CLANEK

 

Aimacovy vylomeniny 02

Vážené spolufandičky, vážení spolufandiči elektroniky všech podob a poloh. Očkem zamžouralo na svět druhé vydání rubriky, kterou jsem zaostřil na broken beats. Připravil jsem mix novinek, ale i starších zajímavostí; tlupu ostřílených padouchů s nevinnými nováčky; směs mexických fazolí s cukrovou vatou; a nakonec nějaká pěkná videa a dárky v podobě chutných empétrojek. Snad vám přijde k duhu...

 

Letem světem

DRS. Dým, Rým, Soulfull... I tak bychom si ta tři písmena mohli vyložit. Rozhodně tak ale můžeme popsat projev, kterým nás DRS, vlastním jménem Delroy Pottinger, po dlouhá léta rozmazluje. Člověk si v dnešní době občas říká, že je už málo věcí, na které se dá spolehnout, ale on patří mezi pár vyvolených, u kterých platí jasná a spolehlivá rovnice. DRS + ** = kvalita. Mistr lyriky se rozhodl pro album, prostor mu dal Marcus Intalex na svém často až vizionářském Soul:R Records a dílo s velkým "D" je na světě. Nezaměnitelný hlas, všechny ty spolupráce s producenty z 1. ligy, všechny ty rytmy a nálady... Tohle je prostě geniální album! Po jeho poslechu se mi vkrádá na jazyk tolik superlativů, že kdybych je měl všechny vypsat, tak bych tím strávil poslední zbytky mládí. Takže pro tuto chvíli konec mých slov a štafetu přebírá člověk na slovo vzatý: Dámy a pánové: Mr. DRS!

http://www.rolldabeats.com/artist/drs/tracks/sort_by_year/asc

DRS - I Dont Usually Like MC's But... sneak preview by Marcusintalex Soul:rHQ

Dále tady máme jedno milé výročí. Happy Birthday InnerGround Recordings! DJ Marky, všemi oblíbený napříč pohlavím a věkovým spektrem, dotáhnul své vydavatelství ke krásnému výročí 50. vydání. Nutno podotknout, že mu k té padesátce přispěl také slovenský producent Smote, který si střihl release no. 46. Výročí Marky slaví skromně, ale o to osobitěji a příjemně – 2 tracky od něho samotného, plné jeho rukopisu. Aplaus, gratulujeme a přejeme minimálně další padesátku ve skvělé kondici, jako tomu bylo do této doby.

http://www.rolldabeats.com/artist/dj_marky/tracks/sort_by_year/asc

DJ Marky - Ya Thang by InnergroundMusic

DJ Marky - You Know by InnergroundMusic

Machinist Music. Jakými slovy nejlépe vystihnout povahu tohoto labelu, který má pod palcem Kanaďan John Rolodex? Pomůžeme si parafrází věty z legendárního filmu, která vyšla z úst samotné legendy: "Jsme sice menší
label, ale zato s velkým potenciálem pro agresivní expanzi..." Schválně, poznáváte? No a tuto pravdu dokumentuje i fakt, že některým trackům, které tady vyšly, masteroval zvuk sám T. Power (legendární parťák Shy FXe), a z labelu už vyšlo do světa jedno obří jméno. No a jak popsat zvuk samotný, který značku reprezentuje? Někdy little bit deep, little bit dark, oldschool flavour... A nakonec – i ten amen.

http://soundcloud.com/machinistmusic

Rene Lavice

Kanada jednoznačně začíná vystrkovat růžky, a budiž nám důkazem nejen zmíněný label, ale i jeho bývalá součást - pán jménem Rene Lavice. Že je vám to jméno povědomé? Jasně, vždyť je to autor hitovky "Headlock" a dnes již nový mechanik v garáži RAM Records. Jako zajímavost zmíníme, že Headlock měl původně vyjít - stejně jako již několik jiných věcí od Reneho - právě na Machinist Music (něco se šuškalo i o Kubiksově Rubik Records), ale nakonec ho ukořistil právě Andy C. Jasně, kamarádi jsou fajn, ale kdo by nechtěl vydávat na RAMu... Vtipné také je, že Andy po nějaký čas s nadšením hrál tuhle věc, aniž by o tom její autor věděl. Chudák se tuhle informaci musel dozvědět až od kamarádů, a jako důkaz musel shlédnout video na YouTube, aby tomu vůbec uvěřil. Jaká je ale současnost, to už asi všichni víme: Rene stihl vydat na RAMu vlastní EP a dokonce ho Headlock vybavil luxusním VIP kabátkem. Myslím, že jsme všichni rádi, že Andy podepsal někoho s trochu "syrovějším" zvukem. Budoucnost je tak zase o něco zajímavější. No a Mr. C vlastně nedávno podepsal ještě něco, a to, že bude milujícím manželem. Takže už je na světě i Mrs. C, no není to krásný? Blahopřejeme! A moc děkujeme našemu kolegovi z redakce - Brazil Runnerovi, za super newsku!

RAMM119 - Rene Lavice - Absolute Monster EP by RAM Records

Dimension

Dimension.

