CLANEK

 

Midi Lidi natočili písničkovou desku - první tři singly k poslechu!

Na Operaci "Kindigo!" se vrací čistá radost a přicházejí hity i city. Deska je ale zároveň i hodně legrační, říkají o svém třetím albu Midi Lidi. Ze čtrnácti připravených skladeb právě zveřejnili první tři singly, skladby Na co nesmíš zapomenout, Rád vařím a Doktor.

 

Že si veselé písničky nechávají na další album, kapela slíbila už před dvěma lety. "Je to prostě optimistická deska v radosti, protože Midi Lidi jsou teď v manické fázi,“ říká frontman kapely Petr Marek. "Chtěli jsme natočit hezky pitomou taneční desku, což se nám podařilo. Víc než kdy předtím jsou na ní vyloženě písničky a oproti našim tradičním sloganovovitým popěvkům mají i delší texty,“ doplňuje Prokop Holoubek. "Je to vlastně mnohem víc pop – a to nás vyloženě baví,“ uzavírá Marek.

Operaci "Kindigo!" Midi Lidi nahrávali na Flédě a v domácích studiích Lívanec a Myslivna, závěrečný mix měl na starosti opět Ondřej Ježek ve studiu JáMor. Do závěrečných prací zasáhl i nový člen kapely Tomáš Kelar. "Hrozně se nám líbily některé písničky, které Tomáš složil pro Čokovoko a líbila se nám i jeho britská kapela Mountaineers. Navíc je to náš dlouholetý kamarád, se kterým jsme na podobné hudební vlně. Jeho přínos se brzy projeví hlavně na koncertech, kde bude krom jiného hrát na živé bicí. Už trochu pracoval i na produkci alba a i díky němu vznikl patrně největší hit desky Na co nesmíš zapomenout. Je to naše zatím asi nejextrémnější poloha, něco mezi Beach Boys a nabádavým rockem,“ říká Marek.

MIDI LIDI - Operace "Kindigo!" - 3 písně by MIDI LIDI

Na cover alba kapela použila fotografii MUDr. Astrid Matějkové. "Je to fotka, jíž říkáme Rodina, která střílí. Jedná se o téměř válečnou situaci u slavnostního rodinného stolu, ale v extrémně legračním smyslu. Bouchá se šampaňské, ale grimasy celé rodiny jsou takové, že si je nedokážu představit ani při nějaké katastrofě,“ komentuje výběr fotky Marek. Grafické zpracování desky mají na starosti kmenoví vizuální členové Midi Lidí Magdalena Hrubá (Fiume Std.) a Jan Šrámek aka VJ Kolouch.

Po vydání nového alba kapela plánuje od 13. října česko-slovenské turné s košickou kapelou Puding pani Elvisovej. Současně uvádí Petr Marek jako režisér do kin i svůj nový film Nic proti ničemu, který vstupuje do kin taktéž 13. října. Film, který si již během léta získal mimořádný ohlas publika, (MFF KV, Letní filmová škola, Fresh Film Fest) vypráví příběh manželů Radka a Johany, kteří chtějí adoptovat dítě, a tak přijíždějí inkognito na sraz adoptovaných, aby se na vlastní oči přesvědčili "co z těch lidí vyroste". Ironická komedie o tom, do jaké míry si skutečně "musíme pomáhat", rafinovaně a poeticky navazuje na syrově autentický styl manifestu Dogma 95. 

Operace "Kindigo!" vychází 30.9. 2011 u X Production a Bumbum Satori.

Další informace:

www.midilidi.cz
www.myspace.com/midilidi
www.facebook.com/midi.lidi
www.nicprotinicemu.cz
www.xproduction.cz
www.bumbumsatori.org

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016