CLANEK

 

Moimir Papalescu vydává první sólové album za pětadvacet let kariéry!

Člověk vs. technologie, futurizmus vs. nostalgie, to jsou pojmy, které charakterizují sólové album Moimira Papalescu. Při tvorbě své první samostatné desky za bezmála pětadvacet let hudební kariéry se hudebník nechal inspirovat Karlem Čapkem, Kraftwerk, Rayem Bradburym a Davidem Bowiem.

 

Na albu Electric Soul Moimir využívá nejen širokých možností vlastní rozsáhlé sbírky syntezátorů a různých elektronických mašinek, ale také kytar, bicích a saxofonu. Poprvé v historii si k sobě tentokrát nepřizval žádné hosty, a album obsahuje jedenáct ryze autorských skladeb.

Hudba samotná osciluje mezi retro a elektro náladami, často ale překvapí i stylově různorodými melodiemi a rytmy. Přesto je to vždy typický Moimir Papalescu, jehož sound poznáte od prvního tónu i beatu.

Vše je vystavěno na tepajících linkách syntezátorů, ale také na interesantních kontrastech mezi robotickými a ryze člověčími hlasy. Použití vokodéru pak svádí k domněnce, jakoby se na albu podílel nejen zpěvák samotný, ale místy i početný zástup sboristek a dalších vokalistů - androidy, mutanty a členy Kraftwerk nevyjímaje.

Album Electric Soul vychází 11. listopadu 2012 v limitované edici u vydavatelství X Production, v exkluzivním obalu od studia ReDesign a s fotkami předního českého fotografa Václava Jiráska.

Tracklist:

01 Sound And Decision
02 U-vex
03 Charge Your Battery
04 Every Day
05 Vienna Disco
06 Peter Pan
07 Travelling Herbalist
08 Bradbury
09 Japanese Garden
10 Tomorrow‘s World
11 Sentiment

Total Time: 41:42

www.facebook.com/moimirpapalescu

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016