REPORT

 

Report z párty Elektra s Umekem od Čéši

Tak jsem si opět po delší době udělal výlet z matičky Prahy do města, kam jsem se vždy těšil a kde to mám tak moc rád. Na klubovku Elektra konanou v klubu Fléda se občas velmi rád zajedu podívat a tentokrát mě k tomu ani extra dlouho nemuseli přemlouvat, protože lákadlo v podobě pana Umeka bylo víc než velké...

 

Měli jsme to vymyšleno maličko jinak, jelikož mejdan byl naplánován na čtvrtek z důvodu pátečního státního svátku a volna, chtěl jsem se přidat na jízdu společně s DJem Subgatem. Situace se ale ve čtvrtek náhle změnila a já se tak vydal do Brna vlakem v doprovodu krásných pražských tancechtivých žen. :) České dráhy se pokouší v tuto chvíli asi opravdu přetáhnout co nejvíce zákazníků na svou stranu, protože příjemné kupé za cenu 210,- korun s cestou na dvě a půl hodiny se vyplatí!

Na Flédu jsme se chystali po dobrém jídle a přípravě před jedenáctou... Bohužel pražské návyky nás ihned u vchodu přesvědčily o tom, že tady to opravdu takhle nefunguje. V tuto chvíli byla před Flédou již značně dlouhá fronta a uvnitř klubu již několik stovek lidí. Jak velký rozdíl oproti Praze, kde v klubu je takovýto počet až přímo na hlavní hvězdu a to také není pravidlem... Předali jsme doklady na ověření totožnosti, holky odevzdaly lístky a vstoupili jsme do útrob klubu Fléda. Prostor je to všem již určitě známý a mně se líbí. Odebrali jsme se ihned do šatny a musím prozradit, že novinka v podobě pásky s číslem přímo na ruku je naproto geniální věc. Už žádné hledání lístku, žádné ztracené tickety a čekání na posledního clubbera. Tohle by se mohlo zavést všude - jak jednoduché a jak praktické... :)

Subgate@Elektra with Umek 27.9.2012 by subgate

Na hlavním pódiu v tuto chvíli ještě stále diktoval náš pan domácí DJ Subgate. S Ondrou jsem zažil již pár mejdanů a tenhle kluk prostě mejdany a DJingem žije. On nejen přijede odehrát svou práci, ale chce být součástí mejdanu, chce vidět, jak lidi reagují na vše, jak se baví a tím čerpá další a další inspiraci pro svá hraní. Ondra se dost soustředil, podával naprosto přesný výkon, mixy neměly chybu a výběr tracků jakbysmet. Je úžasné již jako první DJ hrát pro úplně plný klub... Jedním z tracků, které si pamatuji a který mám tak rád je od 2000 And One – "Tropical Melons". Bublavý a hutný beat, který vás chytne za nohy a nepustí... Já jsem si stoupnul ihned do první řady před reprobedny a odsud jsem se nehnul po celou noc. Dobře jsem udělal, to mi věřte!

Po menším zaváhání při zapojování techniky byl Subgate vystřídán Davidem Askem, chlapíkem mně nepříliš známým... David Asko hrál chvílemi dobré taneční techno, spíše tech house, ale také dokázal zaplout do vod mně až ne příliš lahodícímu elektru. Hodně lámanému a vrzavému beatu, který je sice zajímavý, ale ne příliš taneční. Naštěstí v těchto vodách nesetrval dlouho a my se tak mohli opět pustit do pekelného tance. Označení "pekelného" volím účelně, jelikož teplota již v tuto chvíli na Flédě dosahovala dle mých tělesných vjemů tak něco málo k padesáti stupňům a to byl teprve začátek.



Flédu jako prostor tělocvičny zaplnilo na tisíc těl a vytvořilo velmi hutnou a horkou atmosféru pro tento večer. Dýchat se dalo s obtížemi a jemnější ženy či astmatici, museli vyhledávat opravdu jiná místa než hlavní stage. Zde totiž hrozil opravdu nevyhnutelný kolaps z horka. Líbilo se mi však velmi, jak se tu k sobě lidé chovají hezky, jak tančí a tak se zde i jako cizák cítíte jako doma mezi těmi nejlepšími přáteli. Naprostá pohoda a taneční rytmus. Tělo na tělo, úsměv na úsměv, připadal jsem si jak o deset let zpátky, co se chování lidí vzájemně jeden k druhému týče...

A pozor, už se řítil na stage ten velký pán! Ano, Umek je opravdu velmi velký pán. Hromotluk jak se patří s tvorbou, která dá se označit za legendární. Na pódiu měl dva MacBooky a několik Traktor ovladačů. Během večera s tím vším kouzlil jako Houdiny a to, co jsme všichni slyšeli, bylo naprosto nekompromisní, zábavné a výborné techno. Umek se bavil, reagoval na lidi a dával nám všem přesně to, co jsme potřebovali. Tepavý beat a silný sound. Zazněl tu například track od Jorise Voorna – "Good By Fly" a byla to fakt síla - tančili jsme bez přestávky a oblečení na tělech se stávalo nesundatelným. Durch promočení, spocení a spokojení, tak by se dal popsat každý od první do poslední řady na hlavním pódiu Flédy. Jak řeklo několik lidí, byl to diktát - diktát, který vás na rozdíl od toho školního bavil a nechtěli jste, aby skončil...

Umek však musel pomalu končit a tak ke konci zazněl tepavý track z jeho vlastní tvorby a dostalo se mu neskutečného potlesku, ovací a pískotu. Zasloužil si to, byl to výkon večera! Ale nepředbíhejme, ještě nás čekal náš DJ Orbith... Orbith nastoupil něco málo po třetí hodině, asi tak minutu, tak přesný on je! :) Začal zlehka, trochu pomaleji, některým se to nezdálo, ale všichni, kteří Aleše znají, ti vědí, že umí velmi dobře svůj set vygradovat a naplánovat tak, aby se vyvíjel nejlépe, jak jen to jde. Hezky přidával beat k beatu, track k tracku a těmi posledními některým do tváře vehnal slzy, většině však úsměv a obdiv. Ano, Aleš v poslední půlhodině předvedl naprosto dokonalou směsici toho nejtanečnějšího a nejsilnějšího, co má ve svém laptopu k dispozici. Lidi šíleli, tančili a mohutně ho povzbuzovali. Orbith je tu prostě doma a má tu silnou a početnou základnu clubberů a to je velmi hezké. Když skončil, bylo už hodně minut po půl páté a já se v tu chvíli odebral do auta dopřát si zasloužený spánek před dlouhou a nudnou dálniční jízdou.

Co na závěr? Snad jen velmi velké poděkování za tenhle mejdan, za vás lidi, jak skvěle jste si to tam dokázali užít a jak moc mi tím dodáváte chuť tančit a stále být součástí toho všeho, protože hudba je to nejlepší. Ovšem musím také zmínit, že tu bylo tentokrát pravděpodobně o něco málo set lidí víc, než je zdrávo. Možná se pletu, ale proč se nenainstalovaly alespoň větráky do první řady? Proč nemá Fléda alespoň nějakou klimatizaci? Také mi vadilo, že se vše podává do skla. Velmi vstřícný krok vůči lidem, bohužel mnoho z nich je nezodpovědných a rozházené sklenice a flašky po podlaze byly opravdu nebezpečným překvapením... Na dobrém mejdanu se však i tyto maličkosti snadno přehlédnou a já se ohlížím většinou pouze za tím, co je mi příjmné. A tento mejdan mezi ty příjemné rozhodně patří a dlouho patřit bude!

čéša

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016