REPORT

 

Report z párty Wonderland: Army od TiGiho

Momentálně jedna z nejpopulárnějších klubových nocí u nás přišla se svým jedenáctým pokračováním v řadě. V pátek 15. března přivítal holešovický klub SaSaZu několik zahraničních hvězd a pár domácích producentů. Jak to celé dopadlo, se dozvíte v mém reportu...

 

Do klubu jsem dorazil krátce po dvanácté hodině, kdy stál za DJským pultem rezident celé akce - Michal Poliak. Narváno až po střechu a bavící se dav mě ihned strhl už při prvotním pohledu na taneční parket. Celá noc byla koncepčně postavena do armádního stylu. Bylo pěkné pozorovat, jak se nemálo návštěvníků skutečně "oháklo" za vojína či vojandu a nenechali tak pořadatele na holičkách. Pytle s pískem a replika těžkého kulometu na pódiu už jen dokreslovaly atmosféru celého večera. Michal předvedl parádní progressive house jízdu, přesně jak jsem předpokládal, a tracky jako "D Fat" od Armina van Buurena a WaW či "Summertime Sadness" od Lany del Rey v Cedric Gervais remixu nenechaly nikoho klidným. Tu nejlepší "bombu" si ale nechal na závěr. "Ten", pod níž jsou podepsáni Sander van Doorn a Mark Knight, absolutní floorkiller, který jsem na párty slyšetl prvně a hned mi pořádně nadzvedával nohy.

Wonderland

Dannic

Přišel čas střídání a na pódium se dostal můj holandský oblíbenec Dannic. Tenhle mladý kluk, který skládá hudbu společně s Hardwellem a spadá pod label Revealed, udělal obrovský krok kupředu a stává se čím dál tím více populárnějším. V nasazeném tempu rozhodně nepolevil a trošičku přiložil pod kotel. Stále zůstal v progressive electro house vodách, ale bylo znát, že hraje o něco rychleji než Michal. Jednoznačným vrcholem celého večera byl jeho track "Clobber", který hrají i Swedish House Mafia na svém One Last Tour. Párty atmosféra gradovala a dav s rukama nahoře nadšeně tančil na každý beat. Na lidech bylo vidět, že se opravdu přišli bavit a uvolnit se po pracovním týdnu. Alkohol na baru přitom tekl proudem a zde musíme pochválit práci barmanů, kteří zvládali zákazníky odbavovat velice rychle i přes vysokou návštěvnost. Za celý večer jsem neměl jediný problém s frontou na pití.

Wonderland

Swanky Tunes

Dannic nás ještě rozbil s tracky "Flare", "Sorry", který má ve svém repertoáru Ciara, v jeho vlastním remixu, stejně tak jako v případě skladby "Like Home" od dvojky Nervo a Nicky Romero. Nadšeně jsme zatleskali a mohlo proběhnout střídání stráží - za pult se nyní dostalo ruské duo Swanky Tunes. Ani naši východní přátelé nepolevili a udržovali pravidelné tempo, které bylo chvilkami až vražedné... Slyšet jsem mohl jejich "Here We Go", "Blood Rush" či "Make Some Noise" (produkováno společně s holandským taťkou Tiestem, poyn. aut.). Bylo na nich vidět, že si celý set užívají a za mixákem pařili jak o život. Show to byla skutečně veliká a vydolovali z nás poslední zbytky sil!

Wonderland

MC Stretch

Celá akce měla ještě jednu specialitu, která je v zahraničí zvykem, ale v ČR se moc neobjevuje. A sice profesionálního MC přímo z Holandska, kterým nebyl jím nikdo jiný, než jeden z největších matadorů - MC Stretch. Ten vystupoval například loni na hlavním pódiu festivalu Tomorrowland či v rámci akce Tiesto In Concert. Nutno podotknout, že se jednalo o dobré zpestření a dávám jednoznačně palec nahoru. Pořadatelům bych doporučil tento prvek v budoucnu využívat častěji...

Wonderland

Co říci na závěr?

Párty byla více než vydařená, hudba vynikající, atmosféra strhující a organizačně šlapalo vše tak, jak má... Už teď se těším na další Wonderland. Love and peace with house music!

TiGi

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016