REPORT

 

Report z párty La Bella Vida od Simony Zeyer

Voda, molo, zapadající slunce opírající se o stožáry zakotvených lodí, mezi nimi poletující prach jak při misích Apollo, žádný shon a kvap, drinky, gril, smích, šumění hovorů, přátelé a kamarádi, kam se podíváš, a neutichající zvuk trubky po celý večer. Vítejte na startu 1. dílu párty La Bella Vida v tomto roce na terase restaurace Podolka v pražském areálu Yacht Clubu...

 

Vlastně to celé takhle vzniklo - přátelé a kamarádi - na jednom mejdanu povídá jedna kočka tý druhý: "příští týden je v Yacht Clubu "pohodová párty" už od odpoledne - co ty na to?" !OK, pošli odkaz." Poslala... Pak ta druhá obědvá s další, prakticky podle stejného scénáře, přepošlou si odkazy, lidi se potkávají, povídají mezi řečí, všímají si na Facebooku a ptají se: "jé ty jdeš, tak to je super, já jdu tedy taky..." Pak přijde sobota - všichni jsou nastartovaní, párty se rozjíždí, signál je všudypřítomný: "co děláš, jak se máš? No wole přijď, tady je to super!"

La Bella Vida

Pamatuju si Sukulent crew a jejich mejdany v centru Johanka v Kamenici nad Lipou... Udělat v zahrádkářském centru párty - wow, to je nápad! Na Root of Sound jsem se pokaždé strašně těšila a houpala se v rytmech téhle párty jak o závod... Sice je to dávno, ale jak jsem se sama minulou sobotu přesvědčila, že člověk z téhle crew DJ Awacs + jeho kamarád Milan Kroutil tenhle talent povýšili na další level a při svých procházkách nachází výjímečná malebná párty místa. Již třetím rokem jede další jejich parádní počin hudebních akcí na Vltavě!

La Bella Vida

Slovy Milana Kroutila: "...kvalitní zvuk, to dá rozum, hodně deep house, nu disco, ale i spousta ambientních leftfield žánrů, dub techna a zlámaniny napříč žánry... Pražský úžas - restaurace Podolka, u Vltavy, venku, se zastřešenou terasou. Láska na první pohled. A hned na druhý podolská osádka! Umí, a jsou moc příjemní. Kloubouk dolů. Tohle spolu se zavíračkou hluboko do noci. No... Máme to tam rádi. Stav se..." Line-up sem:

Paskal & Urban Absolutes (Sonar Kollektiv, Berlin) - Alexander Kastner DJ set

Tom Holič (live)

Aitcher Clark (live)

Milan Kroutil

Awacs

Kdo by se netěšil... :)

La Bella Vida

Velká omluva předchozím DJs - času málo, přišla jsem později... Tak se stalo, že mě při mém opožděném příchodu zastihnul za fidlátky zrovna brněnský Tom Holič. Pro mě příjemné osobní překvapení v českém alternativním house rybníčku. Vrstvením smyček s live zpěvem, klávesy a trumpetou (a to prý umí ještě na kytaru, basu a bicí) rozvlnil nejeden zadeček přítomných slečen i pánů, kteří mu výjimečně odpustili pár nepovedených přechodů a jeho multilaterární výstup nad míru ocenili. Že by český Chapelier Fou, kterým jsem byla tolik unešena před pár roky v Paláci Akropolis? Ráda se nechám dalším představením Toma Holiče překvapit... :)

La Bella Vida

Následně pán, jenž je součástí dua Paskal & Urban Absolutes, vydávající kromě jiných také na berlínském labelu Sonar Kollektiv, kvůli kterému jsem z velké části vlastně na tuhle párty vyrazila - Alexander Kastner! Před pár dny se na SoundCloudu objevil Paskal & Urban Absolutes remix hitu "Dancer" od Neve Naive a já si v duchu přála slyšet takovéhle hudební krasavce celý večer! A bylo mi dáno a nejen "Dancer", ale i např. můj oblíbený od Breache Jack - v tu chvíli už snad nebyl nikdo, kdo by nepodlehl a netančil...

La Bella Vida

Nečekaným, avšak naprosto logickým vrcholem, kdy už s poskakující zvěří okolo začali pánové hrát kanastu, bylo Alexovo a Tomovo spojení. O super zážitku, jak pro publikum, tak i pro pány samotné, vypovídá i Alexovo poděkování na page události... No posuďte sami - myslím, že kdyby Flight Facilities s Giselle věděli, jak se ke "Crave You" úžasně hodí trubka, nemohli by bez ní existovat:

Laťka nasazena, pánům Awacsovi a Milanu Kroutilovi děkuji za hudební lázeň a těším se v očekávání na další díl...

Simona Zeyer

foto: Slavosh Leoswald

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016