van Dyk, který na hlavním pódiu rozjel skutečný masakr plný energetického soundu - k tomu se ale dostaneme!

 

Do areálu jsme dorazili kolem osmé hodiny, což znamenalo, že si po náročné cestě autem můžeme v klidu odpočinout a na mejdan se připravit. Obchůzka místa konání nás utvrdila v tom, že se nic moc nezměnilo a organizátoři stále drží vysoký standard cateringu, zvuku či dekorací. I zde se pochopitelně platí žetonovým systémem, díky kterému se nevytváří fronty na barech a urychluje to celkový chod festivalu. Co musím určitě vyzdvihnout, je nabídka jídla. Najdete zde vše od pizzy, číny, hamburgerů až po pravý německý wurst. Nabídka nápojů zdá se být standardní a nechyběl ani rozsáhlý merchandising. Areál jako takový se rozkládá na 35 hektarech a dalších 120 hektarů zabírá gigantický kemp.

Nature One

Johan Gielen

Hned zkraje jsme se zastavili u pódia s názvem "Classic Terminal", které bylo věnováno starším hitovkám především ve stylech trance, techno a house. Krátce po deváté hodině zde diktoval tempo mistr "trance energy" Johan Gielen, který se nedávno představil i v Praze na párty Trancefusion - Old school edition. Jeho set byl velice obdobný a my si na rozjezd mohli vychutnat srdcovky jako "Airwave" od Rank 1 či Johanův největší hit "Twisted", kterým uvedl publikum do toho správného varu.

Nature One

W&W

Následoval přesun na hlavní stage, kterou v tu dobu ovládala holandská dvojka W&W. Jak je u ní poslední dobou zvykem, začala svůj set skladbou "Lift Off" a v podobném tempu pokračovalo i celé jejich vystoupení, které se pohybovalo na house a trance rozmezí. Slyšet tak byli například Bingo Players s "Out Of My Mind", Hardwell s trackem "Apollo" a Showtek se skladbou "Cannonball". Kluci nezapomněli ani na svou produkci a třeba taková "D-Fat", kterou vytvořili společně s Armin van Buurenem, skutečně davem cloumala o sto šest. Čas nám příjemně utíkal a "This Is What It Feels Like" v jejich remixu dávala tušit, že konec jejich setu se pomalu blíží. Na stage se v tu chvíli už připravoval německý DJ a producent...

Nature One

ATB

Tenhle populární hitmaker, který si svými tracky podmanil celý svět, se s ničím nepáře a hraje to, co mu aktuálně přijde pod ruku. Pro některé lidi (včetně mě) to určitě může být stinná stránka jeho vystoupení, ale tu plně kompenzuje výběrem skladeb. Ba co víc, on tím dokonce předčil veškerá má očekávání a pro nás se ATB stal největším překvapením celého festivalu. Dav doslova šílel při skladbách "Get Loose (Tiesto remix)", "Three Triangles" od Hardwella či "If I Lose Myself" v Alessově remixu - v tu chvíli už doslova zpívalo celé publikum. I mě André dostal do kolen svou show a vystupováním. Neopomněl ani na své hitovky a tak se do reproduktorů dostaly takové věci jako "Ecstasy" či "Apollo Road". Za mě určitě palec nahoru!

Paul van Dyk

Další hudební nášup měl obstarat legendární Paul van Dyk, který měl laťku nastavenou skutečně vysoko. Nutno podotknout, že se se situací vypořádal s grácií sobě vlastní. Paul předvedl rychlý, nabušený set, který byl plný jeho produkce. Pokud bych to měl shrnout pár slovy, tak nešlo zastavit... Prostě nešlo. Set započal svou "Home", pokračoval s "Ocean", New York City" či s novinkou "We Are One", na které spolupracoval s Arnejem. Totální rozbourání davu obstarala skladba "Here We Go" od Hard Rock Sofa a "Stanky Tunes" či "The Box" od Ummeta Ozcana. Epický závěr obstarala "I Don´t Deserve You". Dav byl nadšen - ten aplaus se linul široko daleko! I já byl spokojen a cítil ve svých nohách únavu.

Nature One

Zedd a konec

Na pódium se však hrnul další německý velvyslanec – Zedd. Tenhle nadějný house producent získává po celém světě velkou oblibu a i já byl zvědav, co tentokrát předvede. Kromě vlastních singlů jako "Clarity" či "Spectrum" byla ke slyšení i "In My Mind" v Axwellově remixu či aktuální Aviciiho hit "Wake Me Up". Parket už nebyl tak plný jako při vystoupení předchozích hvězd, ale i tak dával najevo, že Zeddovo vystoupení baví... Nás však čekala dlouhá cesta domů a únava se podepsala na našem stavu. Proto jsme se rozhodli vyrazit domů. Při odchodu jsme ještě zaznamenali "Kick Out The Epic Motherfucker od Dada Life a plni skvělých dojmů se na festival určitě vypravíme i příští rok...

TiGi

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016