REPORT

 

Report z Mysterylandu 2012 od TiGiho

Každý rok se tisíce návštěvníků sjíždí do holandského Haarlemmermeeru, který se nachází poblíž hlavního města Amsterdam. Jak je již v zahraničí zvykem, festival se pořádal ve dne a začátek byl naplánován na 11:00 a konec ve 23:00. Vstup byl podmíněn dovršením 18ti let a vstupenka se dala pořídit za již klasických 67 Éček (myšleno euro ).

 

Hudebně na letošním ročníku dominoval především house či hardstyle, ale prostor dostaly i další elektronické žánry jako techno, hardcore či progressive. Soudit můžeme dle největších hvězd v lineupu: Avicii, Calvin Harris, Hardwell, Martin Solveig, Headhunterz, Zatox, Jeff Mills či Zombie Nation a mnoho dalších...

Mysteryland

Festival

U vstupu nás čekala velice důkladná kontrola, protože Mysteryland prosazuje politiku "nulové tolerance", což znamená, že v rámci festivalu nejsou povoleny tvrdé či měkké drogy. Po této zkušenosti se stačilo pouze zorientovat a vyrazit směr hlavní stage, která byla z důvodu očekávaných dešťů umístěna v obrovském šapitó pro několik tisíc lidí a nutno dodat, že byla po celou dobu festivalu slušně natřískána. My dorazili uprostřed setu tureckého house producenta, toho času žijícího v Německu, Denize Koyu. Ten se do nás pustil pěkně zostra svým největším hitem "Bong" ve speciálním mashupu s popovou "Coming Home". Dál pokračoval s Dada Life – "Kick Out The Epic Motherfucker" v originálním znění, "In My Mind" v Axwellově remixu či "Million Voices".

Mysteryland

Turka střídal electro house blázen z Austrálie Tommy Trash, který nás byl ochoten zaplavit plejádou svých písní, remixů a mashupů. Pána Trashe, který svou vizáží připomíná spíše drsného rockera, poznáte podle tvrdých beatů a hutné dávky elektro prvků v jeho setech. Za všechny můžeme jmenovat jeho největší hity: "Cascade", "Falling" (spolupráce s Digitalism), remixy na "Ladi Dadi" od Steve Aokiho či Toulouse od Nickyho Romera. Hudebním vyvrcholením celého výletu byl jednoznačně jeho track Reloaded ve spolupráci se Sebastianem Ingrossem!

Mysteryland

V linepu následoval domácí dirty dutch DJ a producent Hardwell, který odstartoval celý set (jak už je u něj poslední dobou zvykem) svou největší peckou Spaceman v intro editu bez otravných vokálů. Dále následovaly skladby Alvaro - "Make The Crowd Go", David Guetta – "Titanium" (Hardwell remix) a nezapomněl ani na svůj nový track, který udělal s hardstylisty Showtek – "How We Do" a pak znovu zazněly hvězdy letošního Mácháče Dada Life s jejich největším hitem – "Kick Out The Epic Motherfucker".

Cathering

Po skvělém setu Hardwella nás přepadl hlad a rozhodli jsme se vyzkoušet místní bary a kuchyně, ve kterých se již tradičně nakupovalo za žetony. Nutno podotknout, že tento systém urychluje odbavení u baru a nevytváří se tak fronty, které jsou na českých akcích kolikrát otravné. Výběr jídla byl velice pestrý a každý si tak přišel na své. Hranolky, burgery, čínská jídla, pizza, sladké či zmrzlinové stánky. Bylo toho hodně a člověk měl co dělat, aby tam nenechal všechny peníze jen za jídlo...

Mysteryland

Zpět na parketě

Následovala hodinka a půl švédské hvězdy Aviciiho, který neopomněl zahrát ani svůj největší hit "Levels". V nasazeném tempu pokračoval dvorní skladatel Rihanny, Calvin Harris, který se prezentoval o něco tvrději než sympaťák ze severu. Samozřejmě ale nezapomněl na své rádiové hity jako "Let´s Go", "Feels So Close" či We Found Love, kterou udělal právě ve spolupráci se zpěvačkou z Barbadosu. Dimitri Vegas a Like Mike, které uslyšíte na letošním Magneticu, opět zabodovali předělanými hitovkami od Red Hot Chilli Peppers či Gotye – "Somebody That I Used To Know". Jejich vystoupení se odráželo ve skvělé show, kterou tihle dva ďáblové umí rozpoutat nejen za mixpultem, ale i za mikrofonem. A na závěr nás čekal božský Feddie, neboli Fedde le Grand, který poskládal svůj skvělý set především z vlastní produkce. Proto jsme mohli slyšet takové věci jako "Metrum", "So Much Love", "Sparks" či jeho remix na Coldplay – "Paradise".

Oficiální zakončení obstaral jako vždy skvěle načasovaný ohňostroj a tak jsem se mohl vypravit směr hotel. Díky všem přátelům za účast a zase za rok!

TiGi

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016