Že by další superstar? Takhle brzy po vystrčení růžků Emperora? No fakt, že jo. My se ale máme! O kvalitách tohoto teprve 20-ti letého talenta jsme definitivně přesvědčeni, a to nejen my, ale zejména sám Jon Cyantific. Ten Dimensiona vytáhl na svůj vlastní label Cyantific Records, který mu měl sloužit zejména pro seberealizaci a vydání vlastního, dlouho očekávaného, alba. Ale jak známo – změna je život, a tak si Jon vzal Dimensiona pod svá křídla a dokonce mu pomohl s dokončením tracku "Detroit". Potenciál se v mladíkovi nezapře a my se tak můžeme těšit na to, co nám nalomená budoucnost přinese.

Dimension - Detroit ft. Cyantific by Cyantific Music

Dimension - Digital World by Cyantific Music

Rubriku uzavřeme s pomocí dalšího střelce 1. ligy v nakopané. Možná jste v poslední době zaznamenali zvýšenou kadenci produkce špílmachra Ruska, který vymýšlí jednu fintu za druhou. Jen namátkou - nedávno album, záhy monster EP s legendami Cypress Hill a teď další singl z alba nesoucí název "Thunder". Budeme ho asi slýchat v rádiích, ale rework od Tantrum Desire si už jen tak ledajaké rádio za rámeček nedá. Tenhle nášup si asi dáte až někde v klubu...

http://www.rolldabeats.com/artist/rusko/tracks/sort_by_year/asc

http://www.rolldabeats.com/artist/tantrum_desire/tracks/sort_by_year/asc

Thunder feat. Bonnie McKee (Tantrum Desire Remix) by Rusko

Frankee

ProgRam.

Že je vám na tom slově něco povědomé? Tři poslední písmena naznačují, že v tom mají prsty výtečníci Andy C a Red One. Kdo by řekl, že RAM při oslavě svých 20. narozenin vypustí do světa další sublabel. O to spíš, když stále funguje sublabel Frequency Records. na kterém například celkem nedávno vyšla dvě vydání od matadorů scény Optiva a BTK. Dokonce tam jeden čas měli vydat album, ale nakonec ho upsali na Virus. Těžko říct, co majitele značky k tomuto kroku vedlo, ale zatím to vypadá, že frekvence vydání na Frequency bude nadále šnečí, a že na ProgRamu to bude frčet o poznání víc (za chvíli bude na světě dvojka). Podle všeho tam bude více nových lidí a i neotřelejší zvuk. První vydání si vzal na starost Frankee, který se již ukázal v kolaboraci na skvělém albu Bashera. Soudě, dle zvuku a kompozice na tomto titulu, to vypadá, že Frenkee má o budoucnost postaráno a odvahy má natolik, že by se nezalekl ani přesily ženských vzpěraček z nedávné olympiády. Takže - smekáme!

PRGRAM001 - Frankee - Firethorn / Pandorum - OUT NOW by RAM Records

Otvírák konzerv

Caspa – to není jen zvukový hrot, kterým nám dokazuje, že je duší stále mlád. Je to kromě toho producent několika tváří a několika nálad, což nám dokázal X-krát svými odskoky od řízného dubstepu. Tentokrát se dal do kupy s Keith Flintem z The Prodigy, aby spolu dali vzniknout tracku s poetickým názvem "War". Moc pěkná a originální práce, jejíž remixy nabízí taky pěknou jízdu. Caspa, Flint, Hazard, Subscape... Sestava, ze které jde hlava kolem ještě před samotným poslechem.

Caspa feat. Keith Flint - War by Caspaofficial

Někdo to rád sladké

Dnes tasím starší věc, možná toho času trošku opomíjenou, ale v mých očích navždy krásnou. Nádherná zpevačka Delilah, známá nejvíce z hitu s Chase and Status "Time", zpívá a zpívá a lidi z D´n´B scény jí remixují a remixují, což je moc dobře. Její songy už prošly rukama např. SPYe, Sub Zera, nově Spectrasoul, ale také Lenzmana, jehož remix doporučuju k pohlazení duší všech, kteří o to stojí.

Love You So (Lenzman Remix) [OUT NOW] by Delilah Official

Dárky z dálky

DJ Marky a jeho malá pozornost k 50. releasu na jeho labelu. To bychom měli hotový základ. DJ Marky - Everything.

DJ Marky

Dub Phizix a jeho čtyři starší kousky, nicméně - velmi, velmi kvalitní. Přidali jsme suroviny.

A nakonec špetka chilli. Jsou lidi, kteří na tuhle věc čekali málem celý život a když už přestali doufat... Adam Freeland – We Want Your Soul (Raiden remix). Nech sa páči, podáva sa horúce.

Videostop

Dnes si dáme černobílou sérii, co vy na to?

Novinka od Wilkinsona!

...a její barevný upgrade o živé bicí – lxs!

Starší věc od kouzelníka ze země vycházejícího slunce. Krásná spolupráce s Paulem Randolphem. Úsměv od ucha k uchu!

Upozornění redakce: "Kdo fobii z hmyzu má, spuštěním videa chybu udělá!"

aimac

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016